S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Warren Buffett comentează retrogradarea ratingului de credit al SUA 👇

"Sunt unele lucruri de care oamenii nu ar trebui să se îngrijoreze", a spus el. "Acesta este unul dintre ele".

Buffett a spus: Am cumpărat luni 10 miliarde de dolari în titluri de Trezorerie. Și singura întrebare pentru lunea viitoare este dacă vom cumpăra obligațiuni de trezorerie de 10 miliarde de dolari pe trei sau șase luni.

Firma de rating Fitch a declarat marți: Ne așteptăm la o deteriorare fiscală în următorii trei ani și la o creștere a datoriei. Retrogradarea a declanșat astfel o vânzare a acțiunilor americane. Indicele S&P 500 a scăzut miercuri cu 1,38%.

Buffett a precizat că aceste îngrijorări sunt legitime și a spus că nu este de acord cu tot ceea ce face guvernul federal. Dar asta nu înseamnă că își va schimba părerea despre titlurile de stat americane și despre dolar.

"Dolarul este moneda de rezervă a lumii și toată lumea știe acest lucru", a spus Buffett.


"Sunt unele lucruri de care oamenii nu ar trebui să se îngrijoreze", a spus el. "Acesta este unul dintre ele.".... este destul de tare :) Buffett este cu siguranță un tip de treabă, dar uneori mi se pare destul de arogant...

https://youtu.be/BISTzmGfHrI?t=173 Trimit cu o anumită oră. Aș spune că asta descrie perfect. Așa cum scrie Victor, dacă nu ar fi SUA, ratingul ar fi în altă parte.

Sincer să fiu, afirm cum va decurge acest lucru. Datoria este mare, dar economia merge bine acum 🤔.

Nu cred că se va întâmpla ceva important ca rezultat. Oricum, vom vedea din nou acele noi maxime, iar acesta nu este un motiv pentru noi minime. Va fi doar o altă rotiță pe grafic.

Doar că nu știm cât de mare😅

Ce altceva ar putea să spună când vrea să aibă atâția bani parcate acolo. Dacă orice altă țară ar avea o astfel de datorie, ar avea un rating cu cel puțin o treaptă mai mic.

Adevărat. În plus, Buffett nu se răzgândește așa, pur și simplu, și crede în America pe termen lung. Dar este adevărat că, având în vedere situația din SUA, orice altă țară ar coborî și mai jos cu ratingul.

Ideală pentru a vinde pe termen scurt și apoi a cumpăra pentru câțiva ani.

Ei bine, a fost frumos pentru o scurtă perioadă. Dar astăzi este surprinzător de calmă și vedem o creștere în toți indicii.

Cred că... ei bine... cumpăr și păstrez.