S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Nejen technologie, ale i stream v podobě Netflixu $NFLX+1.7% se nám rozjel do výšin.🚀

Akcie Netflixu $NFLX+1.7% dnes opět posílily poté, co nová data z analytické platformy Antenna ukázala, že registrace v USA pro streamovací službu vzrostly nejvíce za nejméně čtyři a půl roku  i po provedení kontroverzního zásahu proti sdílení hesel. Podle Antenna zaznamenal Netflix mezi 25. a 28. květnem čtyři největší dny pro registrace v USA od doby, kdy firma začala tato data v roce 2019 sledovat.

Streamovací služba zaznamenala 26. a 27. května téměř 100 000 denních registrací poté, co Netflix 23. května rozšířil svůj zásah na USA a více než 100 dalších zemí a území.

„Účet na Netflixu je určen pro jednu domácnost,“ napsala společnost na blogu. „Každý, kdo žije v této domácnosti, může používat Netflix, ať jsou kdekoli – doma, na cestách, na dovolené – a využívat nové funkce, jako je Transfer Profile a Správa přístupu a zařízení.“ Společnost uvedla, že uživatelé mohou sdílet svůj účet s někým, kdo s nimi nežije, za dalších 7,99 $ měsíčně.

Navzdory tomu, že mnoho uživatelů vyjádřilo své obavy , analytici z Wall Street zůstali s touto iniciativou optimističtí a zdůrazňovali její roli jako dlouhodobějšího hnacího motoru růstu spolu s nedávno spuštěnou vrstvou platformy s podporou reklam .

V pátek Pivotal Research zvýšil svůj cenový cíl na akcie Netflix na 535 dolarů za akcii ze 425 dolarů, což představuje nejvyšší cenový cíl na Wall Street.

Wells Fargo zvýšila cílovou cenu na 500 USD za akcii ze 400 USD, zatímco JPMorgan zvýšila svůj cíl na 470 USD z 380 USD na začátku tohoto týdne.

JPMorgan odhaduje, že ze zhruba 100 milionů uživatelů, kteří sdílejí hesla, Netflix zpeněží 14 milionů do konce roku 2023, 26 milionů do konce roku 2024 a 33 milionů do konce roku 2025.

Zajímavá čísla a odhady cenových cílů. Jak se díváte na tyto výhledy? Já osobně zainvestováno nemám a doufám v jeho konkurenta $DIS-0.1% kde jsem zainvestovaný. Zde mi cena přijde už vysoká, ale jestli se vyplní předpovědi cenových cílů, tak se zde vydělat také dá. 😊


Díky za nové informace.

Akcie $NFLX+1.7% nemám a ani je neplánuji kupovat. Ovšem na dnešních cenách bych nenakupoval.

Více se mi asi líbí $DIS-0.1%, který jsem nedávno nakupoval.

Partner

Souhlas, $DIS-0.1% mám též a taky uvažuji ještě o dokupu. Ten $NFLX+1.7% je teď vysoko, chtěl jsem se spíše právě podělit o informace a poukázat, jak rychle teď roste.

Jasný chápu.

$DIS-0.1% je teď na opravdu pěkné ceně, tak jsem toho využil.

Nemyslim si, te Dis je prepaleny :-)

Partner

Tak je to taky názor a možné to je, podle čeho usuzuješ? 😊

Hele mnoho ukazatelů, když se koukneš kde byl před covidem, kdy dostali hrozně po tlamě parky. Stream, který se zatím podle mého nerozjel jak má... Teď tam je nový/starý ceo který to dává dohromady a dělá mnoho kroků. A teď to spojení s Appem u kterého si myslím, že to je jen zkouška a do pár let ho Apple koupí celý o tom se dost spekuluje v oblasti investorů... Já jsem nakoupil na 89,-, ale mám do na investici a ne na spekulativní traiding :) 
A ještě včera na platformu dal Dis Avatara 2, což taky pomůže

$NFLX+1.7% za mě stejně jak píše druhý Adam přepálený už momentálně. Ale jen tak mimochodem... :D Kdo další se tady těší na novou řadu Witchera? :D

Partner

Ano to je, taky nekupuji ale třeba na trade jen denní by se tam dalo najít něco, ty skoky jsou kolikrát velké. Jinak já se těším, bohužel poslední řada s Hendy Cavil a pak ještě na další řadu Wednesday se těším. 😁

Jo to možná jo, ale trasy jdou zatím mimo mě. :D To mě hrozně mrzí, to, ze Cavil odejde bude hrozná rána pro celou sérii, tahal to...

Na mě je cena akcie NFLX nyní přepálená. Společnost jako taková je rozhodně na dobré cestě po řadě změnách.

Partner

Souhlas. Na mě je také drahý. Je to spíše informace pro lidi co jej drží a nebo i někoho, kdo by jej zvažoval. Jak říkáš, na dobré cestě je, ale chtělo to naskočit asi dříve. 😊