S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Kryptoměnové portfolio: Známý miliardář prozradil, jakým způsobem investuje do Bitcoinu, Etherea a dalších

Zatímco ještě před třemi lety jste od něj mohli slyšet hlášky jako "Bitcoin je neužitečný odpad", dnes byste v něm toho kryptoměnového skeptika poznávali těžko. Z Kevina O'Learyho se během pár let stal jeden z největších propagátorů tohoto segmentu. A nyní konečně prozradil něco víc o své investiční strategii.

Kevin O'Leary dnes patří mezi velké fanoušky krypta.

Vzhledem k tomu, že v současné době existuje 11 sektorů indexu S&P 500, většina odborníků obvykle doporučuje vložit do jednoho sektoru maximálně 20 % a do jedné akcie maximálně 5 %.

O'Leary tuto strategii aplikuje na své kryptoměnové portfolio a předpovídá, že krypto, blockchain a inovativní finanční služby se do deseti let stanou 12. sektorem indexu S&P 500

Investor známý hlavně z pořadu Shark Tank nyní drží 32 pozic v sektoru digitálních aktiv, včetně Solany $SOLUSD+1.7% , Bitcoinu $BTCUSD-1.3% , Etherea $ETHUSD-2.7% , Hedery $HBARUSD+1.5%  a blockchainové firmy Polygon $MATICUSD+1.5% . Žádná jednotlivá pozice nezabírá více než 5 % z přidělených 20 %, vysvětlil.

Už dříve také O'Leary prozradil, že ačkoliv Bitcoin patří k jeho top pozicím a v dlouhodobém horizontu mu věří, ještě větší pozici má v jeho portfoliu Ethereum Vitalika Buterina, u něhož spatřuje široké možnosti praktického využití.

"Bitcoin není mince, je to software," řekl O'Leary v rozhovoru pro Insider. A totéž platí i pro další tokeny, jako je Ethereum, Helium a Solana, poznamenal.

"Pokud věříte, že software má dlouhodobou ekonomickou hodnotu, pak mu můžete v rámci svého portfolia dát 5% váhu. Moje větší pozice jsou ty, o kterých si myslím, že vypadají jako skvělá ekonomická nabídka."

https://twitter.com/kevinolearytv/status/1503758778285629442

O'Leary a metaverse

Tento přístup platí i pro širší investování do Web3, což je koncept další iterace internetu, která je založena na technologii blockchain a je více decentralizovaná.

O'Leary nabádá k silné diverzifikaci, "protože nemáte tušení, co bude fungovat". Pouze jeden nebo dva vítězové z deseti pozic mohou zaplatit za všechny poražené, dodal. Při zvažování, zda investovat do nějaké společnosti, zejména do těch v rodícím se prostoru Web3, O'Leary nejprve zjišťuje, jaký problém se řeší a zda má tento problém ekonomickou hodnotu.

"Co děláte pro to, aby bylo něco levnější, rychlejší, lepší, transparentnější, kontrolovatelné? Všechny tyto ukazatele by měly mít svou váhu," řekl O'Leary. "Pokud v něčem nevidíte ekonomickou hodnotu, z dlouhodobého hlediska to pravděpodobně nepřežije."

To platí i pro jeho investici do společnosti Polygon, která nedávno získala 450 milionů dolarů v kole financování, na němž se kromě O'Learyho podílely také společnosti Sequoia Capital India, Tiger Global a Galaxy Digital.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Zaloguj się do Bulios

Zaloguj się i śledź swoje ulubione akcje, twórz portfolio i dyskutuj z innymi


Nie masz konta? Dołącz do nas

Autor @milan má karmu 2305 a je členem této komunity od 20/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Já pouze $BTCUSD-1.3% a $ETHUSD-2.7%, zatím jsem se víc neodvázal 😆

Žádný $DOGEUSD-3.6% ? 😮

Překvapivě ne 😎

klasik 😃

Také mám vsazeno víc na $ETHUSD-2.7% 😁

Partner

Je vás víc 😎

Výběr v pořádku 👍

Partner

Žádná divočina no 🤷‍♂️

Tomu říkám otočka o 180 stupňů 🤣

Partner

Jo no, ukázková 😂