S&P 500 ^GSPC 5,116.17 +0.32%
Tesla TSLA $194.05 +15.31%
Alphabet GOOG $167.90 -3.33%
Apple AAPL $173.50 +2.48%
Meta META $432.62 -2.41%
Microsoft MSFT $402.25 -1.00%
Amazon AMZN $180.96 +0.75%
Nvidia NVDA $877.47 +0.01%

Akcie Novavaxu vzrostly o více jak 20 % poté, co společnost ukořistila 350 milionů dolarů z Kanady.

Dnes rád přidám pár řádků k této společnosti $NVAX+4.9%. Bohužel už většinou, z části i mnou odepsaná společnost, která i počátkem tohoto roku sama přiznala, že bojuje o setrvání ve svém podnikání a mračna krachu se nad ní stahovala. Já bohužel, z prvních dní nerozvážných v investování do ní investoval, protože byla levná a čekal jsem v delší projevy kolem Covid-19. Bohužel v roce 2022 propadla o více jak 90% své hodnoty a od té doby se zde plus, mínus drží.

Proto investice, velice riziková, buď padnou a nebo povstanou a pak pro ty co drží na těchto cenách to bude hezký zisk. $NVAX+4.9% má také nevýhodu, že vakcína na Covid-19 jsou v podstatě jediným jejím produktem. Velkým konkurentem je $MRNA+3.4% a $PFE+0.9%. Trumf pro Novavax může být vakcína založená na jiném složení než u konkurentů, které nevytváří takové vedlejší účinky, zatím podle studií.

Společnost se snaží a v květnu přijala pozitivnější výhled a společně se zprávou o zisku za první čtvrtletí oznámila rozsáhlý plán snižování nákladů . Uvedla také, že v roce 2023 očekává tržby mezi 1,4 - 1,6 miliardami USD.

A teď to pozitivní dneska, $NVAX+4.9% uvedla , že Kanada souhlasila se zaplacením 350 milionů dolarů za propadnutí dávek vakcíny Covid , které byly dříve naplánovány k dodání. Vyrovnání je součástí pozměněné kupní smlouvy Covid shot mezi společností Novavax se sídlem v Marylandu a kanadskou vládou, kterou strany poprvé uzavřely v lednu 2021. Platba bude provedena ve dvou stejných splátkách v roce 2023, podle podání SEC.

No, mě to dneska udělalo radost, stále ale zůstávám smířený, že investici, kterou jsem udělal do této společnosti už neuvidím a naštěstí, jiné společnosti mi toto vynahradili. Nyní potencionální oživení v dalších letech pro mě bude jedině radostné. A co Vy, je tu někdo kdo na tuto společnost také "vsadil"? 😊


Menší útěcha je lepší než žádná útěcha, krátké shrnutí 😁

To ano, já jen doufám, že společnost se udrží a nezkrachuje, jinak čekám roky, že potrvá než se dostane trochu zpět nahoru.

Bohužel i to je riziko, snad se tenhle černý scénář nenaplní.

V tom celkovém obrázku je tady 20% prakticky nic, když investoři sjeli z 289$ pod 10. Mě NVAX neláká.

Jj souhlas. Byl to můj největší omyl a jak i jsem zmínil, pozor, i přes nízkou cenu je to společnost která už minimálně z počátku roku bojovala s možným krachem. Už bych taky nekupoval, jen spíše doufám, že by třeba k těm 15$cca mohla povylest, pak bych se dostal k nule a utikám z toho pryč. 😊

Hezká suma pro Novavax. A gratuluji k alespoň této malé útěše, hezké. 👍

To ano, ale bojím se že stejně to není moc v tom poměru o kolik ztratili ale snad je to udrží a třeba se jim podaří s něčím v budoucnu uspět. Aspoň na chvilku útěcha. 😂

Držím palce. Koukám na tvé eToro - také to mohlo být -80%, tohle je únosné. 😁