S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Vím, že řadě z vás možná propady $T+0.6% a $VZ-0.5% v posledních dnech připadají lákavé vzhledem k dividendě apod., ale i když nechci nikomu radit, tak bych byl tady velice opatrný a dvakrát si rozmyslel tuto investici. Proč?

T

AT&T

T
$17.40 $0.10 +0.58%
Capital Structure
Market Cap
124.8B
Enterpr. Val.
269.9B
Valuation
P/E
9.4
P/S
1.0
Dividends
Yield
6.4%
Payout
60.8%

Na jedné straně jsou výsledky, se kterými to jde od 10 k 5. No a na druhé (za mě té hlavní části aktuálně) je zde kauza s olovněnými kabely, které mohou způsobit šíleně vysoké škody, respektive vytvořit náklady na nápravy.

Snažil jsem se dopátrat k nějakým odhadům nebo propočtům... A víte co? Většina odborníků tvrdí, že by mohlo jít o rekordní sumy a nikdo z nich ani nedokáže predikovat konkrétní čísla. Ano, až tak může být situace vážná. A to si vemte, že dnes predikují ledacos a je jim jedno jak moc to přestřelí 😅

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Díky za upozrnění a informace.

Na ty propady koukám, ale nenakupuji i když jsou tyto společnosti zajímavé.

Dnes sice trochu $T+0.6% ubezpečila, že to nebude až tak hrozné, ale dokud nejsou na papíře konkrétní čísla, tak je to risky když vezmeme v potaz jejich výsledky z posledních let.

V historii údajně proběhlo několik výzkumů použitých materiálů a vždy s pozitivním výsledkem. Podle pana Janošky z Twitteru také navíc byly ty konkrétní kabely pokládány již v 19. století mateřskou společností těchto firem. I kdyby to šlo k soudu, tak je dost pravděpodobné, že vina není na ramenou $VZ-0.5%, ani $T+0.6%. Článek WSJ vnímám spíše jako bombu pro čtenáře než fakticky podložený a vypovídající. $VZ-0.5% se tím nijak netají a rovnou se vyjádřili, že v těch kabelech je velmi malé množství olova.

“The scientific literature and reliable studies in the U.S. and abroad give no reason to believe that these cables pose a public health issue or a risk to workers when appropriate safety measures are in place,” the company said ($T+0.6%) .

V tomto případě věřím více Telecomům než WSJ. Třeba se pletu.

$VZ-0.5% chci a mám na long term. Mráčky přijdou a odejdou. Stejně jako u $MMM+0.4% - není cílem tu firmu kompletně položit. imho.

...chce to jen pevne nervy 😁

Ono třeba u $T+0.6% moc nechápu ten zájem investorů. K čemu mi je pěkná dividenda když jdou výsledky do háje poslední kvartály?

Přesně, poslední roky jsou bída a navíc teď ta kauza může zapříčinit další pokles.

Lidi vidí jenom yield a pro spoustu z nich (včetně mě) bylo/je těžký si občas přiznat, že ať cena dělá cokoliv, divi je jakákoliv, tak si člověk prostě koupil dlouhodobě shitovej byznys a je rozumný z toho vyskočit, uznat "Lko" a jít dál.

Bohužel, dividenda není vše. Kdyby byla, tak jdu po kouscích jako je ZIM a podobné. Já hledám kombinaci růstu a dividendy, případně zpětných odkupů akcií.

mal som $T , predal som to so stratou, dal som prednosť spoločnostiam s vyšším potenciálom...

Naprosto chápu, jejich výsledky jsou neuspokojivé. A poslední roky ti ten propad nepokryje ani tučná dividenda.

$VZ-0.5%  mám rád, a držím ho dlouhodobě. Nicméně jsem nyní na vážkách, zda tu pozici nepustit i za cenu ztráty.

Ještě se uvidí, společnosti myslím oznámili, že tu situaci s olovem začnou zkoumat a pak se uvidí. Ale celkově je to podobný příběh jako u T v posledních letech.