S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Wall Street predpovedá 160% nárast tejto spoločnosti + odlišný prístup k metaverse v hodnote 1 bilióna $.

Táto spoločnosť má odlišný prístup k metaverzu a jej príležitosť môže mať hodnotu biliónov dolárov. Hodnota tejto príležitosti podlieha širokým odhadom, no jedno majú spoločné: merajú sa v biliónoch dolárov a Wall Street si myslí, že hodnoty tejto spoločnosti by mohli aj vďaka tomuto vzrásť až o 160%.

Metaverse vytvára príležitosti v hodnote biliónoch dolárov a niektoré spoločnosti si to už uvedomujú a transformujú business model.

Spoločnosť Snap $SNAP+0.2% vyvíja iteráciu metaverza, ktorá sa líši od niektorých jej väčších konkurentov, čo by mohlo viesť k tomu, že spoločnosť z dlhodobého hľadiska zaujme vedúcu pozíciu v tomto odvetví. V skutočnosti si jedna investičná banka z Wall Street myslí, že akcie spoločnosti Snap by odtiaľto mohli vzrásť o 160 %. 

Jedinečná príležitosť

Snap je materskou spoločnosťou Snapchat, populárnej platformy sociálnych médií. Rovnako ako jeho kľúčový konkurent, Meta Platforms $FB+0.5% , aj Snap obracia svoju pozornosť na novú generáciu sociálnych sietí. Toto odvetvie je stále nové, ale metaverse si zvyčajne predstavujeme ako zážitok z virtuálnej reality, kde sú potrebné rôzne nástroje VR. Meta Platforms prijala tento prístup prostredníctvom vlastníctva spoločnosti Oculus, výrobcu náhlavných súprav pre virtuálnu realitu v hodnote niekoľkých miliárd dolárov. 

Ale Snap berie metaverse iným smerom. Zameriava sa na rozšírenú realitu, ktorá využíva nositeľnú technológiu na premietanie digitálnych zážitkov do vízie používateľa, keď prechádza každodenným životom. Cieľom je spojiť virtuálnu realitu s fyzickým svetom, aby sa zlepšila každodenná interakcia s naším normálnym okolím. To má významné výhody oproti používaniu náhlavných súprav pre virtuálnu realitu, ktoré sú fyzicky obtiažnejšie. 

Snap navrhol pár nositeľných okuliarov s názvom Spectacles, aby oživil svoju víziu rozšírenej reality. Môžu sa nosiť takmer kdekoľvek a Snap si myslí, že je to dôležité pre podporu ľudskej interakcie. Od úsvitu sociálnych médií pred viac ako desiatimi rokmi sa vyskytla kritika spôsobu, akým toto odvetvie spôsobuje pocity izolácie medzi svojimi používateľmi, a preto je to vítané zameranie na pohodu používateľov od spoločnosti Snap. 

https://www.youtube.com/watch?v=AuIw5Oe7z1I&ab_channel=Spectacles 

Okrem toho však nositeľná technológia, ktorú možno použiť kdekoľvek, bude pravdepodobne medzi používateľmi populárnejšia, čo povedie k vyššej úrovni prijatia, a teda k väčšej finančnej výhode pre Snap. 

Z hľadiska oceňovania je trhová kapitalizácia spoločnosti Meta Platforms vo výške 600 miliárd dolárov 10-krát väčšia ako kapitalizácia spoločnosti Snap. V poslednom štvrtom štvrťroku 2021 však Snap odhalil hviezdny finančný výkon, zatiaľ čo Meta sklamala investorov. Zdá sa, že Snap rýchlo prišiel na riešenie, zatiaľ čo Meta má stále problémy. Je to vzácna príležitosť, kedy Snap povýšil svojho najväčšieho konkurenta

Za celý rok 2021 Snap vygeneroval príjmy vo výške 4,1 miliardy USD, čo bol nárast o 64 % v porovnaní s rokom 2020. To bolo zrýchlenie rastu v porovnaní so 46 % mierou medzi rokmi 2019 a 2020. Spoločnosť tiež ukončila rok s najvyšším počet aktívnych používateľov 300 miliónov denne. 

Wall Street je na palube

Podľa Bloomberg Intelligence by odvetvie metaverse mohlo mať do roku 2024 hodnotu 800 miliárd dolárov s 13,1% zloženou ročnou mierou rastu (CAGR). To predstavuje príležitosť na 1,6 bilióna dolárov do roku 2030. To je však slabšie v porovnaní s odhadom jednej spoločnosti rizikového kapitálu, ktorá si myslí, že metaverse by mohlo mať v nasledujúcom desaťročí hodnotu až 30 biliónov dolárov. 

Investičná banka na Wall Street Credit Suisse vsádza na spoločnosť, pričom akciám Snap pripisuje cenový cieľ 93 USD, čo je 160% nárast oproti tomu, kde sa obchoduje v čase písania tohto článku. S prudko rastúcimi výnosmi, potenciálnou ziskovosťou za rohom a jedinečným prístupom k metaverzu môže byť cenový cieľ Credit Suisse z dlhodobého hľadiska dokonca konzervatívny. Avšak neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu spoločnosti od retail investora. Pri písaní tohto článku som čerpal údaje z Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Tak toto je veľmi pekná predikcia pre $SNAP+0.2%

Áno krasny trhový potenciál

Áno dávam si do Watchlist isto