S&P 500 ^GSPC 5,297.43 +0.01%
Tesla TSLA $177.22 +1.36%
Nvidia NVDA $931.98 -1.23%
Alphabet GOOG $177.34 +1.09%
Amazon AMZN $184.55 +0.50%
Microsoft MSFT $419.18 -0.43%
Meta META $471.40 -0.39%
Apple AAPL $189.69 -0.08%

Pasivní příjem na druhou: Tyto 2 dividendové akcie nezaznamenávají propad ani na volatilním trhu

Hledáte společnosti, které jsou stabilní, růstové a k tomu vyplácí i slušnou dividendu? Dnes vám 2 takové společnosti představím, mohou se pyšnit tím, že volatilní trh na ně neměl žádný dopad, což je velice pozoruhodné a značí to jejich sílu a skvělé hospodaření spolu s businessem. 

Dnes vám představím 2 velice slibné akcie ( z mého pohledu).

Společnosti, které platí dividendu, mohou tvořit základ diverzifikovaného investičního portfolia. Je to proto, že nejlepší dividendové akcie vám mohou poskytnout silný způsob, jak chránit a růst vašeho bohatství. Mohou také přinést neustále rostoucí tok peněžních příjmů na cestě.

1. Deere $DE+0.0% - Lídr ve svém oboru

Zatímco všechny společnosti od počátku roku padají, tak $DE+0.0% má nárůst 27%.

Konflikt v Evropě způsobuje zmatek v dodavatelských řetězcích, které již byly pod tlakem výzev souvisejících s koronavirovou pandemií. To vyvolalo prudký nárůst cen komodit. Ale zatímco inflace vstupních nákladů si vybírá daň na ziskových maržích mnoha společností, Deere $DE+0.0% bude pravděpodobně těžit z rostoucích cen potravin.

Vyšší ceny kukuřice, pšenice a dalších obilovin zvyšují zisky zemědělců. To jim umožňuje investovat do nového vybavení, aby dále zlepšili efektivitu a ziskovost svých zemědělských operací. To je místo, kde Deere $DE+0.0% přichází.

Deere $DE+0.0% vkládá do svých zařízení stále pokročilejší technologie, které umožňují zemědělcům zvýšit výnosy, snížit používání hnojiv a odpad a dosáhnout cílů udržitelnosti. Tato technologická zdatnost rozšiřuje náskok Deere  $DE+0.0% před jejími méně technologicky zaměřenými soupeři. 

Podnikání zase vzkvétá. Tržby společnosti Deere $DE+0.0% vyskočily o 24% na 44 miliard dolarů ve fiskálním roce 2021, zatímco čistý příjem vzrostl o 117% na 6 miliard dolarů. 

  • Při pohledu do budoucna management očekává, že čistý zisk společnosti Deere vzroste ve fiskálním roce 2022 až na 7,1 miliardy dolarů.

S rostoucími zisky $DE+0.0% zvýšila své kapitálové výnosy akcionářům. Její akcie v současné době vynášejí skromné 1% dividendu, ale to je do značné míry funkcí silného zhodnocení ceny akcií o více než 400% za posledních 10 let. Deere za posledních deset let více než zdvojnásobila výplatu dividend a investoři mohou v nadcházejících letech očekávat mnohem více zvýšení.

  • Ovšem 1% z této ceny (418,30$) přináší víc než se zdá a proto zmiňuji i výnos z dividend. 

2. Union Pacific $UNP-0.7% 

Ještě koncem března bylo zhodnocení na 11% od začátku roku 2022, dnes už je tato hodnota smazána mírným propadem.

Union Pacific $UNP-0.7% je další dividendová stálice, která může přidat hodnotu do vašeho portfolia během těchto náročných časů. Společnost provozuje jednu z největších železničních sítí v USA, v době, kdy se železniční lodní služby stávají stále důležitější součástí dodavatelského řetězce země.

  • Přísné předpisy a intenzivní odpor majitelů domů ztěžují výstavbu nových nákladních železnic. Železniční síť Union Pacific $UNP-0.7% se zase stala téměř nenahraditelnou. To mu dává silnou konkurenční výhodu a silnou cenovou sílu.
  • Schopnost zvýšit ceny bez nadměrného snížení objemu přepravy umožnila společnosti Union Pacific $UNP-0.7% během pandemie zvýšit tržby a zisky. 
  • Její tržby vzrostly meziročně o 12% na 21,8 miliardy dolarů v roce 2021
  • Provozní zisk vzrostl o 15% na 9,3 miliardy dolarů. 

Ještě lepší je, že zisk na akcii společnosti Union Pacific $UNP-0.7%, který byl podpořen o 7,3 miliardy dolarů v zpětných odkupech akcií, vzrostl o ještě působivějších 21% na 9,95 dolarů.

Pokud jde o další vývoj, objemy lodní dopravy by se měly zvýšit, jakmile pandemie ustoupí na dobro a ekonomika se zotaví. To by v kombinaci s dodatečným nárůstem efektivity mělo vést k většímu růstu zisku a dividend. Železniční gigant by tak neměl mít žádné potíže s prodloužením své neuvěřitelné šňůry 123 let výplat dividend v řadě, a jeho akcie již vynášejí solidní 2% dividendu.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Další tipy na dividendy? To můžu 👌

ty to s těmi dividendami myslíš fakt vážně, co? 😃

ano pane 😉

Konkrétně tyto 2 společnosti působí velice dobře svou stabilitou a růstem. No a samozřejmě dividendou✔

recept na dobrou investici 👌

Ty železniční společnosti působí poměrně jako stálice na trhu, co se týká dlouhodobosti..

S tím souhlasím. Buffett držel a myslím, že stále drží železniční akcii Northern od roku 2009. Bill Ackman také nedávno prohlásil, že litoval prodeje svého železničního oblíbence a sám otevřel také další pozice v tomto sektoru.

Přijde mi, že si mnoho lidí neuvědomuje tu ušlou příležitost. Železnice v USA, ale i ve světě mají velkou potřebnost a užití.

Nemá Union v portfoliu i Buffett?

Nevím o tom, ale viděl jsem mnoho spekulací mezi roky 2019-2020, že by zde mohl doopravdy provést investici🤔