S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Poslední dobou narážím na společnosti o kterých jsem ani nevěděl, že mají veřejně obchodovatelné akcie jako třeba $WISH-1.6%, $GPRO+0.5% nebo $DUOL+4.9%. $WISH-1.6% a $GPRO+0.5% mají ten graf velice podobný, na začátku akcie vystřelily nahoru, ovšem pak zase rychle klesaly a od té doby už nerostou. Ale poměrně se mi líbí $DUOL+4.9%, jelikož zde vidím potenciál a myslím, že lidé tuto aplikaci budou využívat ještě více a tak by jejich akcie mohly růst. Doporučuji se podívat na @lukasandel, který psal asi zhruba před měsícem na Duolingo zajímavý status/článek.

Jak se na tyto akcie koukáte vy a překvapila vás nějaká společnost tím, že má veřejně obchodovatelné akcie?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Čísla u toho Duolinga nevypadají nejlépe. Já se tomu vyhýbám, ačkoliv appku mám rád.

Jasný, chápu. Též využívám nějaké produkty, nebo služby nějaké společnosti, ale akcie dané společnosti bych nekoupil.

Děkuji za zmíňku a jinak taky jsem byl překvapen, tak je to i dané tím že přeci jenom asi každému znás co je víc a víc v trhu tak se rozšiřují obzory a také i zde díky naší partě. $DUOL+4.9% já stále držím, bohužel po dnešku se mi přehouplo do červené barvy, jinak jsem jej měl zelený jako je hezky jeho ikonka 😁 Dnes docela ztratilo, no ale co dnes taky ne, v podstatě celý trh. Já osobně si myslím, že je to tím snížením ratingem na USA. Takže přeci jenom jak pomalu bylo v očekávání, druhá půlka roku díky tomu nebude nejspíše tak růstová, ale přesto věřím, že snížení tohoto ratingu nebude mít vliv na všechny akcie a právě to $DUOL+4.9% by mohlo odolat, je sice. v USA, ale také po celém světě. Sám z jeho užívání vím, že opravdu tam najdete lidi z celého světa co tuto aplikaci využívají hojně. Ano, P/E je sice stále záporné,ale pokud se jim dobře povede implementovat AI o co se snaží, tak věřím v jejich růst a proto budu na dále držet a pokud ještě více půjdou ted ke konsolidaci, tak přikoupím. 😊

Není zač. Super díky za souhrn a názor. Čím dál tím více začínám přemýšlet, že bych jejich akcie koupil až by trochu klesly.

Jj zkus ještě počkat, samozřejmě je to na tobě a není toto investiční doporučení, ale hodně ten hype udělala AI, já teda sice koupil ale jen jednu akcii, ale teď vyčkávám kdyby ještě šli dolů a pak přikoupím, mě se ta společnost líbí a pokud něco nepodělají, věřím ze v budoucnu tuto aplikaci bude používat více a více lidí.

Z výše zmíněného mne zaujali akorát akcie Duolinga :) už je teda mám v hledáčku chvilku a čekám, jak se pohne teď u nich vyvoj v rámci AI

Jo a taky je podporují tím, že každý den frcim 5 minut cizího jazyka:)

Tak to je skvělý. Je to investice sama do sebe a to je to nejlepší :D

Super, kdyby do toho nějak zapojili AI, tak by to bylo určitě super.

Podke posledních informací co jsem četla, vy měli

O Wish jsem se zajímal spekulativně, tam si pořád hraju s myšlenkou, zda by je někdo nepřevzal, což by mohlo cenu akcie vystřelit.

Jasný, bylo by to asi nejlepší kdyby je někdo koupil a třeba by se nějak pohnula i cena akcie.

$GPRO+0.5% může být zajímavý business, ale třeba Wish je úplně dole. Z $1000 za akcii na $7? To je moc

Též mě to překvapilo o kolik % akcie Wish spadly.

Já se na to teď podíval a docela jsem koukal. Takový pád se jen tak nevidí.

Nezaujalo mě to jako byznys, ale možná lehce překvapující pro mě bylo, že se dají veřejně koupit akcie Pandory (šperky), vlastníka DámeJídlo/Foodory - Delivery Hero, Duolingo jsem taky netušil že je public, překvapení pro mě bylo taky to kolik fotbalových klubů je public - Manchester United, Dortmund, Benfica, Sporting, FC Kodaň, Juventus, Lyon, Ajax nebo Celtic.

To je velice zajímavý, též jsem nevěděl, že se dají veřejně koupit akcie Pandory, ale opravdu mě překvapilo, až zaskočilo, se se dají veřejně koupit akcie fotbalových klubů.

Tý jo, zajímavé další společnosti, díkes.