S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Tieto 4 dividendové Buffettove akcie sú stroje na nezastaviteľný pasívny príjem

Každá z týchto 4 akcií z portfólia Warrena Buffetta $BRK-A+0.7% je z iného odvetvia a preto si každý investor môže nájsť to svoje odvetvie, ktoré je podľa neho atraktívne. Jedna je na vrchole svojej hry a pokračuje v raste svojho podnikania, druhá výborne ťaží z rastu cien ropy a energií a tretia so štvrtou nemajú absolútny problém s infláciou a recesiou trhu.

Tieto akcie sú doslova strojom na pasívny príjem.

Warren Buffett sa dostal na titulky vo štvrtok po tom, čo Berkshire Hathaway oznámila zhruba 4,2 miliardový podiel v HP. Buffett bol v poslednej dobe v nákupnom ošiali s Occidental Petroleum a kúpil poisťovaciu spoločnosť Alleghany za približne 11,6 miliardy dolárov. Berkshire má veľa atraktívnych akcií ale tieto štyri dividendové akcie vyčnievajú nad ostatnými.

1. Nikdy nebol lepší čas vlastniť UPS $UPS+0.9% 

Spoločnosť UPS zaznamenala rekordne vysoké príjmy a vysokú prevádzkovú maržu počas celého roka 2021, čo im umožnilo zvýšiť dividendu o ohromujúcich 49 %. Spoločnosť UPS rástla v rokoch 2020 a 2021, zatiaľ čo mnohé iné priemyselné spoločnosti mali problémy. Očakáva, že rast sa v roku 2022 spomalí, ale naďalej vidí silu v elektronickom obchode a jeho medzinárodnom segmente. S pomerom ceny a zisku (P/E) len 13,1 a dividendovým výnosom 3,1% je UPS jednoducho príliš dobrá na to, aby sme ju prepásli.

2. Chevron $CVX+0.7% 

Rovnako ako zvyšok ropných veľkých spoločností, aj Chevron má za sebou vynikajúci rok. Ale to, čo Chevron má, čo mnohí jeho konkurenti nemajú, je vynikajúca súvaha, nízke výrobné náklady a rekordné výsledky pri vyplácaní a zvyšovaní dividend. Vzhľadom na solídne základy nie je divu, že Chevron je 11. najväčším holdingom v portfóliu Berkshire. 

3. Procter & Gamble $PG+0.3% 

Rovnako ako UPS, ani Procter & Gamble nie je imúnna voči inflácii. Našla však spôsoby, ako tieto náklady preniesť na zákazníkov. Sofistikované dodávateľské reťazce pomohli spoločnosti Procter & Gamble udržať si vysoké hrubé marže, zatiaľ čo iné hlavné spotrebiteľské spoločnosti boli viac zasiahnuté narušením dodávateľského reťazca. Procter & Gamble nie je lacná akcia ani rýchlo rastúca spoločnosť. P&G je však bojom overený podnik, ktorému sa darilo v obdobiach vysokej inflácie a dokonca aj recesie. Akcie P&G si zaslúžia prémiovú cenu, pretože ich podnikaniu by sa malo naďalej dariť, aj keď sa makroekonomická situácia zhorší. Spoločnosť P&G vyplácala a zvyšovala svoju ročnú dividendu viac ako 65 po sebe nasledujúcich rokov, čím sa stala jednou z najdlhšie držiacich dividendových kráľov

4. Coca-Cola $KO+0.1% 

Rovnako ako P&G, aj Coca-Cola je dividendový kráľ a má niekoľko známych značiek, ktoré spotrebitelia poznajú a milujú. Od svojich vlajkových produktov až po Simply, Minute Maid, Vitamin Water, Smart Water a akvizície ako Topo Chico, Coca-Cola je oveľa viac než len značka Coca-Cola. Investičnou tézou pre Coca-Colu je, že je nepravdepodobné, že by ľudia znížili svoje výdavky na jej produkty ani počas hospodárskeho poklesu, čím sa jej podnikanie stane stabilným. Akcie Coca-Coly majú dividendový výnos 2,8 %, čo je o niečo viac ako 2,2 % od P&G.

Investovanie rovnakého podielu do spoločností UPS, Chevron, Procter & Gamble a Coca-Cola dáva investorovi dividendový výnos 2,9 % a expozíciu voči priemyselnému sektoru, energetickému sektoru a dvom rôznym odvetviam v sektore spotrebného tovaru. Všetky štyri spoločnosti sú dlhodobo osvedčenými víťazmi, ale sú obzvlášť atraktívnymi nákupmi v časoch vysokej volatility, pretože investori si môžu byť istí, že každá firma tak skoro nezanikne. Samozrejme neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu retail investora. Pri písaní tohto článku som čerpal údaje z Fool.com

Hľadáte dividendové akcie?

Vote to see the results! 30 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Za mě úplně super výběr. Tam není co řešit :)

tiež sa mi páči Warrenov výber, máme sa od neho čo učit

o niektorých spoločnostiach som ani nevedel, že platia dividendu

Niektore pôjdu do watchlistu

a ktoré?

$UPS+0.9% :)

Tu si je z coho vybrat ☝️

áno kvalitná možnosť výberu