S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Na burzu přichází "Nový Světový Řád", tvrdí manažer gigantického fondu BlackRock

Většinou se o Novém Světovém Řádu, tzv. New World Order, mluví ve spojitosti s politikou, ale podle tohoto vysoce postaveného manažera fondu BlackRock se "nové doby" dočkáme také na burzovních parketech. A nebude to nic radostného.

BlackRock

Vydělávání peněz na akciovém trhu bude v příštích několika letech pravděpodobně vypadat jinak než v době nízkých úrokových sazeb z konce velké finanční krize, říká Tony DeSpirito, ředitel pro fundamentální akcie v USA společnosti BlackRock $BLK+0.6% .

"Je to opravdu velký problém," říká DeSpirito v pořadu Yahoo Finance Live.

DeSpirito vysvětluje, že od konce finanční krize zaznamenala ekonomika velmi nízký růst, velmi nízkou inflaci a velmi nízké sazby. Tyto faktory však do značné míry skončily během pandemie, přičemž tento režim byl režimem s vysokou inflací a láskou k "stay-at-home" akciím.

Nyní se situace opět mění, protože ceny domů v tomto bodě pandemie vystřelily nahoru, ceny akcií jsou stále zvýšené, míra nezaměstnanosti je pod 4 % a úrokové sazby míří vzhůru.

Toto nově vznikající pozadí znamená, že investoři musí vyhledávat společnosti, které mají cenovou sílu a prodávají jedinečné produkty. Celkově to bude pro investory složitější prostředí, ve kterém se budou muset orientovat, připouští DeSpirito.

https://www.youtube.com/watch?v=41m61jMl6fk

Investoři v depresi

Aby toho nebylo málo, investoři před touto změnou režimu projevují úzkost, předpovídá DeSpirito.

Podle nového průzkumu Bank of America $BAC+0.2%  mezi manažery fondů, který byl zveřejněn v úterý, většina investorů, 64 %, očekává, že index S&P 500 letos prolomí hranici 4 000 bodů. V současné době se index S&P 500 nachází mírně nad úrovní 4 400 bodů.

Navzdory rostoucím tržním rizikům se profesionálové spíše shodují s DeSpiritem v tom, že má smysl zůstat zainvestován v akciích. Jde jen o to být selektivnější než v posledních letech.

"Chceme se přiklonit k těm částem trhu, kde najdeme kvalitu," říká Kristen Bitterlyová, vedoucí globálních investic do majetku v Citi $C-0.1%  v Severní Americe.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Přihlášení do Buliosu

Přihlas se a sleduj své oblíbené akcie, vytvářej portfolio a diskutuj s ostatními


Nemáš účet? Zaregistruj se

Autor @milan má karmu 2319 a je členem této komunity od 20/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Mně ten stávající docela vyhovoval 😥😂

Takže nové ATH when?

Co říká $BLK+0.6% bych nepodceňoval

To se budou kluci a holky z $HOOD+12.2% divit 😂

Partner

Tam už se nějaký čas diví 😂

Tak ještě že mám akcie $BLK+0.6%

Taky taky, $BLK+0.6% u mě patří do top 5 pozic 👍

Tak velkou pozici v $BLK+0.6% nemam, ale také je to můj velký oblíbenec 😁

Já s tímhle počítám, takže pohoda 😎

Partner

To je dobře 👍