S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Obohaťte své portfolio o 2 růstové akcie, které jsou připraveny pokořit nová maxima

Dnes vám představím 2 růstové akcie, které si zaslouží vaši pozornost. Jsou lákavé tím, že se obchodují za poměrně dobré ceny, ale hlavní je, že mají obrovský potenciál pro tvoření nových ATH. Najít společnosti, které budou profitovat i v dobách volatilního trhu je velice těžké, ale dnes se mi to možná podařilo.

Akcie spotřebního zboží budou dnes v hlavní roli

Mnoho investorů věří, že potřebujete obrovské částky peněz k investování, ale to není pravda. Ve skutečnosti, s pouhými 100 dolary (nebo méně), můžete koupit podíl v některých docela neuvěřitelných společnostech.

Tyto 2 společnosti vykazují známky, které mohou znamenat pokoření nových ATH.

1. Hormel $HRL-0.7% 

Společnost má velice stabilní a vzrůstající vývoj, kdy si od počátku, kdy je na trhu připsala přes 14 000% navýšení.

Hormel $HRL-0.7% má dlouhou historii produkce bílkovin. Stále to dělá, ale přesouvá své zaměření od komoditních produktů a více ke značkovým nabídkám, za které může účtovat vyšší ceny. Ale to je jen malý kousek toho, co nabízí, protože má přední značky v celém obchodě s potravinami.

Kromě toho Hormel $HRL-0.7% také vyrábí předvařené maso pro potravinářský průmysl. Tento podnik si ve skutečnosti vede velmi dobře tváří v tvář nedostatku pracovních sil po pandemii, protože nákup předvařeného masa znamená menší potřebu zaměstnanců.

Ačkoli nedávné zvýšení dividend bylo mírné, díky pandemii a inflaci rostly dividendy v uplynulém desetiletí zdravým 14%  tempem a očekává se, že v roce 2022 budou činit 1,04 USD. To je tempo, které by vám mělo pomoci udržet krok s negativními dopady inflace a pravděpodobně je překonat. A stojí za zmínku, že Hormel $HRL-0.7% je dividendovým králem, což dále podtrhuje dlouhodobý závazek společnosti vůči akcionářům.

Právě teď náklady společnosti rostou rychleji, než může přenést zvýšení cen na zákazníky. Ale to je spíše krátkodobý problém načasování, který by neměl investory příliš znepokojovat. Společnost má zejména silnou rozvahu se skromným poměrem dluhu k vlastnímu kapitálu. Ano, marže budou pravděpodobně trochu pod tlakem, ale Hormel $HRL-0.7% by neměl mít problém prokousávat se současnými protivětry a zároveň pokračovat v odměňování investorů v dlouhodobém horizontu.

2. McCormick $MKC+0.4% 

Další silnou společností, která je připravena pokořit ATH je $MKC+0.4%.

McCormick $MKC+0.4% je právě na hraně 100 dolarů. Jedná se o výrobce potravin, který stojí za velmi blízký rozbor a zhodnocení. Vyrábí koření a příchutě, což by vypadalo jako nudný obchod.

Prodává koření v obchodě s potravinami, což je pravděpodobně to, co si myslíte, když slyšíte jeho jméno. Prodává však také koření podnikům. A v posledních letech rozšiřuje své portfolio příchutí prostřednictvím akvizic, jako je francouzská hořčice a Frankova horká omáčka. To ji postavilo jako ještě většího hráče ve výklencích, na které se zaměřuje.

  • Pokud si právě říkáte, že hořčice a koření jsou nudné a nevýnosné, tak si vzpomeňte jak velký podíl drží Warren Buffett v kečupech Heinz $KHC-1.0%

Společnost McCormick $MKC+0.4% v uplynulém desetiletí zvýšila dividendu ročním tempem 9%. A na rozdíl od Hormela se McCormickovy túry v prostředí trhu opravdu nezpomalily a udržovaly docela konzistentní tempo během období jednoho, tří, pěti a 10 let. Má za sebou více než dvě desetiletí růstu, což ukazuje, že dividendy jsou pro společnost velmi důležité.

Abychom byli spravedliví, akcie společnosti McCormick $MKC+0.4% jsou zřídka levné. Dividendový výnos se právě teď blíží spodní hranici svého historického rozpětí. To naznačuje, že zde budete platit plnou cenu i za 100 dolarů. Nicméně, v dlouhodobém horizontu, vzhledem k tempu růstu dividend a obchodním úspěchům, kterých společnost historicky dosáhla, je to jméno, které by vám mělo dobře sloužit, pokud s ním zacházíte jako s nákupem a dlouhodobým držením. 

Závěr

Tohle jsou za mě dvě společnosti, které mohou vytvořit ochranu vůči inflaci a volatilitě trhu, zároveň zde předpokládám další dlouhodobý růst, který je umocněn dividendy. Přestože společnosti na první dojem nepůsobí nějak zajímavě, tak jsou velkým příslibem do budoucna. Spotřební zboží je potřeba za všech okolností a situací, které nastraží trh a nebo svět.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Akcie spotřebního zboží nejsou bad, jak říkáte, sám Buffett drží velký podíl v kečupech Heinz.

Kdyby byly špatnou volbou, tak o nich nepíšu 😁

Držet portfolio v kečupech je dost zajímavá myšlenka 😂😂🍅