S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Waste Management

Tato společnost se specializuje na sběr, zpracování, likvidaci a recyklaci odpadků a je jedna z největších společností poskytující tyto služby v USA.

Celkově vidím u této společnosti potenciál, jelikož odpadky budou lidé produkovat pořád a líbí se mi, že tato společnost se poměrně dost zaměřuje i na recyklaci.

WM
$210.00 -$0.50 -0.24%
Capital Structure
Market Cap
84.2B
Enterpr. Val.
100.2B
Valuation
P/E
34.4
P/S
4.1
Dividends
Yield
1.4%
Payout
46.6%

Společnost je to finančně stabilní a akcie pěkně roste. Bohužel, ale je pro mě akcie vysoko. $WM-0.2% bych rád nakoupil aspoň pod 130$.

Jak se na tuto společnost koukáte vy a máte tuto akcii zařazenou v portfoliu?


WM je akciový "držák", krásně a konstantně roste. Mám jej v portfoliu cca dva roky, je to jedna z mých nejlepších akcií. Pokud by cena náhodou klesla, okamžitě dokupuji!

Pokud by cena akcie klesla, tak bych určitě také hned nakoupil.

Začíná se mi hodně líbit také tato společnost. Zaregistroval jsem ji když byla nějak kolem cca 150$, ale pozornost mě odtáhla tehdy asi jinam, velká škoda. Přemýšlím nad tím co píšeš a pravda je, že člověk produkuje bohužel nekonečně mnoho odpadu a tak byznis to bude stále velký a čím větší chamtivost člověka být konzument, tím více odpadu po něm. Plus to, že recyklují a následně to přeměňují na energii, tak s vývojem technologií aby to bylo co nejvíc ekologické vidím v tom také budoucnost, energii vyrábět z odpadu. Jak říkáš ale, nižší cena by byla sakra lepší, teď je docela u vrcholů.

Tak super, pohled mám stejný a také se mi tato společnost velice líbí, ovšem nižší cena by byla super.

Ano, jaká by se Ti líbila aby si nakoupil?

Tam je ta stabilita naprosto jasná. Na druhou stranu potenciál poměrně omezený

Proč myslíš omezený potenciál? ...tak odpadu je dnes všude dost a myslím, že nikdy nekončící, samozřejmě, musí mít schopnost se přizpůsobovat na druh toho odpadu.

Jasný, myslím, že akcie bude růst nadále jelikož odpadky budou produkovány pořád, ovšem asi zde není nějaký extra veliký prostor pro veliký růst.

Chápu, těžko říct zda je ten potenciál omezený, nebo ne. Na jednu stranu tam nevidím extra velký prostor pro nějaký růst, ale věřím, že společnost dokáže vymyslet něco nového co je dokáže posunout nahoru.

WM ma velkou pricing power, takze bude rust minimalne o inflaci, ale spise bude dale akvirovat nadejne/konkurencni spolecnosti, ktere se mu hodi do strategie. Slusny potencial vidim v expanzi do rozvojovych zemi, kam zapad rad posila svuj odpad na likvidaci. Dalsi zdroj prijmu muze byt recyklace zelenych technologii. Co vim, tak spousta tech materialu jeste nejde poradne likvidovat/recykovat, jako dalsi se nabizi rozsireni jejich energeticke cinnosti v podobe vyroby plynu a elektriny.

O tuhle spolecnost bych se vubec nebal, s rustem zivotni urovne vznika vice odpadu;)