S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

$SOFI+2.2% v pre-marketu rostlo díky dalším skvělým čtvrtletním výsledkům. 
Zaznamenali ztrátu 6 centů na akcii, což je o 1 cent méně, než bylo očekáváno. Tržby taktéž překonaly očekávání.

Co je však klíčové, je zvýšení FY2023 guidance EBITDA na $333-$343 milionů z předchozích $268-$288 milionů a meziroční nárůst uživatelů o 44%. Osobní půjčky také vzrostly ve velkém (+51% yoy). Krásná čísla.

Ten více než 15% short interest by některé mohl bolet. Právě shortování je důvod, proč akcie v pre-marketu nerostla tolik, kolik bychom očekávali. Cena akcie je velmi volatilní.


Tohle mi zase uteklo mezi prsty doslova.... :(

Třeba by po nějaké korekci nemuselo být pozdě, ale rozumím, že teď už se naskakovat úplně nechce.

No, teď už právě úplně ne... :)

Partner

Pěkná práce hoši kdo vše stále drží. Já už zde vybral zisk poprvé jak došla na necelých 10$ kde nákupku jsem měl kolem 6$. Měl jsem být více trpělivý a nechat to do teď, byznis je to asi dobrý, ale pořád se tohoto bojím, půjčky ... no přeci jenom není to velká banka, ale snad krachy už očekávat nemusíme. Když to vidím, je lákavé naskočit znova, ale u této ceny už ...nevím, co myslíte?

I tak to byl moc hezký obchod. Krachu bych se u SoFi osobně vůbec nebál. Ten nárůst je ve všech ohledech skvělý a jakmile se to překlopí ze ztráty minimálně na even, tak to bude bomba. Já jsem dnes prodal vše a naskakovat zase budu na nějakých, řekněme 9$? Konkrétně na nějakých 8.5$ je silný support, třeba i to by šlo. 😉 To je ale jen má představa, můžu se totálně mýlit...

Partner

Teď na to koukám a jj ten support tam je kolem těch 9$. No jako kdyby se tam podívala cena a nebyly by zatím žádné špatné zprávy, tak bych nad tím asi taky uvažoval spekulativně něco málo nakoupit. Ale pořád si říkám, přeci jenom, jejich byznis jsou půjčky a to je docela tenký led pokud za tím nestojí silná banka což tohle jestli chápu dobře není jako klasická banka ne? 😊

S dnešním nárůstem jsem část akcií prodal, měl jsem tam hezký zisk 130% jak jsme se o tom spolu bavili. Většinu však držím dál a ještě dlouho budu. Co ty, jak se zachováš po takovém růstu? Chtěl jsem si zkusit na dnešek nějakou opci, ale zatím moc nevím co a kde. Škoda…s dnešním nárůstem by se vybral hezký profit.

To mě taky napadlo a taky to ztroskotalo na tom, že to neumím. 😁 Ach ta lenost.

To jsme na tom podobně, já bych potřeboval podrobně ukázat, kde jak nakoupit a co správně nastavit.

Moje nakupka je kolem 6.40 .. radost pohledet ..

Já to trochu přecenil když jsem nakupoval na 14$, ale setrval jsem a cenu snižoval co to jen šlo. Po letošním roce jsem tak na nějakých 60%+ a hodlám držet dál.

Hezký zisk. Zanedlouho se bude i těch 14$ zdát jako fajn nákupka.

Mám to tak taky, teď jsem prodával část akcií se ziskem 130%. Ostatní zatím nechávám a budu dále držet.

Těžké rozhodování, ale nakonec jsem vše prodal a čekám na korekci, která by snad měla alespoň trochu přijít.