S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Pěknou středu přátelé.

Dnes nenapíšu nějakou přímo novinku, spíše jen chci dát prostor diskuzi jak se zatím vyvíjí tento první nabitý týden podle Vás a výhled banky JPMorgan na dnešní zasedání Fedu, které jistě i my všichni budeme bedlivě sledovat. 😊

Tento týden je opravdu plný všeho ve světě investic a každý znáš tu máme jistě něco, co bedlivě sledujeme. Vypisovat to není asi moc podstatné, jen například já tento týden mám tak 15 společností které mě minimálně zajímají, jak si vedou. 😊 Včera, jak už zde zaznělo mile překvapil $GOOG+0.3% $GOOG+0.3%, který hlavně s jeho divizí YouTube dělá krásná čísla a ukázal, že má rozhodně kam růst. Za to $MSFT+2.2% si dnes dle premarku připíše ztráty na ceně, ovšem z jeho výšin to beru spíše jen jako korekci a nic o co bych se obával jako dlouhodobý investor.

Na jakou ale tabulku hezkou k dnešnímu zasedání Fedu jsem narazil od banky JPMorgan a jejich analytiků. $JPM-0.6%

Jak vidíme a přeložit si to i pro lidi co neholdují angličtině není těžké, tak předpoklad dle společnosti je dnes zvýšení o 0,25 bodů. Což mi nepřijde jako novinka pro nás co to sledujeme, je to celkem v očekávání, ale spíše bude zajímavé, jak se Fed zachová s dalším výhledem. Já osobně si myslím, že pak bude taky pauza s tím, že v konferenci zazníme zhruba slova typy: "Budeme sledovat čísla, výsledky ekonomické a podle toho uvidíme, zdali je to poslední navýšení a nebo do konce roku nás ještě jedno čeká". Pokud tento scánář nastane jak i analytici se přiklání z 65%, tak nás nejspíše čekají i díky výsledkům velkých společností další zelené dny. 🍀

Tento rok obecně vnímám jako milé překvapení, kdy po pádu v roce 2022 nám minimálně indexy $^GSPC+1.3% už vrátili co vzali a Fed po jeho začátku pravidelným zvyšováním úrokových sazeb zatím i pro mnohé nečekaně dobře bojuje s inflací aniž by více zasáhl do ekonomiky, aniž by narušil trh práce nebo hlavní skupiny aktiv (akcie, bydlení, podnikové úvěry). Tudíž zatím i často zmiňovaná recese se oddaluje.

Užívejte teď dva týdny plných výsledků a nebojte se psát, co Vás mile či nemile překvapuje na trzích. 😊


Super, zase pěkně sepsané. Též mě zajímají výsledky několika společnosti a FED nakonec nepřekvapil a úrokové sazby zvedl o 25bb. Tento týden mě opravdu baví😁.

Moc hezky napsáno, díky moc🤝🏽

Taky díky za referenci. Snažím se když vidím že to někdo rád čte. 😊

Hezký info, díky :)

Díky taky referenci. 😊

Díky za zprávu, včera jsem koukal na $MSFT+2.2% a ty výsledky mi prostě nepřijdou tak špatné. Dnes oznámil své výsledky za mě dividendový gigant $BTI+0.0%  ty mě velice překvapily, ještě musím kouknout na oznámenou divi. Uvidíme dneska ten FED, spíš očekávám zvýšení o 25bps a pak pauzu.

To očekáváme stejně ohledně Fedu. Jinak já zatím konkrétní čísla neviděl kolem výsledků ale mě nepřijde ani ten pokles nějak hrozný, ale vypadá jako velký, ale pořád je $MSFT+2.2% a vysokých cenách dle mě. $BTI+0.0% mě také zajímá protože jej v portfoliu mám a bylo by super kdyby se už konečně probudilo. 😊

Překvapilo mne zatím $MMM+0.4%. Nečekala jsem ze di povedou tak dobre

No ono tím nejsou vyřešené spory ani zdaleka, takže já očekávám, že brzy půjde pod 100 opět

To ano, já je nemám v portfoliu ale sleduji je a myslím si jako Ty, že rozhodně není konec těm jejich sportům a tohle ano, byl nádech protože bez pochyb je to obrovská společnost s příjmy, ale ještě určitě další platby v rámci žalob přijdou a to je může poslat do problémů.

Já to vidí stejně, ale i tak mne překvapili výsledky :)