S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Sony je přesně ta společnost, kde vidíte její kvality, ale patří do skupiny "pěkná, ale nemusím mít všechny".

Rozumím tomu správně, že je podle Vás fajn, ale už máte je více podobných společnosti cena/výkon? Diky

Více méně. Záleží na důvodu, proč takovou společnost kupovat a co od ní očekáváte. Pro mě to není ten typ společnosti, co chci držet jako individuální akcii.

Pro Sony mi teď přijde největším rivalem $MSFT-0.2% , který rozšiřuje svojí působnost ve videoherním průmyslu. Nad Sony jsem nikdy upřímně neuvažoval.

Zajímavé nad tím jsem takle vůbec nepřemýšlela.

Pokud $MSFT-0.2% vyjde akvizice $ATVI+0.1% tak získá velkou část trhu s videohrami na svou stranu. Dále s rozšířením jejich cloud gamingu si myslím, že poptávka po klasických konzolích bude upadat. Samozřejmě vím, že Sony nedělá jenom konzole, ale i na trhu s fotoaparáty má velkou konkurenci.

Pro SONY je nejvetsi konkurence Tencent, MSFT i s akvizici ATVI budou mit v gamingu mensi prijmy a nemyslim si, ze si Japonci jen tak nechaji ujidat z kolace a jiste na to budou reagovat.

Pokud vim tak MSFT jim neni konkurence v hudebnim prumyslu, ve vyrobe filmu/serialu, cipu/senzoru, ve financnich sluzbach, spotrebni/profi elektronice atd. Obe spolecnosti maji siroce diverzifikovane zdroje prijmu a jsem uprimne velmi zvedavy jak se SONY podari vstup do automotive s Hondou, protoze to by pak mohlo velmi ovlivnit jestli do toho take pujde Apple.

Japonsko bylo celkove velmi dlouho opomijeno a proto si dnes muzu nakoupit "konkurenta" MSFT za polovicni valuaci.

Jen pro srovnani SONY ma market. cap cca 120mld a MSFT 2.5bln, ktera z tech firem ma asi vetsi potencial pro rust?;)

Jasný jak jsem psal, tak vím, že Sony nepůsobí jen ve videoherním průmyslu. Ale ve většině odvětví mají velkou konkurenci, fotoaparáty - Canon a mnoho dalšího. O spolupráci Sony s Hondou ani nevím, tak díky za info.

Sony mám hrozně rád, avšak vlastním pouze maličko, ale do budoucna mám v plánu v rámci diverzifikace rozšiřovat svou pozici.

Super diky. A spokojenost s tím,kam teď společnost směřuje?

Já jsem se přiznám trochu Sony zaslepený, je to pro mě srdcovka,jako pro mnoho lidí Apple, ale objektivně si myslím že fajn.