S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

"Prodejte energetické společnosti, ceny ropy půjdou dolů."

Tuto frázi slyším od minulého roku, kdy byl vývoj na ropě označován za neudržitelný. Mezitím jsou mé akcie stále hezky v plusu a ceny ropy dnes OPĚT prudce rostou poté, co Saúdská Arábie v červenci přislíbila velké omezení produkce, zatímco Organizace zemí vyvážejících ropu a spojenci se dohodli na prodloužení omezení dodávek do roku 2024.

Na víkendovém zasedání OPEC+ Saúdská Arábie uvedla, že v červenci sníží produkci asi o 1 milion barelů denně (bpd) na 9 milionů barelů denně.


Záleží na zásobách a na těžbě. To vše je v rukou Opceu a proto se do toho raději nemíchám.

Ropa je super, bez ní to ještě hodně dlouho nepůjde, rozšiřuje se těžba, navíc jsou ty společnosti poměrně levné vzhledem k situaci a k budoucím vyhlídkám.

Partner

Já si na ropě občas zaobchoduji, včera jsem tu něco málo k tomu psal a jsem spoko. Držíme se v určitém range nahoru, dolů a to je fajn. Nečekám že by měla ropa nějak výrazně poklesnout.

Tak iste, ale nie je energetická spoločnosť, ako energetická spoločnosť- ak máš akcie firmy, ktorá ropu ťaží z bridlíc, kde sú náklady na ťažbu a frakovanie výššie a hrozí, že ceny pôjdu dlhodobo dolu, je to iné, ako keď ti to tryská v púšti zo zeme samo😀 A ešte trochu záleží aj na tom, či ich máš v "slobodnej" krajine, kde keby náhodou nejakého demokrata napadlo, že marže energy firiem sú nehorázne a zisky im treba zdaniť mimoriadnou daňou(ako vlani u nás), tak všetci veľkí investori prispejú na kampaň republikánskemu kandidátovi😁, alebo ich máš v Nórsku, kde je dlhodobo zastúpená ľavica v politike a  si štát môže jedného dňa povedať, že ťa už kŕmiť nebude a máš sa ísť nažrať inam😛

Já držím energy stocks z principu, konec války v nedohlednu, OPEC nevyzpytatelná, pravidelná dividenda.