S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

$PLTR+1.9% Polovina lidí tuto akcii nenávidí a druhá polovina jí miluje, pardon, ale patřím do druhé skupinky :) Zajímaly by mě vaše pohledy, za momentální ceny, k čemu se vy osobně přikláníte? Hlasujte v anketě!

PLTR

Palantir

PLTR
$22.55 $0.43 +1.94%
Vote to see the results! 70 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Já jsem bohužel tuto akcii nenakoupil a tak sleduji jenom z dálky😅😭.

To nevadí, příležitosti ještě určitě budou ;)

Snad ano, pokud by akcie nějak výrazně spadla, tak bych určitě nakoupil.

Jak budu na nule /brzo koupeno/,tak ihned mizím.

Proč bys chtěl vystoupit ze své pozice?

Já budu neutrální a podpořím názor Pavla, protože tato společnost razantně spadla a nikdo to pořádně neuměl vysvětlit, co se děje, proč atd ...co vlastně pořádně dělají... No a teď je zase najednou takový nárůst? ...nevím, zatím asi neznám trh tak dobře a tyhle náhle změny ceny mě spíše odrazují, než abych do toho dlouhodobě investoval. To jedině chápu, když zkušený trader na tom bude dělat zisky. 😁

Padal zároveň jako $ARKK+2.6%... malá firmička co jí vysoké sazby a celkové ochlazení trhů prostě uškodí, tak jsme se rok plácali po dně, dnes roste z důvodu toho, že je $PLTR+1.9% konečně profitabilní a slibuje to i do budoucna - což samozřejmě láká i velké peníze a institucionální investory... + Cathie taky obnovila svou pozici po tom, co prodávala ve ztrátě, (Ne, fakt nejsem jejím fanouškem ani trochu :) ) + Ta Ai platforma o kterém vedení tak mluví že to bude velké.

Já potřebuji ještě +3$ up na nulu... takže BUY! :) Ale i následně budu držet. Palantiru věřím...

Nekecej. už jsi říkal že tvá nákupka je naprd a že ses nalil zde dost brzo, ale až tak? :D Myslel jsem, že máš při nejhorším tak 18$ nákupku :D

Peter Thiel a Alex Karp jsou velice inteligentní lidi, kteří umí chodit (zejména teda Peter) ve světě Sillicon Valley. Zároveň jsou to oba taky trochu divný patroni (např. z poslední doby ty Thielovy žblepty o tom jak se nechá zamrazit). Palantir je zajímavý projekt, někdo tvrdí, že mají dokonce momentálně nejlepší AI používanou v reálném světě. Druhá stránka věci je, že Palantir je ve velké míře závislý na státních zakázkách, kdy se jeho řešení nepoužívají ke zrovna úplně košer věcem. Těch otazníků je okolo Palantiru prostě hromada, a můžou se stát 2 věci - buď to bude vydělávat, budou mít dobré PR a pak 🚀 NEBO se z Palantiru stane ten skutečný "velký bratr" který US government hledal. Tak nebo tak, nejsem přesvědčený, že Palantir jsou jakkoliv "good guys" a i když asi zahazuju potenciální multi-bagger tak tuhle firmu si v dohledné době do real portfolia nekoupím a budu to sledovat od postranní čáry...

Naprosto ti rozumím, co se té AI týče, tak pokud vím tak Carp mluvil o té jejich Ai platformě na posledním earnings callu a nevím, jestli ji už mají hotovou nebo ne, ale spíš si myslím že ne, to uvidíme při dalších výsledcích, zajímavé je, že teď už mnoho investorů bere PLTR jako AI stock, přičemž tomu tak rok, nebo dva zpátky vůbec nebylo a to Palantir dělal to samé co dělá teď. :)

22$... ale upřímně, PLTR je pro mě teď úplně nejmenší pozice co v portfoliu mám, jsem tam jen za pár stovek EUR... ale přemýšlím, že kdyby to ještě ruplo, tak bych ji pořádně navýšil, at to vůbec za něco stojí :)

Buy and HOLD

Souhlas! I když já při dnešních cenách přemýšlím spíše o prodeji :D

Extrémně předražená meme akcie Palantir = negativní P/E, a extrémně vysoké P/B a P/S, slouží jen k obohacení zakladatelů firmy. Snad také zdvojnásobili počet akcií během několika let, což zaslouží pokles kurzu na 1/2. Snad také platí chudým lidem z Čech, Indie, Filipín, Nigerie a z USA, aby dělali v internetu reklamu na akcii Palantir. To je zločinná manipulace, tak jako u akcie Tesla a u všech kryptoměn.

Ačkoliv s vámi nesouhlasím, děkuji za názor .

Neboj, s takovou rétorikou tu jeden "známý český value investor" už byl a hlavu bych si s tím nelámal. 😊

Tyto ľudia by hejtili aj Apple aj Google amazon v2000rokoch

pan Ladislav zde ma novy ucet?;)

Netuším kdo je pan Ladislav :D

Neřekl bych, že ji nenávidí. Spíš mě (a doufám, že i další) zarazilo, jaký hype si akcie získala a kolik investorů přitáhla a to bez předchozí analýzy nebo průzkumu. Dlouho poté, co se z PLTR stala oblíbená akcie, řada investorů stále nedokázala krátce a jednoduše vysvětlit, čím se vůbec zabývají nebo co je ta věc, která všem ostatním uniká.

To máš rozhodně pravdu, základem je aby člověk věděl do čeho investuje a je pravda že do této akcie spoustu investorů naskakovala bez rozvahy. Naštěstí toto není můj příklad. :D pokud se nepletu, tak podle degira, za rok 2021 to snad byla nenakupovanější akcie Čechů, nebo druhá.