S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Akcie Airbnb s vysokou pravděpodobností udělají zhodnocení až 400 % během následujících 10 let

Čtyřnásobné zhodnocení se pro někoho může zdát jako hodně, ale vychází to na 15% složený roční výnos za 10 let. Pro srovnání průměrný roční výnos indexu 
S&P 500 $^GSPC+0.1% se historicky pohyboval okolo 10 %. Proto nemusíme podstupovat zvýšené riziko, kvůli vyššímu zhodnocení. Jedna z akcií, která má velmi vysokou šanci udělat v následující 10 letech čtyřnásobné zhodnocení je Airbnb $ABNB-1.0%

Čeká akcie Airbnb v příštích 10-ti letech Bullrun? 

Airbnb $ABNB-1.0% zaznamenala fenomenální růst od svého vstupu na burzu v roce 2020 na vrcholu pandemie, a přesto její akcie za poslední rok klesly o 8 %. To zaostává za 10% růstem indexu S&P 500 $^GSPC+0.1% za stejné období.

Růstové akcie obecně propadly, protože trh se potýká s volatilitou související s makroekonomickými a geopolitickými obavami. Jaký to má dopad konkrétně na Airbnb? 

Za prvé, investoři se mohou obávat cestování po částech Evropy. Také když existují obavy z inflace a měnové situace, lidé mohou méně utrácet své peníze za cestování. To vše navíc k faktu, že ačkoli se objevily silné známky oživení, cestování obecně je stále utlumeno kvůli pandemii. To znamená, že v krátkodobém horizontu investoři nemusí do akcií Airbnb vkládat peníze. Airbnb má však potenciál stát se výbušným multibaggerem!

https://youtu.be/648z3_m5x4c?t=16

Existuje několik katalyzátorů, které toto přesvědčení podporují:

Za prvé, cestování se mění, protože se vrací. Lidé, které svrbí touha po pohybu, nacházejí inovativní způsoby, jak to udělat, například trávit dovolenou v blízkosti domova a v příměstských lokalitách. A s nárůstem práce na dálku si lidé rezervují delší pobyty a dokonce bydlí v rekreačních pronájmech.

Ve svém dopise akcionářům za čtvrté čtvrtletí Airbnb uvedla: "Procházíme největší změnou v cestování od nástupu komerčního létání." Toto prohlášení má velký význam, a pokud mu věříte, Airbnb může z těchto výhod významně těžit. Provozuje totiž flexibilní model, který dokáže vyhovět měnícím se trendům, ať už těm současným, nebo jiným v budoucnu. Tržby prudce rostou, ve čtvrtém čtvrtletí se meziročně zvýšily o 78 %, a společnost se zároveň stává ziskovou.

Společnost Airbnb jednoznačně stojí za pozornost. Díky silnému zadnímu větru a životaschopnému obchodnímu modelu by investoři měli od akcií Airbnb v příštích 10 letech očekávat neprůměrné zisky. 

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Při tvorbě jsem využil materiál z portálu The Motley Fool. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$ABNB-1.0% dostalo v době covidu dost na frak, takže příležitost k růstu je 😅

To každopádně

Za mě $ABNB-1.0% super produkt, solidní obchodní model, ale akcii se mi až tak nepozdávají.

Airbnb má naprosto revoluční obchodní model, to je něco co se mi na společnosti hrozně libí

souhlasím, je to něco geniálního

ve výsledku 15% není až zas tolik, pro akcie $ABNB-1.0% poměrně reálné

hrozně důležitou roli v tom hraje právě čas a složené úročení :))