S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Johnson & Johnson nabízí své akcie výměnou za akcie společnosti Kenvue.

Na začátku tohoto týdne přišla zajímavá zpráva pro investory orientované na healthycare sektor. Společnost $JNJ+0.0% nabízí výměnu akcií za akcie Kenvue se slevou 7%.

Představení Kenvue:

Dceřiná společnost $JNJ+0.0% Kenvue Inc. působí ve třech segmentech: Péče o sebe, Zdraví a krása pleti a Základní zdraví.

Segment Self Care nabízí kašel, nachlazení a alergii, péči o bolest, trávicí zdraví, odvykání kouření a další produkty pod značkami Tylenol, Nicorette a Zyrtec.

Segment Zdraví a krása pokožky poskytuje péči o obličej a tělo, péči o vlasy, opalování a další produkty pod značkami Neutrogena, Aveeno a OGX.

Segment Essential Health nabízí produkty pro orální a kojenecké, ženské zdraví a péči o rány pod značkami Listerine, Johnson's, Band-Aid a Stayfree.

Kenvue byla divize Consumer Health společnosti Johnson & Johnson $JNJ+0.0% , než byla oddělena prostřednictvím primární veřejné nabídky (IPO) v květnu jako součást strategického rozhodnutí učinit obě společnosti agilnějšími a vytvořit dlouhodobou hodnotu pro jejich příslušné akcionáře.

JNJ
$149.91 $0.06 +0.04%

Johnson & Johnson $JNJ+0.0%  prostřednictvím nabídky na výměnu oddělí nejméně 80,1 % svých akcií ve společnosti pro spotřebitelské zdraví Kenvue ( KVUE ), uvedla v pondělí společnost. Akcionáři J&J budou mít možnost vyměnit všechny, některé nebo žádné, své kmenové akcie za akcie Kenvue se slevou 7 %.

$JNJ+0.0%  a Kenvue vykázaly za druhé čtvrtletí lepší než očekávané výsledky, protože poptávka po medicínských produktech $JNJ+0.0%  vzrostla a spotřebitelské výdaje na značky Kenvue jako Band-Aid a Tylenol se ukázaly jako odolné.

Pamatuji se, že kolem května letos se tu diskuze kolem IPO Kenvue vedli debaty. $JNJ+0.0% je troufnu si říci oblíbenou společností mez investory a odměňuje se hezkou stabilní dividendou a poslední dny i růstem. Já společnost nemám ale čím dál tím víc si říkám, že bych měl přidat něco dalšího v tomto sektoru do svého portfolia. Komu dělá radost v portfoliu a co říkáte na tuto zprávu? 😊


Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Zajímavé, o něčem takovém slyším poprvé.

Tak to jsme dva. Netuším co si pod tím představit, možná chtějí $JNJ+0.0% podpořit nějak to Kenvue, protože to je jejich IPO co uvedli v květnu.

Je to možné, každopádně to budu sledovat.

To si nějak nedokaži představit jak to funguje

Taky vůbec netuším jak se to dá provést. Běžné to nebude, ale společnosti jsou vlastně skoro jedno a to samé, Kenvue vzešla z $JNJ+0.0% kdy sama společnost to chtěla se takto rozštěpit.

zajimave :)

Ještě nikdy jsem neslyšel o takové výměně... to je nějaká standardní věc? :)

Standart to asi nebude, slyším o tom prvně. Spíše to bude něco mezi nimi jen díky tomu, že ta Kenvue vzešla z $JNJ+0.0% tak jestli třeba akcionářům nabídnou nějakou slevu při nákupu. Nevím, jako neumím si představit jak by to šlo na burze udělat.

Hm, taky mě nenapadá jak... nevím o žádném brokerovi, co by podporoval "výměny"... ani jak by na to pak koukali daně, když jsi to vlastně nekoupil ale "vyměnil"... :-D

Jak toto funguje, ta výměna asi nepůjde přes běžného online brokera, nebo ano?

Přiznám se, že vůbec nevím. To IPO jsem v květnu zaregistroval, ale od té doby jsem to vůbec nesledoval. $JNJ+0.0% znám a teď bych do nich nešel zatím, spíše bych si počkal, protože za poslední dny šla hezky nahoru a tak bych raději kupoval při poklesu, jinak se mi líbí.

Tak se jde dohledávat, mám nedostatky. Jinak JNJ je určitě fajn společnost.

Po této společnosti také koukám. Osobně se mi zatím více líbí $PFE-0.6% už jenom kvůli ceně. Cena $JNJ+0.0% Je za mě celkem vysoká, pokud by byl nějaký drop tak určitě rád zakoupím + táto zpráva o akciích zní skvěle.

Jj, šla teď nahoru, což je super pro ty co mají. Mě utekla trochu, ale začíná se mi líbit a tak jestli poklesne, budu zvažovat nákup. $PFE-0.6% má teď taky hezky našlápnuto, alespoň co zpráv týká. 😊