S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Našel jsem první opravdu výhodnou SPAC dohodu, na které výjimečně neztratíte peníze

Jak to, že je Paysafe tak podhodnocený ve srovnání s jinými spacs dohodami? Bill Foley uvedl Paysafe na burzu s oceněním 9 miliard dolarů a zhruba 4 miliardami v dluhu. Toto ocenění bylo relativně konzervativní, protože společnost Paysafe neměla v roce 2020 žádný růst kvůli koronaviru.

 

2 miliardy peněz byly použity na splacení dluhu, což znamená, že to pro investory za 10 dolarů/akcie s tržní kapitalizací 7 miliard dolarů byla docela výhodná koupě. Což znamená, že buď Bill Foley zaplatil o 2 miliardy více, nebo Blackstone získal o 2 miliardy méně. Ať tak či onak, investoři dostali krásnou slevu ve výši 2 miliard dolarů.

 

 

Symbol: $PSFE-1.5%  

Momentální cena: 8,24 $

Kapitalizace: 5,96 mld. $

Předpokládaná potenciální cena dle Tipranks: 14,75 $ (+79 %)

 

Nyní je tržní kapitalizace na 6 miliardách s revidovaným výhledem pro letošní rok tržeb na 1,55 miliardy oproti 1,5 miliardě a s 23% růstem bez započtení prodaných podniků a dceřiných částí. To je působivé, protože za něco málo přes rok vyrostl Paysafe $PSFE-1.5% z nulového růstu na 23% růst a zvýšil marže provozního zisku z 10+ % na více než 30 %, což jim definitivně pomohlo k vůbec prvnímu čtvrtletí s čistým kladným ziskem.

 

Jak však víme, short tradeři na firmu zaútočily stejně jako na každou jinou SPAC dohodu. Od ostatních SPACS se ale liší tím, že její ocenění již na počátku ve výši 9 miliard bylo podhodnocené (jak jsme si spočítali v prvním odstavci), na rozdíl od mnoha SPACS zaměřených na čistou energii, které mají vysoké ocenění a nerealistické projekce. Projekce společnosti Paysafe byla založena na nulovém růstu v roce 2020 a na pouhém 10% ročním růstu po dobu několika následujících let.

 

Navíc vzhledem k mnoha nedávným fintech akvizicím, jako je například Square $SQ+1.8% akvizice společnosti Afterpay, ta dosahuje 20násobku budoucích tržeb, což je ve srovnání s Paysafe naprosto absurdní. Firmy Facebook $FB+0.5% i Paypal $PYPL+0.4% naznačují, že segment digitálního bankovnictví a digitálních peněženek považují za revoluční, což rozhodně vyzdvihuje Paysafe $PSFE-1.5%, který je v tomto segmentu již 10 let předním poskytovatelem, který díky igamingu nepřestává růst. MicroVision $MVIS je zase údajně akvizicí Microsoftu $MSFT+1.2% a udržuje svůj poměr PS na více než 800. V porovnání s tím je nyní poměr PS společnosti Paysafe $PSFE-1.5% nižší než 4. Mohu vás ujistit, že nikdo, kdo se rozhodl pro zveřejnění skrz SPAC dohodu, nemá PS pod 10, natož pod 4 a s pozitivním výnosem!

 

Posledním potvrzením toho, že jejich akcie jsou podhodnocené, je rozhodnutí managementu o akvizici společností Pagoefectivo a Paysafety v transakci, kdy je Paysafe koupí čistě pomocí hmotných peněz (cashe) a bez použití jakýchkoliv podílů, či převodů akcií. Což je docela pozitivní změna, oproti nedávným akvizicím, kdy se platilo hlavně podílem ve firmě, jako to udělal například draftkings $DKNG+1.2% nebo plánuje udělat již zmíněný $SQ+1.8%.  

 

Rekapitulace důvodů 

  1. Na rozdíl od společnosti Paysafe $PSFE-1.5% vykazuje přibližně polovina těchto konkurentů záporný růst EBITDA a záporný volný peněžní tok (free cash flow).
  2. Jak bylo uvedeno, projekce růstu tržeb společnosti Paysafe ve výši 10,6 % nezahrnuje plánovaný růst fúzí a akvizic a předpokládaný růst iGamingu o 55 % CAGR, který tvoří třetinu jejich příjmů.
  3. Výše uvedené srovnávací údaje byly pořízeny v době útlumu celého odvětví a neodrážejí nedávné zisky v oblasti fintech
  4. neuvěřitelné podhodnocení akcií, odráží se nejen na nedávném poklesu akcií, ale i již výhodnou cenou při samém SPAC oznámení 
  5. PE společnosti $PSFE-1.5% je jedním z nejvýhodnějším v sektoru 

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem jsi prosím udělejte vlastní analýzu. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

All time low sice není důvod k radosti, ale může to být důvod k radostnému nákupu... díky za tip! 😎

Skvělé čtení!

Autor @kevinporters má karmu 3580 a je členem této skupiny od 13/06/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.