S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

JPMorgan znovu vyráží na pomoc!

Poslední dobou často na mě vyskakují nějaké zprávy z bank. Ač to není úplně můj šálek čaje, za poslední týdny jsem už k nim napsal dost příspěvků a dnes budu pokračovat opět u oblíbené a známe $JPM-0.1%

JPMorgan plánuje nákup hypoték v hodnotě 1,8 miliardy dolarů v rámci fúze PacWest Bancorp s Banc of California, uvedla agentura Bloomberg.

V úterý PacWest i Banc of California $BANC+2.2% oznámily fúzi všech akcií, (sloučení do jedné společnosti) za účelem vytvoření nové banky. Nová fúze věřitelů bude mít aktiva v hodnotě 36 miliard USD a 30,5 miliardy USD v celkových vkladech.

Dohoda přišla dva měsíce po zprávách, že PacWest $PACW-2.7%  zvažuje prodej , protože po pádu Silicon Valley Bank patřil mezi nejhůře postižené věřitele. PacWest také trpěl klesající důvěrou během bankovní krize, přičemž vklady zákazníků se na konci května propadly o 9,5 % .

Podle agentury Bloomberg mají PacWest a Banc of California za cíl prodat půjčky, hypoteční zástavní listy a další aktiva v hodnotě zhruba 7 miliard dolarů.

Není to poprvé, co JPMorgan přišla na pomoc menším americkým věřitelům. V květnu převzala First Republic Bank a její vklady ve výši téměř 104 miliard dolarů.

JMP
$7.50 $0.02 +0.27%

Jak to vypadá, tak máme tu prostě jasného "supermana" v tomto sektoru. Osobně nemám tak velkou pozici jak bych chtěl, ale aspoň za něco jsem rád a čím dál tím více mě přesvědčuje tato banka, že investovat do ní se vyplatí. 😊


Buď na tom musí být hodně dobře a nebo naopak vůbec :D ale podle posledních výsledků asi spíš dobře :)

Řekl bych že dobře když dokážou odkupovat ty dluhy problémových bank. Navíc, je to investice protože na té splatnosti úroků vydělají hodně. Jen nesmí být hodně neplatičů no. 😂

Vydělají na tom randal:) jsem zvědavá, jak pak budou vypadat výsledky :)

JPM v roli chlebodárce... No nevím. 😁 Rozjeté to mají hodně dobře, nedokážu si představit, kdo by je mohl v blízké době zastavit. Snad jen případné regulace?

Přesně jak píšeš, berou toho dost a sice ano, teď je to investice to převzít vše, ale pak z těch úroků všech budou krásně těžit. Myslím že budou bezkonkurenční alespon nějakou dobu. 😊