S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Tak dnešek byl naprosto ideálním dnem.👍

Macro data nám dopadly velmi dobře, což odráží dnešní růst všech hlavních indexů. Dneska mi dělal radost hlavně $IWM+1.3% , kde jsem včera zajišťoval dlouhodobého Iron Butterfly, nyní je tam otevřený zisk přes 70$. K tomu se mi konečně přehouply na $SPY+1.0% 2 creditní put spready do zisku.

Pokud to tak půjde i zítra, tak Iron Butterfly by mohl být zavřený na take profitu, a těm put spreadům další růst taky vůbec neuškodí.😉

No a vzhledem k tomu, že mám i dlouhodobé portfolio, tak jsem si dneska zase po delší době udělal radost a přikoupil pár kousků $O+0.3% .

Zítřek bude poměrně dost zajímavý. V kalendáři mám totiž poznámku, že bude mluvit předseda FEDu Jerome Powell. Mělo by se jednat o účast na panelové diskuzi Evropské centrální banky.

Co myslíte, má Powell ještě nějaké eso v rukávu, kterým nás překvapí?🤔


$O+0.3% je už teď za krásnou cenu. Budu ale ještě čekat. A musím se dovzdělat ohledně opcí. Iron butterfly jsem nikdy předtím neslyšel.

Věřím, že i tady na buliosu bude moznost se dovzdelat ohledně opcí. Iron butterfly je opční strategie, která je kombinací opcí. Hraju tady na to, že se $IWM+1.3% udrží v určitém rozpětí. Dokud se tedy drží, tak já vydělávám peníze. Nicméně je to jedna z těch složitějších strategií, a nedoporučuju s ní hned začínat. K tomu se člověk musí prostudovat. 😉👍

Koukal jsem na to, ale ani teď tomu dobře nerozumím. Je to pro mě španělská vesnice, asi obecně opce. Doženu to. 😁

Gratulace. 👍 Dneska byl hezký zelený den. Je pěkný jaký obrat děláš na indexech, tam jsem se ještě tak nedostal, zatím spíše jen vybírám jednotlivé akcie. Jak je myšleno to Iron Butterfly prosím? ...protože tohle jen znám že byla nějaké kapela myslím, ale v investičním světě mi to nic neříká?🤦‍♂️ Jinak $O+0.3% mi dělá také radost a, mám koupeno s průměrem 60$, jak ale se sazby budou zvedat, myslím, že bude ještě další příležitost k nákupu. 😊 Překvapení od Powella, no přemýšlím jaké, snad že by nakonec nezvedaly sazby, ale to mi přijde nereálné ..🤷‍♂️

Tak 70$ není tak moc, jsou to spíš fajn peníze na kafe. 😉 Lidi od kterých jsem se to učil, tuto strategii obchoduju třeba v 5 nebo i 10 kontaktech, a tam už je to dost zajímavé. Jeto jenom o kapitálu a zkušenostech.

Jinak Iron Butterfly je opční strategie poskladana z více opcí, kde spekuluju na to, že se trh udrží v určitém rozmezí. Pokud se trh drží v určitém rozmezí tak já vydělávám peníze.

Jak jsem ale psal už výše, je to jedna ze složitějších strategií, a vyžaduje nějakou praxi, rozhodně se s touto strategií nedá začít jako s první.

Jo jinak s $O+0.3% jsme na tom podobně. Pokud klesne, tak je ještě další hotovost na prikupy. 😉

Nad prikoupenim O uvazuji :)

Já jsem to prikupoval hlavně na ředění. Teď jsem byl na BE, koupena tedy pouze část. Pokud $O+0.3% půjde ještě níž, přikoupím zase. Pokud se odrazíme a porostem, tak zbytek financí nechám na jiné případné příležitosti 👍