S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Táto spoločnosť má potenciál na 2000% rast v najbližších 10 rokoch

Na trhu sa vyskytujú desiatky firiem s potenciálom 10x, ale podľa analytikov nie je žiadna lepšia, ako táto. Na trhu je momentálne veľa neistoty, ale neistota vytvára príležitosť. Napokon, historicky vzaté, najlepšie časy na nákup akcií boli v obdobiach vrcholnej neistoty a vy máte práve teraz možnosť investovať do tejto potenciálnej 20X spoločnosti.

Spoločnosť s vysokým potenciálom do budúcnosti.

Neistota je príležitosť, to platilo po havárii Dot-Com... platilo to po finančnej kríze v roku 2008... a platilo to aj počas vypuknutia pandémie Covid-19. A práve teraz sa zdá, že je to ďalší vhodný moment, kedy by investori mohli zarobiť bohatstvo jednoduchým dodržiavaním skratky: BTFD. Na dnešnom trhu existujú desiatky 10X – alebo dokonca 20X – príležitostí. Ale žiadna nie je snáď lepšia ako akcie SoFi $SOFI+0.8%, tvrdí Luke Lango z Investorplace. 

Pre tých, ktorí nevedia, SoFi je aplikácia pre osobné financie, ktorá sa snaží prepísať pravidlá spotrebiteľského bankovníctva. Zabudnite na fyzické bankovníctvo. SoFi vytvára novú generáciu digitálne natívneho bankovníctva vytvoreného pre moderného spotrebiteľa, a to všetko prostredníctvom jedinej „super aplikácie“. SoFi je banka budúcnosti – vznikajúci „Amazon financií“, ak chcete.

Napriek tomu boli akcie SoFi za posledných pár mesiacov úplne zničené. A predaj naberá na obrátkach. Akcie včera výrazne klesli po tom, čo americký prezident Joe Biden predĺžil americké moratórium na platby študentských pôžičiek. (SoFi zarába veľa peňazí prostredníctvom študentských pôžičiek).

Ale ako hovorí staré príslovie, pred úsvitom je vždy najväčšia tma. Analytici si myslia, že v prípade akcií SoFi sa blíži úsvit, kde do roku 2030 vzrastú takmer 20-násobne oproti súčasným úrovniam.

https://www.youtube.com/watch?v=OMQU1HFNjRI&ab_channel=InvestorPlace 

Len málokto má rád starý bankový systém.

Zamyslite sa nad poplatkami za účty, zúčtovacími centrami, vysokými úrokovými sadzbami, nefunkčnými digitálnymi skúsenosťami, mätúcimi programami odmeňovania, dlhými telefonátmi a osobnými stretnutiami. Celý proces je pomalý , drahý a ťažkopádny . A to hlavne preto, že toto odvetvie je plné sprostredkovateľov, ktorí berú zisk. Má korene v zastaralých a nákladných fyzicky natívnych procesoch.

Takže... čo ak by technológia obišla tých sprostredkovateľov, ktorí profitujú? Čo keby niekto vytvoril digitálnu banku s procesmi riadenými technológiami, ktoré by poskytovali rýchle, lacné a pohodlné riešenia zákazníkom na celom svete?

To je to, čo robí SoFi.

SoFi založili v roku 2011 študenti obchodnej školy zo Stanfordu, ktorí majú dosť neefektívnosti odvetvia študentských pôžičiek. Videli obrovskú príležitosť na nápravu týchto nedostatkov, o ktorých si uvedomovali, že majú korene v dvoch veciach.

Po prvé – v tom čase bolo bankovníctvo prvým fyzickým odvetvím. A preto bol zaťažený výdavkami spojenými s nehnuteľnosťou, ktoré nevyhnutne prešli na spotrebiteľa.

Dve – študentské pôžičky boli zvyčajne štruktúrované ako zložité transakcie s množstvom sprostredkovateľov. A všetci mali svoj vlastný poplatok, ktorý musel zaplatiť vysokoškolák.

SoFi teda vznikla na myšlienke využitia automatizovaných technológií na vytvorenie mimoriadne pohodlného prístupu k lacnému refinancovaniu študentských pôžičiek.

A podarilo sa.

Počas posledného desaťročia sa študenti z celej Ameriky hrnuli do SoFi, aby refinancovali svoje pôžičky, pričom využili jej nižšie sadzby. Tieto sadzby boli dosiahnuté pomocou technológií na zníženie prevádzkových nákladov podniku. A SoFi, samozrejme, prenieslo tieto úspory nákladov na študentov.

To bol „ hrdinský produkt “, ktorý priniesol SoFi na mapu sveta fintech.

Prostredníctvom aplikácie SoFi spoločnosť ponúka:

  • SoFi Money : účet na správu hotovosti, ktorý funguje ako mobilný bežný alebo sporiaci účet. Nemá žiadne poplatky za účet, 1% APY a pripojenú debetnú kartu.
  • SoFi Invest : pripojený mobilný investičný účet. V ňom môžu spotrebitelia použiť svoje prostriedky zo SoFi Money na investovanie do akcií, ETF a kryptomien. Môžu tiež investovať do akcií pred IPO, ktoré sú zvyčajne vyhradené pre inštitucionálnych klientov.
  • Kreditná karta SoFi : priložená kreditná karta. Spotrebitelia môžu prepojiť svoje peňažné účty s touto kartou a získať 2 % cash-back zo všetkých nákupov. Tieto odmeny možno použiť na splatenie dlhu prostredníctvom pôžičky SoFi alebo na investovanie do akcií/kryptomien pomocou SoFi Invest. A neplatí sa žiadny ročný poplatok.
  • SoFi Relay : priložený softvérový nástroj na tvorbu rozpočtu. Spotrebitelia ho môžu použiť na sledovanie a monitorovanie výdavkov prostredníctvom účtov SoFi a externých prepojených bankových účtov. Môžu si tiež skontrolovať svoje kreditné skóre.
  • SoFi Education : doplňujúce vzdelávacie články a videá, ktoré pomáhajú spotrebiteľom naučiť sa všetko o financiách. Zaoberá sa témami od toho, ako investovať do kryptomien, cez to, čo je APR, až po to, prečo záleží na kreditnom skóre.

S aplikáciou SoFi získate všetky tieto veci... v jednej aplikácii. Ide o všestrannú aplikáciu pre mobilné peniaze, ktorá využíva technológiu na rýchle , lacné a jednoduché bankovníctvo. Je to budúcnosť – a práve teraz je táto budúcnosť na predaj. Veríme, že dip-nákupcovia na akciách SoFi dnes zarobia v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov veľa peňazí. SoFi má na svojej platforme 3,5 milióna aktívnych členov. A toto číslo sa každý štvrťrok zvyšuje o viac ako 500 000 nových členov (~90 % medziročný rast). V minulom štvrťroku tržby dosiahli 280 miliónov USD a očakáva sa, že tento rok prekročia 1,4 miliardy USD.

V súčasnosti je SoFi bezkonkurenčným lídrom v digitálnej finančnej vojne .

Toto sa tak skoro nezmení. SoFi má trvalú konkurenčnú výhodu, ktorá jej umožní premeniť sa na „Amazon financií“.

Po prvé, je tu tím . Skvelí ľudia vyrábajú skvelé produkty. Ak sú vo vašom tíme skvelí ľudia, vaša spoločnosť bude pravdepodobne vyrábať skvelé produkty, ku ktoým sa spotrebitelia neustále vracajú.

SoFi má najlepší tím vo všetkých financiách. Generálny riaditeľ bol finančným riaditeľom spoločnosti Twitter $TWTR. Predtým bol šéfom globálneho bankovníctva v Goldman Sachs $GS+1.3%. A to je pozícia, ktorú zastával po tom, čo bol finančným riaditeľom NFL. Je to prinajmenšom pôsobivý človek. Finančný riaditeľ spoločnosti SoFi je bývalý finančný riaditeľ Uber $UBER+1.2%. Jej CMO kedysi viedol globálny firemný marketing v Intuit $INTU-0.2%. Prezident SoFi bol predtým prezidentom USAA Bank. Vedúci oddelenia rizík zastával rovnakú pozíciu v Citibank $C+0.3%. A produktový šéf býval viceprezidentom nákupnej skupiny $AMZN+3.2% Amazon Alexa.

Toto je vysnívaný tím . Ak niektorá skupina ľudí dokáže prísť na to, ako vytvoriť „Amazon financií“, je to táto skupina. Trvalý rast používateľov v kombinácii s trvalým rastom priemerných príjmov na používateľa, navyše s talentovaným tímom, ktorý bude tento produkt časom len zlepšovať, znamená, že SoFi sa realisticky premieta do pozície banky budúcnosti.

MATEMATIKA

Populácia 18 a viac rokov v USA v súčasnosti meria približne 210 miliónov ľudí. Pri pravdepodobnosti, že približne 20 % týchto ľudí by mohlo byť do roku 2030 členmi SoFi. To by znamenalo členskú základňu SoFi približne 42 miliónov ľudí. Myslíme si, že väčšina používateľov bude využívať približne tri produkty (Peniaze, Kreditná karta a Invest), čo znamená, že celkovo sa použije 126 miliónov produktov. Odhadujeme, že priemerný príjem na produkt bude v tom čase približne 200 USD. Za predpokladu, že to bude znamenať, že príjmy v roku 2030 budú niečo viac ako 25 miliárd dolárov.

Obchod založený na softvéri, ako je tento, by mal rozšíriť na 30% maržu EBITDA. Na základe tohto predpokladu analytici Investorplace veria, že čisté zisky by mohli do roku 2030 - 5,5 miliardy dolárov. Na základe jednoduchého 20-násobku pomeru ceny k zisku to znamená, že cieľ ocenenia SoFi do roku 2030 je viac ako 110 miliárd dolárov. To je takmer 20-násobný nárast v porovnaní s dnešnou trhovou kapitalizáciou 6,5 miliardy dolárov.

Kalkulacia rastu spoločnosti podľa Investorplace

Samozrejme toto je len analýza spoločnosti s vysokým potenciálom, kde som sa inšpiroval analytikmi Investorplace, ktorí dosť veria tejto spoločnosti. Určite do toho neinvestujte veľa peňazí, iba tie, ktoré ste ochotní stratiť. Ale osobne si myslím, že tieto výpočty nie sú úplne prehnané. Neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu spoločnosti SoFi. 

Zdroj: Investorplace.com

Zaujalo vás to?

Vote to see the results! 8 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Som ani nevedel že niečo take existuje, len tu je aj konkurencia z hľadiska crypto 🧐

Áno ale crypto či sa vôbec dockame krypta vo financiách toto mi príde viac reálne

tak to isté je aj otazka $SOFI+0.8% , tiež maju velku cestu ešte pred sebou

Dosť zaujímavé o $SOFI+0.8% som už pár krat čítal bullish predikcie

Tak táto hádam za nimi nezaostáva 🤭

Nie je to dosť obsiahle a pekne vysvetlené