S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Lidičky, investujete do SNP, nebo je za vás lepší investovat do $BRK-A-0.8% ? Chtěl jsem své ETF portfolio diverzifikovat právě investováním do Berkshire, avšak akcie této společnosti mi přijdou již dost drahé, ale tady to je zrovna kvalita, za kterou by mi nebylo líto dát vyšší cenu. Jak to vidíte vy, investujete, nebo má cenu v momentální situaci kupovat akcie Berkshire?

BRK-B
$402.10 -$2.81 -0.69%
Capital Structure
Market Cap
869.5B
Enterpr. Val.
959.0B
Valuation
P/E
9.1
P/S
2.4
Dividends
Yield
-
Payout
-

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nad tímto už jsem přemýšlel, ale nakonec jsem zůstal u SP500, ale toto mě zase přivedlo k tomu abych se nad tím zamyslel, zda investovat do SP500, nebo to nahradím $BRK-A-0.8%. Ani u jednoho člověk neudělá chybu, ale ten $BRK-A-0.8% mě laká více.

Mě láká tam dávat taky něco, ale ne zase abych tím úplně nahradil pozici v SNP

Vidím to úplně stejně 😁

U $BRK-A-0.8% je na místě si odpovědět na otázky: 
- co bude až nebude rap? (Warren&Charlie) 
- Ted&Todd jsou dobří PM ale dokážou roky porážet trh stejně dobře jako W&C? 
- Berskhire už je natolik obrovská, že bude čím dál složitější to uřídit (a ty limitace kolik a kam je schopna investovat už vidíme dneska), přijdou někdy v budoucnu spin-offy?  
- Berkshire pokud vím nikdy nevyplácela dividendu, všechno bylo postavené na "věřte Warrenovi, že vám to zhodnotí ještě líp než kdybyste si to vzali v cashi" což nemusí platit pro následníky trůnu + u Applu vidíš že hromadící se hora cashe, která vlastně není kam dát, může být časem spíš přítěž než výhoda. Jak to bude v budoucnu? 

Tak nějak bych v tomhle pořád o trošku víc preferoval pětiklíště by Stalingrad&Poorski.

Validní pointy. Já osobně následovníkům věřím dost. Jsou opravdu dobří.  Hromadící cash bych nevnímal jako negativum. Je to holdingová společnost a ten cash podle mě mohou alokovat volněji než třeba ten Apple.
Absence dividendy může být z hlediska daní dobrá, ačkoliv někdo dividendy preferuje.

Spolecnost ma aktualne 1/4 trzni kapitalizace Apple a 1/3 MSFT a nevsiml jsem si zde nejakych obav, ze by uz nemely kam rust. BRK narozdil od jinych spolecnosti muze obratem koupit minoritni podil v 10 spolecnostech a je dost pravdepodobne, ze mu do toho zadny regulator nebude kecat. Proc to uz par let zridka delaji? Protoze bylo vsechno drahe a oni nepotrebuji za kazdou cenu bojovat s konkurenci, vydelavaji na investicich, ktere realizovali dekady zpet a kdyz nevidi nic atraktivniho a pan Trh si mysli, ze jsou odepsani tak jednoduse nakoupi sve podhodnocene akcie;)

Opakovane se uvadi, ze maji tolik penez protoze nevi kam investovat, to neni ale uplne pravda. Oni meli vzdy po ruce zhruha podobnou sumu penez a je potreba se na ni divat z pohledu aktualni kupni sily a pomeru k trzni kapitalizaci. Castecne ji musi drzet kvuli svym pojistovnam a chteji mit dostatek penez na pripadne investice. Bezne se stavalo, ze jim volali reditele spolecnosti, kteri si u nich potrebovali pujcit penize a s Buffettem je mnohem pruznejsi spoluprace, kde mu staci vysvetlit o co jde a pokud se mu to libi tak si potresou rukou a je vicemene hotovo.

Vubec bych je nepodcenoval, zvlast se mi libi jejich podniky, ktere muzou ridit idioti;) Pak jejich energeticka divize muze v budoucnu hrat znacnou roli, pokud nebude dost firem ke koupi, tak si muzou sami zainvestovat do sve vlastni infrastruktury nebo si pockat na nejake atraktivni startupy.

Rikat, ze nemaji kam investovat je podobne jako rict, ze BlackRock uz to ma spocitane, protoze spravuji vice aktiv nez je kombinovane HDP Japonska+Nemecka;)

Mě Berkshire v tuto chvíli nepřijde drahy.

PE 100?

V tomhle pripade bych co se tyce PE udelal vyjimku.

Já kupují každý měsíc ať je cena jakakoli. Udělal jsem z toho svoje ETF. Kupují vždy 1 den v měsíci půl akcie už 2 roky. Mám k tomu pak klasické ETF celý svět.....

Přesně něco takového bych chtěl zařadit i do svého portfolia.