S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Všichni víme, že lídrem v alternativních tabákových produktech je Philip Morris $PM+0.1%.
Dnes ale CEO Jacek Olczak prohlásil, že nedává smysl stále prodávat cigarety, včetně Marlboro, což je nejpopulárnější značkou cigaret na světě. „Pokud se stále zajímáte o starou technologii [jako jsou cigarety], měli byste ji vidět pouze v muzeu.”, dodal.
Philip Morris uvedl, že do roku 2025 plánuje generovat více než polovinu svých příjmů prostřednictvím alternativních produktů, včetně nikotinových sáčků, elektronických cigaret nebo produktů, které nespalují tabák. Aktuálně tyto typy produktů tvoří přibližně 35% příjmů, řekl Olczak.

Začali velmi dobře, ale myslím si, že takhle jednoduché to nebude a přechod by společnost neměla uchvátat. Přeci jen cigarety stále tvoří markantní většinu zisků této společnosti. Je to běh na dlouhou trať.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Co tu píšete je zajímavé, ale ono je elektronické kouření a elektronické kouření... Když vezmeme v potaz iqos, tak to je jedním slovem prostě bullshit. Pokud člověk kouří a chce přestavat, tak jsou dvě cesty buď má silnou vůli a přestane hned, nebo omezuje počet cigaret. A nebo další varianta je že začne tzv. Vapovat a tam je to o dost zdravější kouření, protože si ten liquid můžete udělat i sami a vyjde vás to o hodně levnější celkově a popravdě je to i taková zábava. Škoda že PM nešli touhle cestou a šli přes iqos. Kdyby šli přes ty liquidy a rozvíjeli nějaké ty vapovaci přístroje a vymýšleli jiné věci ne ty jejich nahřívací blbosti u kterých je hodně známé že tabák snad ani není spíš něco podobného a místo filtru slída ... 😂 Vycházím z vlastní zkušenosti co se týká vapingu a z videí co jsem o iqos viděl už i dříve a co se probíralo několikrát v různých Vape fórech... Omlouvám se za sloh, ale aspoň si udělá třeba někdo obrázek no o tom. Akcie samozřejmě špatná není o tom žádná byznys je byznys a oni to mají dobře promyšlené a umí to těm lidem prostě prodat..

Za sloh se vůbec neomlouvej, já si rád poslechnu někoho, kdo má s produkty zkušenosti. I to dává edge oproti jiným investorům. 👍

Asi prichazim o hodně, ale zbraně atabak jdou I jako akcie mimo mne

Jsou v tom veliké peníze, ale to i v jiných sektorech.

Velké peníze ano, ale nějak bych to z hlediska etiky nedala

Tohle je dost zajímavé rétorika a nijak se neslučuje s mojí sociální bublinou... lidé kolem mě jsou k těm elektrickým kuřidlum značně skeptičťí a drží se klasických cigaret zuby nehty...

V USA to možná bude jiné, ale minimálně u nás to asi nebude jen tvou bublinou.

USA bohužel vůbec nedokážu posoudit...

Je fakt, že elektronické cigarety jsou prostě budoucnost, v dnešní době už prostě nechcete ani vy ani lidi kolem smrdět po cigaretovém kouři. Moje generace třeba k normálním cigaretám už ani nepřijde. Ale tento krok mi přijde jako šílený, protože je spousta lidí, hlavně starších, kteří si ještě tu krabku koupí.

Mně třeba IQOS smrdí o mnohem více než cigarety, ten nemůžu vystát. A myslím si, že naše generace je v cigaretách až po uši, snad jsme stejná generace. (20 let) 😁 100%, cigára prostě zatím vedou a ještě mnoho let budou.

To v mé věkové skupině (18 let) už frčí elektronky. Ale je fakt, že kuřáků je obrovské množství a přijde mi, že jim je jedno jestli dají za cigarety 100 Kč nebo 200 Kč. Proto bych chtěl koupit pár kusů $BTI+0.7% .

Taky nesnáším ten smrad suchých ponožek z Iqosu...a i když je mi 29, tak jsou kolem mě také v drtivé většině klasické cigarety...

Tak to je super zpráva, že chtějí změnu. Dává mi to smysl, ovšem jak píšeš, neměli by na to moc tlačit a ten přechod na nové produkty bude trvat dlouho.

Trochu mi to připomíná elektroauta..

Tak to je přesné😁

Můj osobní názor je takový, že ty elektronické cigeraty jsou více navykove než ty klasické a na tom to cele stojí.

Je to tak. Mluví se také o mnohem vyšších maržích a v některých případech o nižším zdanění (zatím). Nevýhodou může být třeba schvalování nových produktů, nebo vyšší investice do výroby. Výroba klasických cigaret nevyžaduje žádné inovace, tedy ani příliš finančních prostředků.