S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Bună ziua investitori, câte tranzacții faceți în medie pe an? Și o întrebare, a meritat din punct de vedere istoric să fii mai activ sau mai pasiv în găsirea de noi oportunități?

Sau, mai bine spus - Care metodă a fost mai eficientă pentru dumneavoastră?

Destul de des constat că investitorii se străduiesc prea mult și caută un cuantum de companii, deși doar o mână de companii ar fi suficientă dacă ar fi atenți la calitatea selecției lor.


Exact, doar câteva acțiuni de calitate. Nu fac atât de multe tranzacții pe an. Fac un minim de tranzacții. În cea mai mare parte, cumpăr și cumpăr pentru că investesc pe termen lung.

Vă gândiți la o tranzacție ca la o vânzare sau doar ca la o achiziție? :) Iar cel mai satisfăcător lucru pentru mine acum, în retrospectivă, ar fi să cumpăr doar titluri mari și să nu caut mereu unicorni :-D

Momentan mă ocup mai mult de cumpărături și fac maxim câteva unități pe an, sunt pe termen lung.

0,89 tranzacții pe săptămână. Sunt destul de activ. O mulțime de tranzacții swing.

Eu nu am prea multe, mai mult cumpăr și nu am un număr anume. Dacă ceva din lista de urmărire ajunge la prețul dorit de mine, atunci îl adaug în portofoliu. Cu excepția cazului în care, bineînțeles, nu s-a schimbat nimic cu compania respectivă.

Nu pot judeca încă în stocurile în care sunt de ceva timp. În prezent, cumpăr într-un portofoliu nou format, care are aproximativ 4 luni, așa că mai degrabă cumpăr decât tranzacționez. Dar, bineînțeles, am câteva acțiuni de creștere și am o anumită limită pentru cele în care aș vinde, dar personal nu cred că aș ajunge nici la mai mult de tranzacții unitare. Eu o văd ca pe o investiție pentru viitor, nu ca pe o tranzacționare în sine, unde totul se rezumă la cumpărare/vânzare. Aș vrea să obțin un venit bun din dividende, ceea ce este doar o cursă lungă. 😁

Deci, nu sunt un exemplu foarte bun, cred, pentru că investesc în acțiuni doar de un an, dar voi comenta și eu. 😊 Probabil că le fac pe amândouă, am acțiuni pe care le țin de la începutul cumpărării și doar poate cumpăr mai sus când pot. Dar am și traderi bine, că poate un stoc pe care îl am doar tvz ciclic pentru o anumită perioadă. Deci bine, de la începutul anului am făcut aprox fac vreo 10-15 traderi.

Pentru un portofoliu pe termen lung, îmi place să găsesc 2-3 acțiuni de calitate, mai degrabă 2 pe an. Dacă vreau doar să mă plimb pe termen scurt pe ceva, este vorba de 7/8 pe an.