S&P 500 ^GSPC 5,169.04 +0.80%
Nvidia NVDA $921.07 +3.74%
Meta META $463.47 +2.55%
Tesla TSLA $183.77 +1.43%
Microsoft MSFT $412.46 +1.43%
Apple AAPL $181.00 -1.30%
Amazon AMZN $187.52 +0.70%
Alphabet GOOG $169.09 +0.06%

3 velmi prosperující akcie, které mají podle mě ještě hlavní růst před sebou 💪

Každá z následujících akcií má podle mě značný růstový potenciál, a pokud budou jejich firmy dobře realizovat své strategie a obchodní modely, mohou dlouhodobě přinášet akcionářům velké zisky. Všechny tři společnosti jsou opravdu slibné a v dlouhodobém horizontu by se vám mohly bohatě odměnit. Nezapomeňte si o všech z nich, které vás zajímají, udělat vlastní průzkum a věnujte pozornost také ocenění. Za některé růstové akcie se může vyplatit zaplatit víc a obzvláště u následujících jsem přesvědčen, že je teprve hlavní růst teprve čeká.

 

 

1. Axon Enterprise $AXON+2.4% 

Společnost Axon Enterprise $AXON+2.4% byla založena v roce 1993 pod názvem, který možná znáte lépe a to Taser. Původně se zaměřovala na zbraně, ale nyní, s novým názvem, její nabídka zahrnuje tělesné kamery a další technologie, které lze využít ke zvýšení veřejné bezpečnosti. Sama sebe firma označuje za "předního poskytovatele technologií pro dosažení veřejné bezpečnosti" a jejím posláním má být chránit život. Společnost uvádí, že kamery a software Axon $AXON+2.4% používá celkem 48 velkých severoamerických měst a že její produkty a služby zachránily již celkem 254 367 životů.

 

Ted ale co nás jako investory doopravdy zajímá…jak se tedy firmě daří? Mezi lety 2016 a 2020 vzrostly celkové tržby o 26 %. Pokud to rozdělíme na jednotky generující příjmy, pak příjmy z prodeje taserů rostly v průměru o 16 %, "senzory a ostatní" o 40 % a cloudové služby Axon o neuvěřitelných 57 %. (Stojí za zmínku, že její cloudové služby nedávno dosáhly hrubé marže krásných 77 %.) Společnost Axon vidí svůj celkový oslovitelný trh v hodnotě přibližně 27 miliard dolarů a jak vedení v poslední zprávě uvedlo, tak si za tímto cílem firma rozhodně jde. Společnost má v posledních letech značný růstový potenciál a silný obchodní model, který mě přesvědčil, že se jedná o velmi zajímavou investiční příležitost.

 

2. Etsy $ETSY+4.2% 

Pokud rádi nakupujete online, zejména ručně vyráběné a vintage předměty, pravděpodobně znáte společnost Etsy $ETSY+4.2%. Možná si ale neuvědomujete, jak je velká společnost doopravdy je a jak rychle roste. Výsledky společnosti Etsy za druhé čtvrtletí nám ukázaly stránku společnosti s více než 90 miliony aktivními kupujícími (o 50 % více než v předchozím roce) a více než 5,2 miliony prodejci (o 67 % více).

 

Tato rostoucí čísla jsou důkazem posílení udržitelné konkurenční výhody, protože se toto online tržiště pomalu ale jistě stává místem, kam budou kupující chodit hledat prodejce, a naopak. Mezitím hrubý prodej zboží a celkové tržby meziročně vzrostly o 13 %, resp. 23 %, což je velmi působivé, vzhledem k tomu, že došlo k růstu tržeb i přes intenzivní nákupy masek proti koronaviru, které razantně zvýšily tržby minulý rok. Celkově roste angažovanost jejích zákazníků, kteří na Etsy.com každým dnem utrácejí více.

 

Ale počkejte, je toho víc! Etsy $ETSY+4.2% také rozšiřuje svůj geografický a kategoriální záběr, a to prostřednictvím akvizic. V roce 2019 koupila online tržiště s hudebními nástroji Reverb a nedávno získala britské tržiště pro další prodej módy Depop a brazilské tržiště s řemeslnými výrobky Elo7 (pro některé známé jako "brazilské Etsy"). Mimochodem, v Brazílii žije asi 214 milionů obyvatel, asi 65 % z přibližně 331 milionů obyvatel USA, takže se jedná o velmi významný trh, který by mohl Etsy do budoucna rozhodně pomoci v rozšíření jejích aktivit i do zahraničí.

 

3. Coupang $CPNG+1.8% 

Pak je tu společnost Coupang $CPNG+1.8%, což je obrovský a rychle rostoucí e-commerce podnik se sídlem v Jižní Koreji. Rozšiřuje se po celém světě a někteří očekávají, že bude v Asii dominovat stejně jako například Amazon.com v USA a MercadoLibre v Latinské Americe. To může být obtížné, protože v Jižní Koreji je méně prostoru pro růst a společnost tam má značnou konkurenci, ale i tak je pravděpodobné, že společnost bude nadále růst dobrým tempem.

 

Nedávno oznámené druhé čtvrtletí společnosti $CPNG+1.8% bylo patnáctým po sobě jdoucím čtvrtletím s více než 50% růstem tržeb, přičemž tržby meziročně vzrostly o 71 % a hrubý zisk se zvýšil o 86 %. Pozoruhodné je, že společnost vykazuje čisté ztráty, nikoli zisky, ale to dělá mnoho mladých a rychle rostoucích společností, které vkládají každý volný dolar do dalšího růstu.

 

Coupang, stejně jako Etsy, roste díky zavádění nových služeb v nových regionech. Firma zavedla služby rozvozu potravin a rozvozu jídla do restaurací a zavedla předplatitelskou službu podobnou službě Prime společnosti Amazon. Jejich zavedení a provoz však může být nákladné a může vytvářet tlak na ziskové marže. Společnost také expanduje v Japonsku a zaměřuje se na Singapur, Tchaj-wan a Malajsii. V těchto zemích bude čelit konkurenci stávajících e-commerce gigantů, ale i tak jsem přesvědčen, že má velmi dobrou šanci uspět.

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem si prosím udělejte vlastní analýzu. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @kevinporters má karmu 3792 a je členem této skupiny od 13/06/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

To vypadá na zajímavý studijní materiál, ještě že mě čeká volný večer 😅