S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

$NFLX+1.7%  vs $DIS-0.1%  vs $WBD-2.1%

Toto jsou tři největší streamovací platformy, které si poslední roky poměrně dost konkurují.

$WBD-2.1%  sice konkuruje Netflixu a Disney, ovšem akcie této společnosti se mi vůbec nelíbí. Za celou svojí historii je akcie v mínusu, což není vůbec pěkné a dividendu nevyplácí žádnou. Tedy já u této společnosti nevidím moc potenciál a myslím, že cena akcie se nějak moc už nezmění.

WBD
$8.06 -$0.17 -2.07%
Capital Structure
Market Cap
19.7B
Enterpr. Val.
59.0B
Valuation
P/E
-6.5
P/S
0.5
Dividends
Yield
-
Payout
-

Ovšem akcie Netflixu a Disney už jsou rozhodně zajímavější. Akcie Netflixu si za letošní rok připisují více jak 40% a Disney si letos připisuje něco okolo 1%.

NFLX

Netflix

NFLX
$621.10 $10.58 +1.73%
DIS

Disney

DIS
$103.25 -$0.12 -0.12%

Nedávno jsem na nakupoval akcie DIS, jelikož mi aktuálně přijdou podhodnocené, ovšem u NFLX vidím asi větší potenciál a i růst ceny akcie je poměrně vyšší. Ale akcie Netflixu bych chtěl kupovat na nižší ceně.

A jak se na Netflix a Disney koukáte vy a jaká společnost se vám líbí více???

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Zaloguj się do Bulios

Zaloguj się i śledź swoje ulubione akcje, twórz portfolio i dyskutuj z innymi


Nie masz konta? Dołącz do nas

Taková myšlenka ze zákoutí mé mozkové kůry... Co kdyby $WBD-2.1% někdo koupil? Jako celou společnost ne akcie. Co si o tom myslíte vy?

Vždyť byla nedávno prodána ATT, kdyby to někdo chtěl koupit tak by se neslucovali s Discovery;) Toto studio už bylo v minulosti koupene Time a AOL, nikdy to nedopadlo zvlášť dobře. V této formě to má imo nejlepší možnosti a doufám, že to tak nějakou dobu zůstane.

"$WBD-2.1%  sice konkuruje Netflixu a Disney, ovšem akcie této společnosti se mi vůbec nelíbí. Za celou svojí historii je akcie v mínusu, což není vůbec pěkné a dividendu nevyplácí žádnou."

Disney (+ Netflix) taky zadnou dividendu nevyplaci a ikdyz oznamil obnoveni, tak to bude bezvyznamny yield, ktery ma jen podporit nakup fondu, ktere je zpatky zahrnou do indexu s divi. Jako akcionar si nemyslim, ze je to dobry krok. Maji nasekane dluhy a streaming nevydelava, lode taky sezerou furu penez, zaviraji se predrazene hotely a kvuli "woke" budou mit na Floride vyssi dane. Nez se tenhle segment ustali jeste to bude stat hodne penez.

WBD si od ATT odnesla vyznamny dluh, ktery potrebuji snizit na unosnou miru a pak teprve bude videt nejaky posun v EPS a tim take v cene. Vsechny ty spolecnosti musi vynakladat ohromne penize na novy obsah a momentalne si myslim, ze HBO ma ten obsah v nejlepsi kvalite z tehle trojky, ale to je subjektivni. Ocekava se slusny rust, protoze ta firma je aktuane uplne v jinem stavu nez vidite na historickem grafu a vubec bych se nedividl, kdyby do 2-3 let ve vykonu ten zbytek porazila.

Tím mým odstavcem jsem to myslel tak, že na té akcie jsem neviděl nic co by mě nějak těšilo. Cena klesá a ani dividendu nevyplácí. Jinak samozřejmě vím, že NFLX a DIS dividendu také nevyplácejí.

Já se zas tak na WBD nezaměřuji a proto o ní toho nevím zas tak moc a tím pádem v ní nevidím asi takový potenciál. 
Tedy moc vám děkuji za názor a nové informace. Zase toho vím trochu víc😁

Jinak jak píšete a naznačujete. Není tak důležité se koukat na historii, ale na budoucnost a jaký je ten výhled do budoucnosti.

Nesmíte zapomínat na to, že ta cena v grafu je z dob samostatné Discovery a dost s ní zamávala aférka Archegos, WB tam je zahrnutý až od roku 2022.

Partner

Mám koupeno na 91$ $DIS-0.1% a uvidím kam půjde, kdyžtak bych dokoupil. Věřím jim a líbí se mi, ale souhlasím že je Škoda s tím streamem, pač $NFLX+1.7% jede. 🚀 Je ale taky na mě dráhy už. Cekal jsem že půjde dolu, ale přesně, i přes zrušení sdílení tak uživatele přibyli. Teď tam toho moc není. Ale bude zase další řada Zaklínače a pak to Wednesday taky byl velký hit. Dále také Strange things…

Souhlasím, také bych rád Netflix nakoupil níže. Jak píšeš, je škoda, že Disney s tím streamem na tom není tak dobře na NFLX.

akcie Disney jsem koupil nedávno - čekám že to potrvá ale pujde zas více nahoru

do netflixu se mi moc nechce - stále si myslím, že jelikož tam ted není žádný velký titul na seriálech apod tak začne docházet zas k odlivu lidí a společně s nevyzpytatelným novým modelem předplatného ( sdílení účtů ) je to za mě už dost vysoko - ikdyž zatím předběžná čísla v Americe naznačují že spíše předplatných přibylo

Chápu, také se nad tím předplatným a sdílením účtů občas pozastavím.

Netlix má najviac obsahu, najviac seriálov, najviac najlepšie hodnotených seriálov, a preto od nich odchádza aj najmenej ľudí. Súvisí to s tým, že do vlastnej tvorby obsahu pumpujú zatiaľ najviac peňazí z týchto streamingových poskytovateľov. Momentálne majú teda najlepšiu pozíciu. Ale pri tejto cene by som do toho asi tiež nešiel vďaka silnejúcej konkurencií. Zase je len otázka času, kedy aj ostatní do toho začnú nalievať veľké sumy.

Netflix jede kvantitu, WBD jede kvalitu, ale je to samozrejme subjektivni. Mam obe platformy a na Netflix temer nekoukam, nedokazu si vybrat nic, co by me zaujalo. I Disney ma z myho pohledu zajimavejsi nabidku nez NFLX.

Já jsem tady pro Netflix a Disney s tím, že Netflix má asi lepší odrazový můstek vzhledem k pozici a známosti.

Jasný, Netflix to má opravdu jednodušší kvůli tomu jménu a jak je známý.

Mě celkem zaráží slabota obsahu na platformě Disney, ikdyž vím, že ta společnost je komplexnější a nestojí jen na streamingu. Určitě to chce v tomto ohledu zamakat, aby si předplatitele udrželi.

Já jsem ještě neměl možnost se dostat pořádně do platformy Disney. 
Tedy děkuji za upozornění.