S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

"Buffett je sociopatický dědek, bez jeho řečí by už bitcoin byl x100": Co tak vyprovokovalo miliardáře Petera Thiela?

Na čtvrteční konferenci o bitcoinu řekl miliardář a investor Peter Thiel, že Warren Buffett je na prvním místě "seznamu nepřátel" kryptoměnového krále. Nebál se označit legendárního hodnotového investora za nepřítele č. 1 a sociopatického dědka. A Thiel se tedy rozhodně nedržel při zemi - vzal si totiž na paškál i další velká jména.

Peter Thiel se do Buffetta pustil ve velkém stylu. Zdroj

"Nepřítel č. 1," řekl Thiel k bouřícímu davu v Miami, "je sociopatický děda z Omahy."

Thiel, který do roku 2018 údajně nashromáždil prostřednictvím rizikové společnosti Founders Fund bitcoiny $BTCUSD+0.4% v hodnotě stovek milionů dolarů, také vyzval generálního ředitele JPMorgan $JPM+0.6% Jamieho Dimona a generálního ředitele BlackRock Larryho Finka. Thiel představil velkou grafiku s obrázky obou finančních manažerů a jejich medvědími komentáři o bitcoinu.

Všechny obrázky obsahovaly slovo "gerontokracie". O Dimonovi Thiel řekl, že jeho názory jsou součástí "předsudků newyorských bankéřů".

Peter Thiel, prezident a zakladatel společnosti Clarium Capital Management LLC, hovoří během konference Bitcoin 2022 v Miami na Floridě, USA, ve čtvrtek 7. dubna 2022. Čtyřdenní konferenci Bitcoin 2022 organizátoři označují za největší bitcoinovou událost na světě.

https://www.youtube.com/watch?v=_0hn5aJsVWM

Thiel držel v ruce Buffettovu fotografii hlavy s nápisem "jed na krysy", čímž odkazoval na to, že generální ředitel Berkshire $BRK-A+1.0% touto frází odmítl bitcoin. Další Buffettův citát zněl: "Žádný nevlastním a nikdy vlastnit nebudu". Začátkem tohoto roku Berkshire investovala 1 miliardu dolarů do brazilské Nubank, online banky, která je mezi investory do kryptoměn oblíbená.

Tiráda z Miami je Thielovým posledním a nejodvážnějším veřejným útokem na lidi, kteří podle něj stojí v cestě pokroku bitcoinu. "Tohle je to, s čím musíme bojovat, aby se bitcoin posunul 10x nebo 100x dál," řekl Thiel.

Thielovi očividně došla trpělivost se zpátečnickým přístupem těchto investorů. Uvědomuje si, že jejich slova mají pro pro retail i odborníky velkou váhu. Tím pádem mohou svůj bearish názor přenášet na masu a tím brzdit jeho investice, které jsou z velké části právě v bitcoinu.

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a zprývy Jennifer Elias . Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 335 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Dúfam, že aj ja raz budem taký "sociopatický dedek". Len preto, že niekto nepodporil niečo, čo nie je ničím kryté, ničím podložené, negeneruje žiadnu hotovosť, nekoreluje so žiadnymi ekonomickými údajmi a nemajú žiadny dôležitý prípad využitia. Koľko kryptomien už máme? Viac ako 16 000? 

Dokonca sa objavili správy, že Hackeri ukradli okolo 600 mil. dolárov v jednej z najväčších krypto lúpeži, čo popiera hlavné pilieri tejto schémy. 

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-29/hackers-steal-590-million-from-ronin-in-latest-bridge-attack?sref=khOVAX15

Co má co dělat BTC s nějakou vykradlou platformou, kde zmizel stablecoin? Stejně tak dobře můžete srovnávat tisíce penny stocks s Apple a bude to mít podobnou váhu jako BTC vs cokoliv co si doma napíšu na koleně. To co stojí za BTC (network efekt, bezpečnost, developeři, infrastruktura, konzervativní vývoj atd) nikdo jiný nemá. Je to technologie, která sama nic nevydělá, ale ekosystém okolo ano. Valuacni metody pro firmy také neplatí na komodity, tak čím dřív se nad to přenesete tím líp;)

To je čo za nezmysel? Čo penny stocks niekto dokáže hacknúť? Opäť vyťahujete nezmysli, na ktoré nejdem reagovať, lebo to bude opäť len strata energie a času.

To je hodně povrchní pohled na věc. Btc opravdu není jen "číslo v počítači bez smyslu a bez krytí", myslel jsem, že tohle už dneska ví každý. Samozřejmě se nezastavam Thiela, mel by mít respekt, ale na druhou stranu Buffettuv pohled je v tomhle taky dost zpátečnický

Keď si to myslíte. Buffetov pohľad je v prvom rade racionálny. Ak to nie je len číslo v počítači, tak čo to je? A nepíšte mi sem veci ako že je krytý nejakou technológiou. Keď k tomu príde, zistíte, že to nemá žiadnu hodnotu. Keby zajtra krypto zmizlo, tak si to nikto nevšimne, okrem špekulantov ktorí do toho dali svoje peniaze.

Uplne zbytecne a velkohube reci, Thiel radeji misto tehle lacine saskarny s vyhazovanim stodolarovek muze vyclenit cast sveho kapitalu na podporu developeru a edukace v unbanked/underbanked statech a bude to mit mnohem vetsi vliv nez titulky, ktere po par dnech zestarnou. Trosku respektu by k tem starym panum mit mohl, ikdyz oni ho smerem k BTC nemaji. Navic BLK i JPM uz kapitulovaly a budou toto aktivum nabizet svym klientum;)

Jasně, to je samozřejmě správná cesta. Ale na druhou stranu možná, že tyhle "skandály" nakonec pár nových lidí ke kryptu přivedou a tím pádem to vlastně svůj účel splnilo 🤷

To jaký bomby tady rozjel? 🤔😁😁

Solidní 😹

Wtf 😂😂

Tykravo no tak to je vostrý 😂😂

Pohár přetekl... ještě aby ne, když má všechno v btc a dědové mu takhle šlapou do báboviček 😹