S&P 500 ^GSPC 5,214.72 +0.52%
Nvidia NVDA $888.29 -1.75%
Tesla TSLA $172.14 -1.48%
Apple AAPL $184.49 +0.96%
Amazon AMZN $189.65 +0.88%
Meta META $475.22 +0.55%
Microsoft MSFT $412.29 +0.43%
Alphabet GOOG $171.46 +0.18%

Budoucnost lidstva a investic? To je umělá inteligence - a pomocích těchto akcií na ní můžete vydělat raketu

K povaze investování patří hledání "the next big thing", společnosti, technologie nebo produktu, který přinese další zásadní změnu ve svém odvětví - a s ní i nečekané zisky. Ti, kteří zainvestovali třeba do internetových společností ještě před tím, než se o internetu začalo vůbec mluvit, mohou dnes jásat. A přesně o něco podobného se musíme pokoušet i nyní.

Umělá inteligence aktuálně pravděpodobně najde jiné využití než ve sci-fi filmech. Doufejme 😂

Umělá inteligence - AI neboli strojové učení - se chystá posunout digitální svět k jeho další hranici. S aplikacemi prakticky ve všech oblastech technologického průmyslu, od chytrých telefonů přes robotiku až po analýzu dat, změní umělá inteligence způsob, jakým komunikujeme se stroji, s aplikacemi a možná i mezi sebou navzájem. Možnosti v tomto směru jsou nekonečné, omezené pouze lidskou představivostí.

Pro investory to znamená, že se otevřou nové příležitosti, protože společnosti se budou snažit využít AI prostřednictvím tvorby produktů, programování, vývoje hardwaru - a možná největší sektor a využití AI ještě nebylo ani vybudováno.

Prozatím se však můžeme poohlédnout po firmách, které již mají v AI prsty, ať už ve vlastní tvorbě, nebo ve svých produktech. Jdeme na to! 😇

One Stop Systems $OSS+2.2% 

Začneme společností One Stop Systems, která je dodavatelem vysoce výkonných počítačů (HPC) používaných v největších datových centrech a datových úložištích. Společnost své produkty prodává speciálně pro aplikace umělé inteligence a nabízí přenosné, odolné servery a úložiště AI. Společnost čerpá zákazníky z celé řady odvětví, včetně telekomunikací, výroby a obrany. Systémy společnosti One Stop se používají jak v rackových serverových komplexech pro více HPC, tak v menších serverech pro jedno HPC.

Letos v listopadu společnost OSS uvedla na trh nový produkt pro řešení AI Transportable. Superpočítač Rigel Edge přináší vyšší výkon do kompaktních nasazení a využívá platformu HGX A100 4-GPU společnosti Nvidia, která pohání výpočty akcelerované GPU. Systém je chlazený vzduchem a jeho celková kompaktnost je impozantní.

https://www.youtube.com/shorts/53kbia-UzFs

Nové produkty a dobrá pověst kompaktních, přenosných systémů umělé inteligence společně přinesly společnosti OSS dobré finanční výsledky. V posledním vykázaném čtvrtletí, 4Q21, dosáhla společnost celkových tržeb ve výši 17,8 milionu dolarů, což představuje 11% nárůst meziročně a 28% nárůst meziročně. Za celý rok byl nejvyšší řádek 62 milionů dolarů rekordním výsledkem společnosti - a o 19 % vyšším než v roce 2020. Celoroční čistý zisk na akcii mimo GAAP dosáhl 16 centů na akcii, což je dvojnásobek čistého zisku na akcii v roce 2020. Při pohledu do budoucna One Stop předpokládá 26% meziroční růst tržeb v 1Q22.

Nvidia Corporation $NVDA-1.8% 

Druhou akcii, na kterou se podíváme, není třeba představovat. Společnost Nvidia s tržní kapitalizací přesahující 600 miliard dolarů a více než 80% podílem na trhu v segmentu grafických procesorů je dominantním hráčem v oblasti her a datových center. Po čipech GPU této společnosti je obrovská poptávka, a to díky jejich výpočetní kapacitě - ta je schopna pohánět systémy umělé inteligence.

Nvidia zde rozhodně nesmí chybět

Společnost Nvidia je hluboce zapojena do společností a aplikací s AI. Dodává špičkové čipy s GPU schopnými pohánět AI společnostem zabývajícím se datovými centry, autonomními vozidly, inteligentními továrními roboty, cloudovými výpočty. Společnost poskytuje čipy pro hluboké učení, které pohánějí cloudové služby velkých firem, jako jsou Amazon  $AMZN+0.9%, Google $GOOGL+0.2%, IBM $IBM-1.0% a Microsoft $MSFT+0.4%.

Pokud věříte tomu, že umělá inteligence je budoucnost lidstva (a že nás nevyhladí 😂) tyto dvě společnosti rozhodně stojí za zařazení na watchlist 😇

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a analýzy TipRanks. Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No raději než do předražené Nvidie, kde stejně tak dobře muzu investovat do jakéhokoliv jiného dodavatele komponent za zlomkove valuace (MU, STX, INTC, TSMC) tak to dam třeba raději do firmy, která skutečně strojové učení někam posouvá a ještě si může dovolit to mít jako vedlejšák a to je Google;)

Tak $NVDA-1.8% v každém případě

To rozhodně. Next big thing může bejt cokoliv. AI, Metaverse, krypto... cokoliv. A ve skoro každém případě je $NVDA-1.8% potencionální hráč předních příček

AI je velká věc už teď. Těším se jak bude vypadat její další vývoj a využití.

No... tak vesel bych nebyl. Vznikly o tom dokumenty - Terminátor se to myslím jmenovalo 😂😂😂😂

😂😂😂😂