S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Zajímal by mě váš pohled na $VRTX+0.7%

Našel jsem jí včera když jsem brouzdal články typu "Top 10 best stocks" apod. nesmysly, kde si vždy dané firmy naházím do TW kde si projedu jejich čísla a zrovna tahle akcie mě celkem zaujala. Jediná její nevýhoda je, že nemá ještě nějakou dividendu nic méně člověk nemůže mít všechno. :D

Každopádně firma plní snad vše v zelených od 2016 až na rok 2020 a 2022 kde bylo fakt minimální nesplnění plánů. A jede poměrně dost nahoru otázka zda taková akcie vůbec dolů (nějak razantněji) vůbec půjde...

Máte či nemáte $VRTX+0.7% ? Klidně se můžete rozepsat budu jen rád, protože mě celkem zajímají takové akcie co jsou nějakým způsobem do toho zdravotního sektoru zapojeny lidé budou potřebovat léky a nebo nějakou i zdravotnickou pomoc vždy ať se nám to líbí nebo ne..


Společnost neznám, ovšem co jsem se tak rychle koukal na finanční výkazy společnosti, tak společnost je velice finančně stabilní. Jinak společnost mě poměrně zaujala a určitě se na ní podívám.

To, že nemá dividendu můžeš vnímat tak, že má lepší způsoby, jak zacházet s volnými prostředky. To je přece super ne? 😉 Čtu něco o 3mld. ve zpětných odkupech, to není zlé.

No ono jak tady dole zmiňuje kolega, tak tím že to je ten biotech tak by to těch kompenzací chtělo co nejvíce pokud je volatilní 😁 za tuhle cenu bych to nejspíš nekoupil ani s dividendou no 🤔

Jo, ta kompenzace dává smysl. Biotech sektoru příliš nerozumím, takže mě brát s rezervou.

Tohle je pokud vidím dobře typický biotech. Zaměřený na medikament na jednu specifickou diagnózu (cystická fibróza). Tyhle typy firem jsou hodně volatilní. Byznysově hodně závisí na schválení a komerčním úspěchu konkrétních léků co mají ve vývoji. Do biotech firem se ženou hlavně hedge fondy a lidi typu Cathie Wood s vidinou, že z mnoha sázek v sektoru trefí ten jeden jackpot a akcie vystřelí do nebes. 

Zároveň sektor biotech se nechová jako klasický healthcare ($JNJ+1.0% $PFE+0.3% apod.) ale úplně naopak - má betu vyšší než trh (obvykle tak 1.3-1.5) a biotechy jsou první co se dumpuje v případě ekonomického poklesu.  

$VRTX+0.7% má hezká čísla v tom, že roste revenue, net income i FCF + nejsou moc zapákování (celkový dluh je cca 1/5 FCF). Stock based comp taky úplně nevybočuje. 

Nicméně cenou to úplně "za hubičku" není. Ale díky za tip a rozšíření obzorů :)

Já také děkuji 🙂 takové komenty mám rád člověk se přiučí. 👍 Za hodinu novou není no zatím mě jen zaujala čísly cenou mě spíš odrazuje no 😁 ale aspoň vím že teda biotechnologie jsou teda taková Sportka to je dobré vědět 🙂