S&P 500 ^GSPC 5,301.61 +0.09%
Tesla TSLA $177.40 +1.47%
Alphabet GOOG $176.89 +0.83%
Meta META $470.90 -0.49%
Amazon AMZN $184.44 +0.44%
Nvidia NVDA $939.72 -0.41%
Microsoft MSFT $419.74 -0.30%
Apple AAPL $189.95 +0.06%

Boom internetu v jihovýchodní Asii vytvořil trh v hodnotě stovek miliard dolarů a tahle firma z něj bude profitovat

Od srpna 2018 vzrostl index S&P 500 $SPY+0.1% o 55 %, což znamená, že investoři měli zhruba dosáhnout výnosů 15 % ročně. Jen letos si S&P 500 polepšil o krásných 18 %. Tyto hodnoty jsou rozhodně dobré, ale ve srovnání s výkoností následující akcie, mezinárodní holdingové společnosti, která působí v jihovýchodní Asii rozhodně nestačí. Ve stejném období (od 2018) totiž tato akcie prudce vzrostla o 2 250%, tedy až neuvěřitelným růstem 186 % ročně. A jak si v následujících řádcích dokážeme, tak neplánuje společnost Sea Limited $SE+3.0% rozhodně v budoucnu nějak zpomalit.  

 

 

Sea Limited $SE+3.0% 

Symbol: $SE+3.0% 

Momentální cena: 309,33 $

Kapitalizace: 166,39 mld. $

Předpokládaná potenciální cena dle Tipranks: 343,92 $ (+11,18 %)

 

Společnost Sea Limited působí v sedmi zemích jihovýchodní Asie a na Tchaj-wanu, tedy v oblasti s jednou z nejrychleji rostoucích ekonomik na světě. Přesněji řečeno, Sea je holdingová společnost, která vlastní tři různé podniky, z nichž každý zasahuje do jednoho z hlavních odvětví 21. století. Podívejme se nejprve na všechny tři.

 

  1. Shopee je přední platformou e-commerce v jihovýchodní Asii, kterou měsíčně navštíví dvakrát více lidí než dalšího nejbližšího konkurenta, společnost Lazada společnosti Alibaba. V loňském roce pandemie koronaviru superrychle zvýšila tržby z online nakupování a tato dynamika se přenesla i do roku 2021. Během posledního čtvrtletí vzrostla hrubá hodnota zboží (GMV – gross merchandise value) společnosti Shopee meziročně o 88 % na 15 miliard dolarů.

 

  1. SeaMoney je fintech platforma, která nabízí zpracování plateb, financování a služby mobilní peněženky. Původně byla navržena jako doplněk služby Shopee, ale případy jejího využití se rozšířily na další online i offline obchodníky, což způsobilo rychlý růst celkového objemu plateb (TPV – total payment volume). Ve skutečnosti TPV během posledního čtvrtletí prudce vzrostl o téměř 150 % na 4,1 miliardy dolarů.

 

  1. Garena je vývojář videoher, který je známý především díky hře Free Fire, battle royale hře pro Android a iPhone. Free Fire je zejména nejvýdělečnější mobilní hrou v jihovýchodní Asii, Latinské Americe a Indii. A co je ještě důležitější, zatímco ostatní podniky společnosti Sea jsou ztrátové, Garena je jako jediná zisková. Její provozní marže se totiž zvýšila z 15 % v roce 2018 na 58 % v posledním čtvrtletí.

 

Širší pohled na věc

Obecně lze říct, že trajektorie hospodářského výsledku společnosti Sea Limited $SE+3.0% těží z digitalizace obchodu a plateb, jakož i z vzestupu esportu a mobilních her. Silným katalyzátorem růstu však byla také již zmíněná ziskovost společnosti Garena.

 

Konkrétně přebytečný peněžní tok ze společnosti Garena umožnil společnosti agresivně investovat do společností Shopee a SeaMoney. A tyto investice, tím myslím nábor zaměstnanců, marketing, technologický vývoj a logistické služby se nakonec definitivně vyplatily a zvýšily finanční výkonnost společností.

 

Do budoucna má společnost Sea Limited $SE+3.0% dobrou pozici, aby si tuto dynamiku udržela. V jihovýchodní Asii žije v současnosti 583 milionů obyvatel, ale pouze 69 % lidí má přístup k internetu. Vzhledem k tomu, že toto číslo stále stoupá, měla by společnost Sea Limited zaznamenat silnou poptávku po svých digitálních službách.

 

Podle průzkumu společnosti Google ze skupiny Alphabet se totiž očekává, že celkový GMV v jihovýchodní Asii poroste o 25 % ročně a do roku 2025 dosáhne 300 miliard dolarů. To by mělo být pro společnosti Shopee a SeaMoney významnou potenciální částí trhu, kterou mohou ještě zaujmout.

 

V jihovýchodní Asii je společnost Sea Limited $SE+3.0% jasným lídrem v oblasti e-commerce, mobilních her a digitálních plateb, což jsou tři odvětví, které podle vedení společnosti tvoří trh v hodnotě 116 miliard dolarů. A protože tyto trendy nadále získávají na síle, společnost Sea Limited by měla i nadále růst tempem, kterých prozatím rostla. Osobně jsem přesvědčen, že by se tato akcie mohla v příštích pěti letech ztrojnásobit.

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem jsi prosím udělejte vlastní analýzu. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @kevinporters má karmu 3655 a je členem této skupiny od 13/06/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Skvělé čtení!