S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Těchto 7 metaverse akcií s obřím potenciálem vám může přinést zisky ve stovkách procent

Pojem metaverse je tu s námi už poměrně dlouho, vlastně od okamžiku vydání knihy Sněhová bouře od Neala Stephensona. Přesto teprve až poslední měsíce ukazují, že tahle věc dříve či později ovládne naše životy. A vy se na tento nástup můžete jako správní investoři připravit nákupem akcií firem, které na tomhle trendu vydělají.

Metaverse bude velká věc.

Nebojte, nebudu vám tady doporučovat akcie jako všichni ostatní, tedy klasicky Meta $FB+0.5% , Nvidia $NVDA-0.2% , Google $GOOG-1.1%  a několik dalších ohraných firem, které už stejně všichni dávno máte v portfoliu. Nikoliv. Představíme si pár akcií firem, které se řadí do kategorie penny stocks a které analytik Chris Markoch vidí jako ty, které mají velkou šanci využít nástupu světa metaverse. A pořádně na tom vydělat.

Ano, penny stocks jsou trochu větší divočina než zavedené velké firmy, ale pokud si uděláte dostatečně kvalitní analýzu a vsadíte na toho správného koně, nejsou vyloučena zhodnocení v řádu tisíců či stovek procent. A to je prostě lákavé.

Tak pojďme na to, těchto 7 akcií by mohlo být vašimi budoucími vítězi.

Meta Materials $MMAT-5.4% 

Společnost Meta Materials se zabývá návrhem, vývojem a výrobou "udržitelných, vysoce funkčních materiálů". Představte si ji jako firmu na výrobu krumpáčů a lopat pro odvětví jako je 5G, autonomní vozidla a odvětví zdravotnických přístrojů.

Očekává se také, že bude významným hráčem v oblasti rozšířené reality, což je klíčová aplikace v metaversu. A o to nám tu jde samozřejmě především.

Společnost má 269 aktivních patentových dokumentů na užitné vlastnosti a vzory a bylo jí vydáno 37 patentů ve 24 zemích včetně Spojených států. Meta Materials má také 126 vydaných patentů a 80 nevyřízených žádostí v dalších 24 zemích.

Medián cílové ceny pro akcie MMAT je 3,50 USD, což představuje téměř 250% nárůst oproti současné ceně. S využitelným dostupným trhem (SAM) ve výši 10,7 miliardy dolarů do roku 2030 by se mohlo jednat o 10násobek akcií.

Enthusiast Gaming $EGLX-9.1% 

Enthusiast Gaming se považuje za jednu z největších vertikálně integrovaných herních mediálních společností na světě. Podle některých názorů je účast společnosti v oblasti e-gamingu dostatečným důvodem k tomu, aby se uvažovalo o jejím zařazení mezi metaverse akcie.

Setrvačníkový obchodní model společnosti se zaměřuje na generaci Z a mileniálů, aby se zapojili do ekosystému, kde se vytváří, konzumuje a, což je důležité, zpeněžuje obsah. Enthusiast Holdings se konkrétně zaměřuje na příležitost zpeněžení pomocí webu 3.0 včetně NFT a kryptoměn.

Firma zatím není zisková a neočekává se, že se jí stane během několika příštích let, což není u penny stocks nic neobvyklého. Neznamená to však, že se nemůže stát 10násobně ziskovou akcií.

Jedním z klíčových faktorů, které by investoři měli sledovat, je pokračující růst tržeb. Ve zprávě o výsledcích za čtvrté čtvrtletí společnost uvedla 34% mezičtvrtletní nárůst tržeb a 130% meziroční nárůst tržeb.

Konsenzuální cílová cena akcií EGLX je 6,97 USD, což by znamenalo 194% nárůst oproti současné úrovni.

Cinedigm Corp. $CIDM+0.9% 

Metaverse může mít mnoho podob, ale jedním univerzálním atributem je, že bude zahrnovat digitální zábavu. Proto se společnost Cinedigm, která se zaměřuje na streamování, dostala do tohoto seznamu.

Větší platformy jako Netflix $NFLX+0.6%  mohou působit jako jiná verze tradiční kabelové nebo satelitní televize ovšem Cinedigm se specializuje na syndikaci úzce zaměřených nik, což by jí mělo umožnit získat a udržet si věrné publikum.

A pokud se společnost přesune do oblasti nezaměnitelných tokenů (NFT), stane se z ní skutečná metaverse firma. Při ceně 79 centů za akcii jsou akcie CIDM doslova haléřovou akcií. Ale konsenzuální cílová cena naznačuje, že v příštích 12 měsících by mohlo dojít k vzestupu o téměř 350 %.

Společnost Cinedigm také začíná dosahovat zisku a zaznamenává stálý příliv institucionálních nákupů.

Immersion Corporation $IMMR+1.9% 

Immersion Corporation se zabývá vytvářením technologie dotykové zpětné vazby. Jak se digitální svět vyvíjí ve skutečně interaktivní prostor, budeme potřebovat možnost dotýkat se věcí v metaverzu, jako by byly skutečné.

Výrobky společnosti Immersion se v současné době používají v reálných předmětech, jako jsou haptické prvky pro chytré telefony, herní konzole a dotykové obrazovky ve vašem vozidle. Svou technologii StrikerVR (virtuální realita) však používá k navrhování předmětů, jako jsou baseballové pálky a rybářské pruty, dokonce i zbraně, které těmto digitálním činnostem dodají realismus. Společnost má více než 150 licencovaných zákazníků.

Akcie IMMR se obchodují za méně než desetinásobek zisku a vypadají, že mají spravedlivé ocenění, což u metaverzálních penny stocks nebývá vždy pravidlem. A analytici předpovídají akciím růst o více než 300 %.

Super League Gaming $SLGG-22.6% 

Stejně jako mnoho společností na tomto seznamu není ani Super League Gaming čistě metaverse firmou. Společnost se však stává pevnou součástí digitálního světa.

Koncem roku 2021 Super League Gaming oznámila, že dá tvůrcům možnost budovat své publikum uvnitř metaverse světa. A to poté, co oznámili koupi společnosti Bloxbiz. To jim dává možnost zpeněžit reklamy v prostředí metaverse, jaké vytvořil například Roblox $RBLX-3.7%

Institucionální investoři se do akcií SLGG vrhli ve druhém čtvrtletí roku 2021. Od té doby už nákupní aktivita nebyla tak silná. Nicméně ani prodejní aktivita se nezvýšila. To znamená, že mnoho institucí stále věří v dlouhodobý příběh se společností Super League Gaming. A analytici souhlasí s cenou akcií, která by mohla být o 185 % vyšší, než je v době psaní tohoto článku.

Matterport $MTTR-1.3% 

Společnost Matterport je vývojářem a nezpochybnitelným lídrem v oblasti technologie digitálního zrcadlení. Ta spočívá ve vytvoření digitální obdoby budovy, kterou mohou jednotlivci navštívit a projít si ji, jako by tak činili ve skutečném světě.

Společnost má mnoho aplikací v oblasti nemovitostí. A právě zpomalení v tomto odvětví je možná důvodem, proč akcie za posledních 12 měsíců klesly o více než 70 %. Dalším důvodem výprodeje může být jednoduše to, že drobní investoři hledají další "jistoty". A akcie MTTR do tohoto módu nezapadají.

Nicméně metaverse se buduje, ať už jí rozumíte, nebo ne. A trpěliví investoři mohou být odměněni tím, že zaujmou malou pozici v akciích MTTR, dokud se obchodují za méně než 8 USD za akcii.

Hall of Fame Resort and Entertainment $HOFV+5.3% 

Poslední na našem seznamu metaverse penny akcií je Hall of Fame Resort and Entertainment Company. Tato nově vznikající společnost hraje na přitažlivost Národní fotbalové ligy (NFL). Jedná se o oddělenou obchodní jednotku od Síně slávy profesionálního fotbalu, nicméně oba subjekty mají společnou vizi.

HOFV se snaží vytvořit interaktivní zážitek z NFL prostřednictvím médií, her a tvorby aktiv na místě. Všechny tyto oblasti mají určitý vztah k metaverse. Například díky partnerství se skutečnou Síní slávy profesionálního fotbalu v Cantonu ve státě Ohio má společnost vstupní bránu na trh NFT. Propojení mezi digitálními sběratelskými předměty a NFL je snadno patrné.

V současné době se akcie HOFV obchodují za necelý 1 dolar, ale analytici se domnívají, že se jejich cena může ztrojnásobit. V měsíci březnu došlo k významným nákupům ze strany insiderů, což je pro akcie téměř vždy býčí indikátor.

Tohle samozřejmě není investiční doporučení. Podívejte se na každou firmu detailně, projděte její webové stránky, články o ní, udělejte si sami komplexní obrázek a pak se teprve rozhodněte, že vám za menší investici stojí.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @milan má karmu 2317 a je členem této komunity od 20/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Ty zhodnocení by se mi líbily 🤑

Partner

Ale opatrně 🙏

Jistě, nejsem tu první den 😂

Matterport znám, o tom se tu už několikrát psalo. Ale jinak vůbec nevím co jsou ty firmy zač.

Partner

Proto jsem o nich napsal 😅

Všechny ty firmy vypadají hrozně 😂

Partner

DD je základ 🤷‍♂️

Obávám se že i po důkladném DD bude můj názor stejný. Nebo možná horší 😂

co je DD?

Divočina podle mého gusta 👌😂

Partner

To jsem rád 😂