S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Pár postrehov o kryptomenách a mojich investíciach do nich

V roku 2017-18 som vlastnil par kryptomien Bitcoin, Ethereum a par mensich coinov, ktorým som veril. Po roku a pol som ale celé portfólio predal a povedal som si ze nebudem spekulovat do niecoho co je totalne virtualne a stoji len na kupcoch, ktorí sú ochotní za váš coin zaplatiť viac. Nekupujú to pre dividendu alebo pre to ze ten dany coin ma super cash-flow. Kupuju to pre spekulaciu a casto-krat tieto velke pohyby ovplyvnuju najvacsi hraci a burzy cez pump and dump schemy a podobné trading strategie.  Preto po uvazeni som vsetky coiny predal a radsej presunul peniaze do realnych aktiv, realnych firiem, ktore generuju cash-flow a maju realny produkt, fundament.

Mnoho známych sa drzalo za hlavu ked som im to povedal ze napr. ETH som predaval pri urovnach 300 USD a ze teraz je to 1800 USD a kolko som mohol na tom zarobit atď.  Zmenil som fundamentalny nazor na krypto a preto som to predal a urobil vynos inde napr. na akciách.

Ked posledné roky sledujem ake podhubie pre podvodnikov celý krypto svet je, tak ma vobec nemrzi moje rozhodnutie z pred pár rokov. Najprv FTX a ich CEO Bankman-Fried, ktorý mal byť etalón crypto regulácií v USA a teraz CEO Binance, ktorý si budoval imidž garanta stability a transparentnosti po páde FTX. Samozrejme, nedolozene dokumenty o Binance Coine a pofiderne obchody s Tetherom museli kazdeho, kto tomu trochu rozumie presvedcit o tom ze je tam nejaky problem.

No a vcera SEC obvinil Binance s mixovanie consumer assets, wash tradingu(umele nafukovanie likvidity tzv, pump and dump schemy a pod) Vyzera, ze samotny CEO CZ budem mat co vysvetlovat a uvidime co sa stane s cryptom ked z najvacsej burzy Binance odide likvidita firiem prepojenych na Binance CEO, ktoré umelo nafukovali hodnotu niektorých coinov. Som zvedavý, ako to celé dopadne.

Kazdopadne, ked niekto vnima investicie do crypta ako super prilezitost, nie som proti, ako sa hovori: proti gustu ziaden disputat.

Pekny den prajem

https://www.nytimes.com/2023/06/05/business/sec-binance-charges.html

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Já v kryptu něco mám, je to tedy jen něco pod 5% portfolia, ale jsem připraven to vysedět klidně až do konce 📉🫡

A koho to zajímá prosím tě..??

Partner

Proti gustu žádný dišputát jak zde píšeš, ale né pro každého je krypto jen spekulace s cenou. Jde zde spousty věcí najít, které mohou být pro člověka sympatické na tomto asetu, ať už prostě budoucnost ve virtuální měně, která prostě je nevyhnutelná a je na fiatu už dávno. Samozřejmě ano, státy vždy budou chtít regulaci daného aktiva. Tak dále po technologii, která za tím vězí a ten aspekt, který nabízí BTC, NE celý krypto svět, dnes už se toto celkem odděluje. Já osobně BTC v portfoilu mám, zlehka ale mám a né abych na něm spekuloval, nebo tradeoval, ale mám kvůli jeho myšlence, která se mi líbí. 😊

Pohyby BTC se dají se určitým způsobem predikovat a smekám před těmi, co tomu rozumí. Dále je to také způsob, jak se do určité míry vyhnout centralizaci. Právě kvůli tomu má BTC své místo v mém portfoliu.

Aneb jak se v krátkém textu pochlubit, že vůbec nechápeš to, o čem píšeš.

Diky, lepe bych to neshrnul

A co ten názor? Že je lepší být zainvestován alespoň částečně, než vůbec.

Takze jste si neudelal dukladne DD, nepochopil princip BTC a ETH a odsoudil krypto kvuli nekterym shady burzam?;)

prave ze som si spravil DD a preto som to predal :)

to kryptouctívači nepochopí, furt budou mlít to svoje a že to byla nedostatečná DD

Kryptoměny jsou totiž vhodné čistě jen na spekulaci, nic víc za tím nevidím. A komu nestačí velké výkyvy jak nahoru tak dolů, tak by si měl zrekapitulovat historii posledních let, těch kauz okolo krypta bylo až moc. Nyní se pro změnu řeší Binance, což je taky důvod včerejší volatility.

Co je potom investice do akcií, když ne "bezpečnější" spekulace? Ano, podnik vykazuje cash, dá se tam odvodit cena a dá se odhadovat růst. Konkrétně ale u Bitcoinu nejdeš za tím, že sázíš jen na růst, věříš v budoucnost a možnost rezervní měny, masivnějšího přijetí, virtuální peníze jsou zkrátka budoucnost.

Vy verite tomu ze Bitcoin bude rezervna mena? 😂