S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

No to snad ne...Elon a Tesla si vyrábí vlastního robota 😂. A podle všeho vás dokonce jednou připraví o práci

Společnost Tesla vyrobí humanoidního robota s názvem Tesla Bot, uvedl včera její generální ředitel Elon Musk. Oznámení bylo učiněno v rámci Dne umělé inteligence, série technologických přednášek pořádaných společností Tesla v Kalifornii s cílem získat talenty v oblasti AI. 

 

"Jsme také dobří v senzorech a bateriích a pravděpodobně budeme mít příští rok prototyp, který bude vypadat takto," řekl Musk krátce poté, co se na pódiu divoce vrtěl herec v obleku, který má vypadat jako robot Tesla. Poznamenal, že herec není skutečný robot, ale "Tesla Bot skutečný bude".

 

robot Optimus 

 

Tesla Bot je příkladem Muskova showmanství, při kterém oznamuje, že Tesla pracuje na zajímavých produktech plánovaných na roky dopředu, aby povzbudil příznivce včetně zaměstnanců, zákazníků a investorů. Často se tato oznámení ale neuskuteční v předpokládaném termínu, jak nám Elon v posledních letech už několikrát ukázal.

 

Například na akci "Den autonomie" v dubnu 2019 Musk uvedl, že společnost bude mít v roce 2020 na silnicích 1 milion autonomních "robotaxíků". Nečekaně nejsou tyto vozy ale nikde k vidění. V říjnu 2016 Musk uspořádal v zadní části Universal Studios v Los Angeles zase akci, na které předvedl produkt nazvaný Solar Roof. Ukázalo se však, že vystavené solární střešní tašky jsou pouze koncepční, takže to byl jen další bait ze strany Muska. 

 

Pokud bude humanoidní robot fungovat a bude schopen vykonávat opakující se úkoly, které dnes zvládne pouze člověk, má podle Muska šanci změnit světovou ekonomiku tím, že sníží náklady na pracovní sílu. Musk však varoval, že robot

 

"pravděpodobně nebude zpočátku fungovat". Má být samozřejmě přátelský, má se pohybovat ve světě lidí a eliminovat nebezpečné, opakující se a nudné úkoly," řekl Musk.

 

 

Musk uvedl, že robot s kódovým označením "Optimus" je založen na stejných čipech a senzorech, které používají automobily Tesla pro samořídící funkce. Je vysoký 180 cm a v místě hlavy má obrazovku pro užitečné informace, uvedl Musk. Tesla ho navrhuje tak, aby lidé mohli před robotem utéct nebo ho přemoci. Tím se Elon pokusil zrušit jakékoliv obavy, které by novináři z robota mohli mít 😂

 

technický popis ukázaný na včerejší prezentaci 

 

Slajdy, které Tesla ve čtvrtek vystavila, ukazují, že v hlavě robota budou instalovány kamery autopilota, používaného v automobilech Tesla. Bude schopen unést 45 kilogramů, zvednout 150 kilogramů a vážit bude 125 kilogramů. 

 

Dokáže běžet rychlostí jen 5 mil za hodinu, uvedl Musk.

 

Musk uvedl, že robot není určen k tomu, aby pomáhal s výrobou společnosti Tesla, ale že Tesla vyvíjí mnoho počítačů potřebných pro robotiku, takže pro ni má smysl robota postavit.

 

"Měl by být schopen, víte, prosím, jít do obchodu a přinést mi následující potraviny a podobně," řekl Musk.

 

zdroj 


Ach jo, ale teď už si Elon vážně jen hraje tvl...Zase potřeboval něco aby vyhnal $TSLA-1.1% akcie nahoru lol

Autor @kseniia má karmu 1002 a je členem této skupiny od 07/07/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.