S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Dvojnásobek hodnoty v nadcházejících měsících? Pro tyhle 3 akcie to není problém!

Kryštof Jáně
2. 6. 2023
6 min read

Od ledna se nám akciové trhy pěkně rozhýbaly a umazávají ztráty z minulého roku. To platí jak pro akciové indexy, tak pro individuální akcie. Když se bavíme o velkých, převážně technologických korporacích, tak snad kromě $NVDA-0.3% nemůžeme čekat dvojnásobky v nejbližších měsících. Pokud se ale přesuneme na menší podniky, které mají co nabídnout, možnosti jsou ihned jiné.

1. Atlus Power Inc. ($AMPS-4.3%)

Altus Power je společnost zabývající se obnovitelnou energií se sídlem ve Spojených státech. Byla založena v roce 2009 a specializuje se na vývoj, akvizice a správu čistých energetických projektů. Hlavním zaměřením Altus Power je solární a větrná energie + poskytování udržitelných energetických řešení pro komerční, průmyslové a městské klienty.

AMPS
$3.99 -$0.18 -4.32%

Společnost nabízí širokou škálu služeb, včetně financování projektů, jejich vývoje, stavby a provozu. Altus Power úzce spolupracuje se svými zákazníky při navrhování a implementaci přizpůsobených obnovitelných energetických řešení, která vyhovují jejich konkrétním energetickým potřebám a cílům udržitelnosti.

Také poskytuje průběžné monitorování a údržbu projektů, aby zajišťovala jejich optimální výkon a dlouhodobou životaschopnost.

Tato společnost je vysoce zisková a vydělává slušné peníze na to, že se aktuálně řadí mezi ty levnější akcie. Zisky společnosti jsou přes 50 % z celkového ještě nezdaněného zisku. Firma zatím operuje pouze ve Spojených státech, ale to se může v budoucnu s růstem trhu a společnosti rychle změnit.

Generální ředitel Gregg Felton nedávno oznámil nákup 75 000 akcií. Na základě formuláře 4 nakoupil akcie mezi 4,37 a 4,50 dolary. Obchodníci byli vedeni prostřednictvím jeho společnosti Felton Asset Management, čímž se její podíly zvýšily na více než 11,85 milionu. Felton také přímo vlastní přes 3,68 milionu akcií.

2. Standard Biotools Inc. ($LAB-0.8%)

Standard Biotools Inc. je společnost zaměřující se na výrobu a dodávání biotechnologických nástrojů pro výzkum a diagnostiku v oblasti přírodních věd. Společnost byla založena s cílem poskytovat výzkumníkům a laboratořím kvalitní a inovativní produkty, které podporují pokrok v biologických vědách.

LAB
$2.51 -$0.02 -0.79%

Produkty Standard Biotools zahrnují širokou škálu nástrojů a sad pro molekulární biologii, genetiku, proteomiku a buněčnou biologii. Mezi nejčastěji nabízené produkty patří PCR (polymerázová řetězová reakce) reagenční sady, enzymy, nukleové kyseliny, elektroforézní systémy, primery a sondy pro amplifikaci a detekci DNA a RNA, chromatografické sloupce, imunologické reagenty a mnoho dalšího.

Společnost se zaměřuje na zajištění vysoké kvality a spolehlivosti svých produktů, které splňují standardy pro laboratorní výzkum a diagnostiku.

Aktuálně se společnost zmítá ve velké ztrátě a není schopna na sebe vydělávat. I přes to, se našli insideři, kteří nakupovali akcie. 

Jako poslední se přidali ředitel Eli Casdin a finanční ředitel Jeffrey Black. Casdinovy ​​nákupy činily celkem 1,2 milionu akcií za ceny v rozmezí od 1,855 do 2,2982 USD. Blackovy nákupy činily necelých 86 000 akcií za ceny v rozmezí od 2,14 do 2,32 dolaru.

V oblasti výzkumu a vývoje spolupracuje Standard Biotools s akademickými institucemi, vědeckými organizacemi a průmyslovými partnery, aby se podíleli na inovacích v biotechnologii a přinášeli nové technologie a produkty na trh.

3. Chimerix ($CMRX-0.8%)

Chimerix je biofarmaceutická společnost se sídlem v Durhamu, Severní Karolíně, ve Spojených státech. Byla založena v roce 2000 a zaměřuje se na vývoj léků pro léčbu infekčních onemocnění, včetně virových infekcí a onkologických chorob.

Společnost Chimerix je známá svou technologií nazývanou "chemické značkování". Tato technologie umožňuje výzkumníkům sledovat a analyzovat pohyb a interakce chemických sloučenin v živých organismech. Chimerix využívá tuto technologii k objevování a vývoji nových léků s potenciálem léčit závažná onemocnění.

CMRX
$0.97 $0.0077 -0.79%

Hlavním léčivem vyvinutým společností Chimerix je brincidofovir. Jedná se o antivirový lék, který byl původně vyvinut pro léčbu infekce cytomegalovirem (CMV) u pacientů s oslabeným imunitním systémem, například u pacientů po transplantaci orgánů. Brincidofovir je také studován pro svou účinnost proti jiným virům, včetně adenovirů a virusu varicella-zoster (původce planých neštovic a pásového oparu).

Forma rychle roste  její tržby se každoročně zněkolikanásobují. To, že akcie jsou nyní kolem $1 za kus, tak to nabízí dobrou příležitost pro případný nákup.

Na základě nejnovějších aktivit se v poslední době zdají být insideři optimističtí.

Ředitelé Robert Meyer a Martha Demski, stejně jako generální ředitel Michael Sherman a finanční ředitel Michael Andriole, získali tisíce akcií za průměrné ceny mezi 1,11 a 1,14 dolary. Největší nákup byl od generálního ředitele společnosti, který koupil více než 80 000 akcií ve svém  fondu Michael A Sherman Trust.

Vzhledem k velkému potenciálu budoucího růstu se tyto akcie mohou jevit jako skvělé investiční příležitosti do budoucna a třeba se tak opravdu stane.

Všechny společnosti jsou na tom řekněme dobře a jejich obchodní ředitelé nakupují jejich akcie ve velkém. To jsou většinou přesně ty zprávy, které chce investor od managementu slyšet.

Pokud nakupuje někdo zevnitř společnosti, nikdy to není jen tak, ale stojí za tím nějaký soubor informací, který ho vede k tomuto kroku.

Nejedná se o finanční poradenství. Poskytuji veřejně dostupné údaje a sdílím své názory na to, jak bych se v daných situacích sám zachoval. Investování je rizikové a každý za svá rozhodnutí nese odpovědnost.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.