S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Málokdo zde píše o luxusních značkách, zahlédl jsem zde snad LVMT a to bylo vše. Co ale říkáte na akcie Hugo Boss ($BOSS)? Velice stabilní firma s žádaným produktem a navíc nadále navyšují cíle pro příští roky.

Společnost předpovídá roční tržby 5 miliard eur (5,4 miliardy dolarů) do roku 2025 ve srovnání s předchozím cílem 4 miliard eur, který očekává splnit letos. Hugo Boss prošel po mnoha letech revizí značky pod vedením bývalého šéfa Tommy Hilfiger Daniela Griedera, investuje do marketingu, aby zvýšil tržby a rozšířil podíl na trhu. Cílí také na provozní zisk (EBIT) 600 milionů eur do roku 2025 oproti předchozímu cíli kolem 480 milionů a marži EBIT alespoň 12 % oproti předchozí prognóze kolem 12 %.

To je velice zajímavá příležitost podle mého názoru.


Díky za zprávu. O koupi akcií této společnosti jsem nepřemýšlel, ale společnost vypadá zajímavě. Ovšem více se mi asi líbí akcie společnosti $MC.PA-0.4%.

Celé tohle odvětví je sice super, ale s investicí do něj mám jeden problém - kdy lidem dojde, že je to zbytečné kupovat? 😀

S timhle jsem mel take docela dlouho velky problem, ale pak jsem si to kamaradkou na obede probral a ona mi to vysvetlila;) Pokud si ty konkretni znacky necim nepokazi povest tak maji svou budoucnost zajistenou a Hugo Boss uz si prosel zatezovym testem behem druhe svetove;)

Právě že si myslím, že lidi to prostě kupovat nepřestanou. Je tady kapitalismus a bohatých lidí je opravdu hodně. Ti nosí už jen tohle😅

Na toto jsem se také ptal sám sebe. Ovšem myslím, že bohatých lidí je a bude dost a ty si tyto produkty budou kupovat pořád.

LVMT se mi líbí. To je brand až za roh. O tom bych přemýšlel.

Firma je určitě dobrá a ve  svém oboru velmi známá. Má i přesah a konkurenční výhodu. Jen se nesoustředím na Evropu...

A není to svým způsobem škoda? Chápu zavrhování Evropy v rámci různých investic, ale luxusní značky? Boháči jsou a budou, takže bude i poptávka po takových produktech. Za mě jsou tyto značky velice dobrou volbou, investičně samozřejmě.

Svým způsobem to škoda je, ale asi jsem s tím v míru😊Věřím, že tyhle značky tady budou stále a budou stále větší...