S&P 500 ^GSPC 5,041.38 +0.46%
Nvidia NVDA $848.54 +2.18%
Amazon AMZN $182.50 +1.96%
Apple AAPL $172.38 +1.82%
Alphabet GOOG $167.00 +0.86%
Microsoft MSFT $396.47 +0.39%
Meta META $439.91 +0.16%
Tesla TSLA $179.93 -0.03%

Chyba analytiků způsobila naprosto bezdůvodný propad o 20 % na této akcii!

Paysafe, fintech společnost nabízející digitální peněženky a integrované zpracování 70 typů plateb ve více než 40 měnách ve 120 zemích, včera oznámila další akvizici, která rozšíří její globální vedoucí postavení v oblasti otevřeného bankovnictví a sítě eCash. Tato akvizice navazuje na další dvě nedávné akvizice. Nové akvizice v kombinaci s téměř 30 transakcemi v letošním roce odrážejí rychlé a systematické naplňování strategie společnosti Paysafe $PSFE+1.3% v oblasti restrukturalizace a expanze na nové trhy, investic do technologií, využívání odborných znalostí v oblasti řízení rizik a rozvoje příležitostí pro křížový prodej.

 

Paysafe $PSFE+1.3%  

Symbol: $PSFE+1.3% 

Momentální cena: 8,54 $

Kapitalizace: 5,96 mld. $

Předpokládaná potenciální cena dle Tipranks: 14,72 $ (+72,72%)

 

 

Minulý týden společnost Paysafe $PSFE+1.3% překonala konsensus ohledně příjmů za 2. čtvrtletí, oznámila 41% nárůst objemu transakcí a svůj první čistý zisk jako veřejně obchodovaná společnost. Akcie po tomto oznámení zpočátku vzrostly o 10 %. Pak se však před zahájením obchodování náhle otočily a propadly o více než 20 %. Přesto, že je forwardová cena k tržbám ve výši 3,85× pro fintech extrémně nízká. Proč se akcie tak náhle posunuly dolů? Místo toho, aby finanční titulky v novinách potvrdily překonání tržeb nebo další pozitivní vývoj, jednoduše opakovaly: "Akcie Paysafe klesají po nedodržení směrných čísel za třetí čtvrtletí", což je, jak si ještě ukážeme, naprostá blbost.

 

Aby bylo jasno, společnost Paysafe nezmeškala ani nesnížila své vlastní výhledy. Ve skutečnosti potvrdila výhled tržeb za celý rok 2021 ve výši přes 1,5 miliardy dolarů. Rovněž uvedla, že očekává celoroční růst objemu transakcí o 30 % nad výhled. (130-140 miliard dolarů oproti 105 miliardám dolarů).

 

Proč tedy nedostála firma $PSFE+1.3% předpokladů analytiků? Analytici při modelování předpokládali, že zbývající čtvrtletní růst tržeb v roce 2021 bude lineární, čtvrtletní, místo aby zohlednili skutečnost, že sportovní sázení je stejně jako sport sezónní. Společnost Paysafe uvedla, že očekává splnění celoročního výhledu, ale předpověděla, že růst ve 3. čtvrtletí se zmírní v důsledku sportovní sezónnosti a odjezdu Evropanů na dovolenou.

 

Společnost překonala odhady, ale růst není lineární. Chápu. Zdá se, že je to trochu přehnaná reakce, když akcie spadly o 20 %, přičemž objem short pozic vzrostl na 50 % a počet akcií dostupných pro shortování akcií $PSFE+1.3% náhle klesl o 70 %.

 

Akvizice

Společnost Paysafe $PSFE+1.3% dále oznámila dvě nové akvizice: PagoEfectivo a SafetyPay. Díky těmto akvizicím dosáhl počet distribučních míst jejich sítě eCash 60 zemí po celém světě a zároveň se firma nově spojila s většinou latinskoamerických bank. Paysafe se tak stává předním poskytovatelem otevřeného bankovnictví a řešení eCash v Latinské Americe, která je jedním z nejrychleji rostoucích online trhů na světě.

 

Důležité je, že tento krok také rozšiřuje jejich vedoucí postavení na trhu igamingu a rozhodující zázemí na rychle rostoucím latinskoamerickém trhu igamingu pro klíčové partnery jako jsou Roblox, Draftkings, WynnBet, ESL Gaming, Microsoft/Xbox, BetMGM, Ceasar's, PointsBet, Penn, Twitch, bet365 a další.

 

Díky probíhající expanzi v USA umožňují tyto akvizice společnosti Paysafe také nabízet bezpečnější platformu pro osobní platby pro převody které jsou každoročně zasílány do Latinské Ameriky a minulý rok dosáhly 100 miliard dolarů.

 

Tržby z transakcí a náš růstový profil nám umožní rychle snížit pákový efekt a významně pokročit v roce 2022 směrem k našemu cíli 3,5násobku upraveného zisku EBITDA, uvedlo vedení společnosti 

 

Tento uváděný poměr EBITDA je lepší než u většiny fintech společností, včetně $FOUR+1.7%, $RPAY+2.5%, $AFRM+5.3%, $BILL-1.6%, $PAYS a $FISV.

 

Předseda představenstva Bill Foley poznamenal: "Vidíme zajímavé potenciální zvýšení tržeb v klíčových průmyslových odvětvích, jako je iGaming, kde chceme zvítězit. Od počátku jsme měli v plánu růst v oblastech, kde můžeme dosáhnout rozsahu prostřednictvím provozní efektivity. Je skvělé vidět, jak tým plní své úkoly a vytváří další příležitosti k růstu."

 

Tyto nové akvizice dokonale odpovídají Foleyho hernímu plánu. Je známý tím, že prostřednictvím fúzí a akvizic neorganicky rozvíjí mnoho společností, jako to udělal se společností $FIS+2.6%, kterou rozrostl z 1 miliardy dolarů na 88 miliard dolarů. 

 

"Tyto vlastnosti společnosti FIS přesně odpovídají tomu, co plánujeme udělat se společností Paysafe.

 

Přesto titulky finančních zpráv ignorovaly pozitivní vývoj a zaměřily se téměř výhradně na chybějící výsledky za 3. čtvrtletí, což mělo za následek, že analytici opomněli zohlednit předvídatelnou sportovní sezónnost. Abychom byli spravedliví, není pochyb o tom, že vedení mělo analytikům tuto skutečnost předem jasně sdělit. Přesto bylo negativní zpravodajství podněcující 50% objem shortů neoprávněné a akcie byly zbytečně potrestány. 

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem jsi prosím udělejte vlastní analýzu. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @kevinporters má karmu 3719 a je členem této skupiny od 13/06/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

To potěší no. :D :D

Analýzy na Buliosu jsou top 👌