S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Tieto 3 spoločnosti ohlásili zvyšovanie dividend v rozmedzí 4-20%

Viac ako 250 verejne obchodovaných spoločností na amerických burzách bude tento mesiac vykazovať štvrťročné zisky. Traja priemyselní giganti už oznámili zvýšenie dividend, ktoré nadobudne účinnosť počas nasledujúceho štvrťročného cyklu. Toto vyhlásenie určite poteší nejedného investora.

Tieto spoločnosti deklarovali navyšovanie dividend.

1. American Express $AXP+0.4% 

Prvým v poradí je American Express, výkonná a vysoko zisková spoločnosť zaoberajúca sa platobnými kartami. Počnúc ďalšou štvrťročnou distribúciou AmEx šíri svoj nedávny úspech medzi akcionárov vo forme obrovského 20% zvýšenia dividendy na 0,52 USD na akciu. Ako už bolo spomenuté, najnovšie zvýšenie dividend od American Express sa začne pri ďalšej štvrťročnej výplate, ktorá je naplánovaná na 10. mája. Nový dividendový výnos, ktorý by bol 1,1 % pri poslednej záverečnej cene akcií, bude k dispozícii.

2. Qualcomm $QCOM+9.7% 

Svoje výplaty zvyšuje aj výrobca mobilných čipov Qualcomm. V marci predstavenstvo spoločnosti schválilo 10-percentné zvýšenie štvrťročnej dividendy na 0,75 dolára na akciu. Investori mali v poslednej dobe s Qualcommom trochu drsnú jazdu, pretože cena akcií klesla v dôsledku všeobecného výpredaja v technologických spoločnostiach. V roku 2020 Qualcomm stratil svoje miesto ako najlepší výrobca mobilných čipov na svete v prospech taiwanského rivala MediaTek a celosvetový nedostatok čipov tiež prispel k problémom spoločnosti. Napriek týmto neúspechom zostáva Qualcomm silnou silou v tomto odvetví a vedie v obrovskom cykle upgradu 5G. Rast je aj naďalej silný: tržby za prvý štvrťrok vzrástli medziročne o 30 % na 10,7 miliardy USD a čistý príjem podľa GAAP vzrástol o 38 % vyššie na takmer 3,4 miliardy USD. To predstavuje takmer 32% čistú maržu a toto dvojciferné číslo je pre spoločnosť určite atraktívne. Výrobca mobilných čipov verí, že na úsvite éry 5G má jeho adresovateľný trh potenciál sedemnásobne expandovať v priebehu nasledujúceho desaťročia, čo v konečnom dôsledku dosiahne hodnotu okolo 700 miliárd dolárov. Ak spoločnosť nezlomí charakter a neurobí veľkolepú obchodnú chybu, teraz je najvyšší čas využiť túto obrovskú príležitosť.

3. Colgate-Palmolive $CL+1.1% 

Dividendový kráľ Colgate-Palmolive oznámila zvýšenie dividendy o 4 % na 0,47 USD na akciu pri štvrťročnej výplate. Spoločnosť tiež spustila nový program spätného odkúpenia akcií až do výšky 5 miliárd USD, čím nahradila iniciatívu rovnakej veľkosti z roku 2018. Hoci sa Colgate-Palmolive označuje ako „rastúca spoločnosť“, vo všeobecnosti prevádzkuje vyspelý, pomaly rastúci a spoľahlivý podnik. Jeho značky pozná väčšina amerických spotrebiteľov a množstvo ľudí v zahraničí. Medzi mnohé ďalšie produkty v jej portfóliu patrí zubná pasta Colgate, dezodorant Speed ​​Stick a čistič domácnosti Ajax. 

Nová dividenda Colgate-Palmolive bude rozdaná 13. mája investorom s veľkým počtom akcií. Nový program spätného odkúpenia nemá pevný dátum ukončenia.

Disclaymer: Toto nie je investičná rada, iba informovanie o navyšovaní dividend spoločností.

Zdroj: Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Děkuji za tipy 😃

Koukám, že se do těch dividend začínáš obouvat :D

Hej aj ja si všímam 😀

A tak to má bejt! 😁

Áno každý rok Haha

Tak určite to poteší investorov, ale ja medzi nimi niesom

Tak ešte môžeš byt

Takýmto sposobom preukazujú aj rast samotnej spoločnosti

@dividendovykral nech sa paci