S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Je to oficiální! Prezident Joe Biden v sobotu podepsal zákon, který pozastavuje státní dluhový strop USA ve výši 31,4 bilionu dolarů a zabránil tak vůbec prvnímu státnímu bankrotu jen dva dny před jeho hrozbou.

Sněmovna reprezentantů a Senát v týdnu schválily legislativu poté, co Biden a předseda Sněmovny reprezentantů Kevin McCarthy dosáhli dohody po napjatých jednáních.

Ministerstvo financí varovalo, že pokud by Kongres do té doby neučinil žádné kroky, nebylo by v pondělí schopno zaplatit všechny své účty.


Souhlasím zde s ostatními. Je to paradox, že trhy rostou. Přece jenom takhle to nejde do nekonečna a dřív, nebo později to stejně praskne.

Nechápu reakci trhu - je to přece z dlouhodobého hlediska špatná zpráva. Vláda USA dává tímto podle mě najevo, že s tím nic moc dělat neplánuje.

Super, trhy rostou a mají to za velký krok, ale omg...Vždyť je to naprosto strašné! Oni nejsou schopni provozovat svou zemi a musí si na to půjčovat strašný prachy. Na tom není nic dobrého a jednou to praskne a to teprve bude.

Tak doufejme, že v ten moment budeme mít peníze jinde. 😁

Nechápu, proč to na trhy působí tak dobře, však jen odkládají nevyhnutelný problém. Jasný určitě by bylo horší, kdyby tento návrh neprošel. Ale stejně nerozumím dobré náladě na trhu.

Partner

No, jaké že je to číslo, po 78 odsunuto? 😂 ... no, věřím, že za našeho života se dočkáme toho, kdy už se to prostě bude muset nějak řešit, pro teď asi jak píšeš, bullish pro trh co. Alespoň do půli června kde bude trh zase o něco nervózní z Fedu.

Čosi nic sa nebude menit ... štátne dlhy budu z roka na rok rásť...až kym to nedopadne ako napr v Grecku ...potom sa musel odpredavat statny majetok...energetika , voda ,všetko čo sa dá (neviem ci si pamätáš napr ostrovy a pod ..)

Takže bullish zpráva pro trhy nebo už je to podle vás "zapricováno"?

Pre trh je to dobra sprava ...ale zase to nie je pre nikoho neskutocne prekvapenie , trh stým ratal...a necakajte Spx 500 o 3% hore

Skvěle, problém byl úspěšně odložen...