S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Novinka ve společnosti Verizon $VZ-0.5%, hledá se finanční ředitel. (CFO)

Celkem oblíbená společnost i mezi investory prochází změny ve vedení. Společnost, která působí na trhu už značnou řadu let, je celkem stabilní s hezkou dividendou. Pondělní zpráva na Wall Street Journal uvedla, že spolupracují s poradci při hledání "CFO plus", aby najali vedoucího pracovníka, který by zlepšil obchodní výkonnost společnosti a zároveň se mohl stát v budoucnu kandidátem na generálního ředitele. Současný generální ředitel Hans Vestberg se na tomto aktivně podílí spolu s členky představenstva.

Za poslední roky se to na pozicích docela střídalo. V březnu společnost oznámila změnu ve vedení v spotřebitelském sektoru, kde to začalo váznout, jelikož v 1Q letošního roku vykázala ztrátu až 127 000 zákazníku využívajících paušální telefony. Na tuto pozici v březnu nastoupil Sowmyanarayan Sampath, do té doby ji sám zastával generální ředitel Hans Vestberg,

VZ

Verizon

VZ
$40.06 -$0.19 -0.47%

Díky zájmu investorů i zde jsem začal nad touto společností přemýšlet. Bohužel pro společnost typu Verizon Amazon $AMZN+0.6% nedávno uvedl správu, že chce nabídnout bezplatné mobilní služby pro odběratele služby Prime v USA.

Jak se díváte ve výhledu na tuto společnost s ohledem na tyto dvě zprávy. 1, konkurence a 2, změny na vedoucích pozicích, ať už z března v spotřebitelském sektoru, tak nyní hledající finanční ředitel?


Zde asi uvítám jakoukoliv změnu ve vedení. Společnost by se měla trošku probrat v některých ohledech.

Partner

👍 jj, bylo by jí škoda a zatím mi přijde že jí ujíždí vlak díky konkurenci, ale nemám takové info o této společnosti zatím.

Verizon se mi líbí a doufám, že se jim bude nadále dařit. Snad vyberou toho správného aby jim to nepoložil🤣

Partner

Jj to ano. 😂 Taky se mi líbí, začal jsem o ní uvažovat, jen si říkám, jak právě zvládne krok s dobou.

Bude dobré to sledovat. Zatím ho nemám v portfoliu, ale vypadá zajímavě.

Věřím v návrat na výsluní. Společnost před sebou má mnoho výzev, ale věřím v návrat staré dobré Verizon. A Amazon je podle mě neohrozí.

Partner

Tak super. Já uvažuji právě o ní zařadit ji do portfolia, libí se mi, jen si říkám, jak zvládá, zvládne kroky s konkurencí a rozvíjející se dobou?

To je nabídka, která se neodmítá. Ten, kdo to bude, je velký šťastlivec⭐

Partner

No, bude mít těžký úkol, pozvednou zase společnost, ale snad se podaří.

Držím palce.

Uvidíme, jak na to budou reagovat akcie. Myslí, že to zásadní vliv mít nebude (alespoň dnes). Jinak je to pěkné místo😊

Partner

To ano, taky si to myslím, že na cenu to mít nějak vliv nebude mít, né dnes. Já si právě říkám, že bych ji zařadil z dlouhodobého hlediska do portfolia, ale říkám ji, jak zvládne boj s konkurencí a rozvíjející se dobou? ...jinak mi přijde jako pěkná společnost.

Spolupracují s Applem na 5G. Podle mě tady bude ještě dlouho a dnes je za dobrou cenu.

Snad se $VZ-0.5% probere. ✌

Partner

Já uvažuji jestli ji nekoupit no, když je takto nízko. Vzhledem k historii, byla by škoda kdyby nezvládla jít s dobou.

Já akumuluji. 💪

Nový ředitel to bude mít rozhodně těžké v tomto tvrdém prostředí. Navíc ten tah ze strany Amazonu může ještě zákazníky těmto společnostem ukrást, protože Amazon Prime je tam celkem rozšířený, tak proč nevyužít výhod.