S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Săptămâna pe piețe, conform graficelor bursiere: Acțiunile americane au câștigat din nou, dar indicele S&P 500 a sărit (deocamdată) de la rezistență
Indicele S&P 500 a oscilat după ședința FOMC, dar în cele din urmă a adăugat 1,01% pentru săptămâna

S&P 500

Indicele S&P 500 a crescut modest în prima jumătate a săptămânii, apoi a înregistrat o creștere și o scădere rapidă după ședința FOMC, depășind joi, la începutul zilei de tranzacționare, pragul de 4.600, pentru ca apoi să se retragă rapid mai jos și să piardă în cele din urmă 0,6%. Piața nu a mai înregistrat o mișcare intrazilnică de aproximativ 2% de ceva timp. Câștigul de 1% de vineri a împins piața cu 0,4% sub rezistența de la 4.600.

Piața bursieră se află pe un val de creștere și a împins din nou maximul anului în această săptămână. Nivelurile de suport și rezistență sunt neschimbate - cea mai apropiată rezistență este la 4.600 - 4.650, cel mai apropiat suport este la 4.500, iar alte niveluri de suport importante sunt la 4.300 și 4.200. Între timp, pe graficul zilnic, indicele se îndepărtează în continuare de media mobilă de 20 de zile, care se află la 4.450. Nu a existat încă nicio coborâre la acest nivel.

VIX

Indicele de volatilitate VIX se menține de două luni în apropierea minimelor multianuale din intervalul 13-14 și transmite un semnal pozitiv pentru acțiuni.

Concluzie

Am ajuns la ultima zi de tranzacționare din iulie. Până acum, pe parcursul acesteia, indicele S&P 500 a adăugat aproximativ 3% și a adăugat peste 19% de la începutul anului. Asta înseamnă mult. Piața se confruntă cu vârful sezonului de câștiguri în această săptămână, în timp ce, în același timp, începe o perioadă de performanțe bursiere slabe din punct de vedere istoric și de creștere a volatilității. Haideți să ne păstrăm pălăriile.


Să așteptăm și să vedem ce se va întâmpla în toamnă. Și eu sunt curios, dar sunt pregătit pentru orice. Totul este încă atât de ciudat. 😁

Sincer, sunt foarte curioasă de această toamnă... Nu știu ce se va întâmpla, dar știu deja că va fi o experiență extraordinară pentru mine :)

De cât timp investești efectiv? De exemplu, încă nu am intrat pe piață când eram covăsnean. Orice experiență este bună, dar trebuie să spun că nu aș fi putut alege un moment mai bun pentru a începe (22 mai). 😁 😁

Sincer, sunt foarte curioasă de această toamnă... Nu știu ce se va întâmpla, dar știu deja că va fi o experiență extraordinară pentru mine :)

Să vedem cum va fi. Profiturile sunt mari, dar mi-e teamă că nu va mai crește așa în câteva luni. Dar poate mă înșel și va continua să crească.

După cum spuneți.... scade sau crește... nu se va întâmpla nimic altceva :-D

Să vedem și să fim surprinși :D

Nu înțeleg, la început se părea că după aceste rusine va urma o recesiune și că piețele vor scădea ușor. Dar economia merge ca pe roate, așa că mă gândesc că probabil nu se va întâmpla asta

Ei bine, aș zice că, cumva, avem o recesiune, dar piețele nu dau doi bani și continuă să crească :-D

Tot o posibilitate :) probabil că este vorba despre ceea ce este de fapt recesiunea :)

Pe termen scurt nu știu, pe termen lung 🌚😄😄

Da, doar luna! :)

Ei bine, mă întreb încotro ne îndreptăm, nu aș îndrăzni să spun deloc în acest moment, piața este puternică și, sincer, nu m-aș aștepta și probabil că nimeni nu se aștepta să avem +19% la jumătatea anului. Deși mă bucur pentru câștiguri, la fel ca la început de an, dar nu-mi imaginez că vom continua așa până la sfârșitul anului.

Îmi amintește un pic de creșterea post-covidă, cum toată lumea spunea că acum piețele vor merge în jos doar câțiva ani până când lumea își va reveni... și uite... 2 ani, câteva imprimante topite și e bine din nou :-D

imprimante fuzionate. 😂 Ai spus-o foarte frumos. Dar da, ca și cum ar fi trebuit să existe o anumită recuperare și încă mai cred într-o corecție, dar să fim chiar și în al doilea an cu aproximativ 20% mai jos decât eram în acel an în 2022, nici acum nu știu dacă s-a mai întâmplat așa ceva în istorie.