S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

REITy nám přeci jen padají. Pomalu, ale jistě.

Například populární $WPC+0.2% si dnes sáhl na své roční minimum. Na této ceně byl naposledy v lednu roku 2021.

Kupujete nějaký? Já čekám - myslím si, že je zde ještě slušný prostor pro pád.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

REITy trpí vysokými sazbami i nejistotou ohledně komerčních nemovitostí, další pokles nelze vyloučit. Po změně fiskální politiky FEDu budou atraktivní pro nákup.

Potom už bude neskoro

dnes jse přikoupil Alexandrii na krásných covidových 110 dolarech

$ARE-0.9%? O této společnosti slyším poprvé, proč právě tu?

společnost staví laboratorní kampusy, takže home ofice se j tolik netýká a mezi její nájemce patří přední farmaceutické firmy. Krom jiného maturita jejich dluhpisů je až v roce 2025, to už budou sazby snad dole.

Také zatím čekám. Pořád si myslím, že pro růst ještě nejsou podmínky.

Přikupoval jsem nedávno, ale jen trochu kvůli zředění. Teď taky čekám, protože jak říkáš, dokud se budou zvyšovat sazby, tak je to prostě pro reit obor špatné asi prostor pro pád tam ještě nejspíše bude. Jinak $O+0.1% je taková klasika co mám a určitě to bude největší postavení stále v tomto sektoru pro mě. A pak $WPC+0.2% mám též a tam přikoupím taky, ale zatím sleduji.

Zatím jenom sleduji, ale přemýšlím, že bych do svého portfolia zařadil $O+0.1%, jelikož je aktuálně na poměrně pěkné ceně.

Tam mi trochu vadí, že bych si musel připlácet prémii, jinak je to bez debat skvělá společnost.

Přikoupil jsem $O+0.1%. Situace na nemovitostním trhu v USA se mi ale vůbec nelíbí, obsazenost komerčních nemovitosti v průběhu roku klesala, co se týká klasických domů, tak tam ceny klesají, ale statistika ukazuje, že lidé s hypo jsou na tom postupně za poslední měsíce hůř a hůř.

A jako takovou zajímavost uvedu, že takový Pacific Investment Management nedávno nesplácel kancelářské hypotéky ve výši 1,7 miliardy dolarů ve velkých amerických městech. Obrázek o stavu nemovitostního trhu si musí udělat každý sám, ale moc optimisticky to nevidím. Jedu ale DCA, takže jsem ready na vše.

DCA zní v tuto chvíli rozumně. Ty kancelářské REITy už teď to mají dost těžké a bude hůř, raději bych se jim prozatím vyhnul, nebo alespoň nějaký REIT s nízkým office exposure, třeba $WPC+0.2% mají 17%, to je únosné. $O+0.1% je na tom lépe.

Nyní nekupuji a pouze sleduju jak to na nemovitostním trhu vůbec bude.

Brzy se to začne vše vykreslovat - uvidíme.