S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Spotify Technology S.A. $SPOT-1.6%

Spotify je přední světová hudební streamingová platforma, která poskytuje uživatelům přístup k obrovské knihovně hudby, podcastů a audioobsahu prostřednictvím internetu. Spotify si vybudovala silnou pozici na trhu díky svému inovativnímu přístupu k poslechu hudby, personalizovaným doporučením a uživatelskému rozhraní. Společnost působí na globální úrovni a má značné množství aktivních uživatelů.

Co budoucí růst?

Růst uživatelské základny Spotify si udržuje dynamický růst počtu uživatelů, což je klíčový faktor pro generování příjmů. Společnost v roce 2022 překročila hranici 400 milionů aktivních uživatelů, což představuje obrovský trh pro další růst a monetizaci.

Hluboké zapojení uživatelů Spotify se zaměřuje na vytváření silného zapojení uživatelů prostřednictvím personalizovaných playlistů, doporučení a interaktivních funkcí. Tato strategie vede k dlouhodobému loajálnímu uživatelskému základu a zvýšenému času strávenému na platformě, což přináší vyšší příjmy z reklamy a předplatného.

Rostoucí trh s podcasty: Spotify se rozhodl rozšířit své portfolio o podcasty a stal se jednou z největších platforem pro poslech podcastů. Trh s podcasty má obrovský růstový potenciál a Spotify má výhodu díky exkluzivním smlouvám se známými osobnostmi a tvůrci podcastů.

Inovace a technologické vedení: Spotify pokračuje ve vývoji a implementaci inovativních technologií, jako je umělá inteligence a strojové učení, aby zdokonalil své algoritmy doporučování a uživatelskou zkušenost. To společnosti umožňuje zůstat konkurenceschopnou na trhu a přinášet nové funkce, které lákají uživatele.

Globální přítomnost Spotify má silnou mezinárodní přítomnost a působí ve více než 90 zemích. Tato globální expanze umožňuje společnosti získávat příjmy z různých trhů a minimalizovat závislost na jednom region.

Spotify se nachází ve významné pozici na trhu digitálního hudebního a podcastového streamování a má před sebou perspektivní budoucnost. Růst uživatelské základny, expanze do trhu s podcasty a neustálá inovace jsou faktory, které naznačují možnost budoucího růstu společnosti. Přestože výsledky společnosti mohou být ovlivněny konkurencí a vývojem licenčních dohod, investice do Spotify by mohla nabídnout solidní zhodnocení v dlouhodobém horizontu i po předešlém růstu společnosti, jak vy vidíte $SPOT-1.6%?



Akcie je to super a to zaměření se mi velice líbí. Aktuálně se soustředím až na moc akcií😅. Ovšem doufám, že se k této akcii ještě dostanu a myslím, že jí v budoucnu zařadím do portfolia.

Ano, souhlas.

Mám je v portfoliu a nelituji :)

To věřím, asi byl nákup na dobré cenovce, co?

Říjen 22 :)

Slušný růst v tomto roce. Spotify asi jen tak něco neohrozí. Lidé jsou na něj zvyklí. Já dlouhodobě preferuji Youtube Music.

Souhlasím, Spotify mi přijde top.

Spotify je super akcie do každého portfolia.

Yep :)

Okrem investovania sa roky venujem aj hudobnej scéne. Spotify je úžasná spoločnosť, ktorá to robí fakt dobre aj napriek občasným nezhodám a nespokojným hlasom niektorých umelcov. V hudobnom priemysle - streamingu je to gigant. Konkurenciou je len apple music. Drvivá väčšina umelcov vydáva svoje veci práve na týchto dvoch platformách. Tie zvyšné sú okrajové. Z pohľadu investora je tu malý problém, ktorý je do budúcna riešiteľný a to je zatiaľ malá ziskovosť bussinesu. Kde ešte môžu byť problémy sú práva k hudobným dielam. Tu spotify pomáha robustnosť bussinesu, kde drvivá väčšina umelcov, či chce alebo nie, so spotify musí spolupracovať.

Z môjho pohľadu len jedná vec: škoda, že som nekúpil viac akcií v prepade v minulom roku.

Taky mě to teď zpětně mrzí, ten růst je nádherný a společnost je skvělá.