S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Un rezumat al știrilor din ultimele zile din SUA.

Recesiune, recesiune, recesiune, recesiune. O auzim mereu și mereu, chiar dacă îți astupi urechile. Eu am auzit-o foarte des în ultima vreme, așa că haideți să vedem care este situația. Declarații recente ale strategilor economici.

Joseph Little, strategul-șef global al HSBC Asset Management: "Scenariul pentru recesiunea care va urma va semăna mai mult cu recesiunea de la începutul anilor 1990, scenariul nostru central fiind o scădere de 1-2% a PIB-ului."

Marko Kolanovic, strategul șef al JPMorgan Chase: "Ne așteptăm la un context mai dificil pentru acțiuni... având în vedere încetinirea economiei și recesiunea probabilă care va începe în 4T23/1T24."

Seth Klarman, directorul general al Baupost Group: "Obiectivul Fed este de a reduce căldura din economie și o modalitate de a face acest lucru este de a declanșa un fel de recesiune... așa că poate va fi la începutul anului 2024."

Acum, datele economice din SUA au arătat o economie rezistentă care, cu puțin noroc, ar putea în cele din urmă să sfideze aceste previziuni --> -->.

Încrederea consumatorilor a crescut mai mult decât se aștepta, atingând cel mai ridicat nivel din ianuarie 2022; ponderea respondenților care se așteaptă la o recesiune a scăzut cu patru puncte procentuale (deși este încă ridicată, la 69,3%).

Piața imobiliară, care este în general primul indicator al unei încetiniri, a arătat, de asemenea, o forță surprinzătoare. Vânzările de locuințe noi din luna mai au crescut cu 12,2% față de aprilie - economiștii se așteptau la un declin de 1,2%. Prețurile locuințelor au crescut cu 1,3% de la o lună la alta în aprilie, potrivit indicelui Case-Shiller, un indicator urmărit îndeaproape.

Cererea de bunuri de folosință îndelungată , care sunt de obicei achiziții mari, cum ar fi televizoarele și echipamentele de transport care necesită plăți pe termen lung, a accelerat cu 1,7% în luna mai. Acest lucru este mai rapid decât creșterea de 1,2% din aprilie și mult mai mult decât estimarea Dow Jones, care estima un declin de 1%.

Toate aceste date arată că consumatorul american nu cedează încă în fața ratelor mai mari ale dobânzilor și a unor perspective economice (aparent) mai slabe. Iar dacă așteptările strategului șef de investiții Chris Senyek de la Wolfe Research, potrivit cărora "consumatorul american va fi motorul nr. 1 al perspectivelor economice" se dovedesc corecte, atunci această forță a consumatorului ar putea permite economiei americane să își revină din recesiune, în ciuda unei serii de voturi.

^GSPC

S&P 500

^GSPC
5,304.72 $36.88 +0.70%

Stați liniștiți, dacă cineva s-a săturat de mesajele contradictorii, să le ia cu binișorul. Când vom merge în jos, bucurați-vă de reduceri și cumpărați reducerile. Între timp 😁 E minunat să vezi lunile verzi de până acum de la începutul anului. Pe de altă parte, chiar dacă piața se arată puternică, aveți grijă să nu cumpărați la vârfuri. Personal, mă comport ca și cum nu aș vinde încă profiturile și aș ține. Nu fac prea multe cumpărături în acest moment, doar mici achiziții în companii precum $DIS+1.1% $O-0.2% $WPC-1.0% $ENB+0.8% sau $CVS-0.2%, apoi găsesc acțiuni bine sculptate în Top10 ale lui Buffett, precum $BAC+1.4% sau $OXY+0.0%, unde mă gândesc să cumpăr și eu. Cu toate acestea, așa cum a fost menționat și aici, atenție la sectorul REIT, unde spațiile de birouri sunt puternic reprezentate. Vă doresc o zi bună și aștept cu nerăbdare opiniile dumneavoastră. 😊


Companiile pe care le-ați enumerat sunt de mult timp în vânzare. Cred că nu mă deranjează această situație, voi continua să cumpăr ieftin. Am mai cumpărat astăzi $PFE+0.7%. Mulțumesc pentru recapitulare!

Exact, cred că cele menționate sunt atât de ușor de cumpărat acum, deși mă aștept la mai multe scăderi după majorarea ratei, dar nu la noi minime. La $PFE+0.7%, recunosc că nu mai intru în ea. Am mai fost atras de companii de acest tip și înainte doar din cauza Covid-19, deoarece au făcut un profit uriaș pe el. Am cumpărat $NVAX+2.3% în acest fel și mi-e teamă că nu mă voi întoarce din nou la cel puțin zero, este probabil cea mai mare greșeală a mea, iar scăderea pe care stau este mai mică de 100 $. În ceea ce privește $PFE+0.7%, tocmai am auzit ceva despre faptul că au oprit un medicament la care lucrau. Și aceste companii particulare, părerea mea este - atunci când au un leac care iese pe piață, este o explozie. Dacă nu găsesc unul, e doar o pierdere.

Nu sunt familiarizat cu $NVAX+2.3%, dar arată urât. Pfizer a oprit medicamentul pentru pierderea în greutate, dar lucrează deja la o alternativă care ar trebui să iasă spre sfârșitul anului, sperăm că va funcționa de data aceasta. Cu toate acestea, chiar și fără acest medicament, voi fi fericit să îi am în portofoliu.

Și eu sunt la fel, doar că în acest moment cumpăr acțiuni. Tehnice, dar fie vând treptat, fie le păstrez. Așa cum scrieți, dacă scădem cumpărăm bine, dacă nu, ne bucurăm de câștiguri și mai mari. Doar nu vă lăsați păcăliți de mesajele mediatice de genul "recesiune, vine prăbușirea" și altele asemenea.

Exact, mă bucur să văd că sunt oameni cu adevărat conștienți aici. 👍

Nu m-aș agăța prea mult de aceste predicții, dacă ne uităm în urmă la 2022, predicțiile pentru acest an sunt absolut greșite și nu vor fi corecte nici de data aceasta.

Doar că nimeni nu are un glob de cristal. Eu citesc site-urile, dar apoi oricum îmi fac propria mea părere, și așa ar trebui să fie, pentru că și mie îmi place aici, îndrăznesc să spun că toată lumea de aici știe deja că da, împărtășim opinii, sfaturi și eventual ponturi, dar nu este o recomandare directă de investiții, pentru că oricum nimeni nu știe niciodată exact ce se va întâmpla mâine. 😁