S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Tyson Foods je americká společnost, která působí v potravinářském průmyslu. Tato společnost je druhým největším světovým zpracovatelem a prodejcem kuřecího, hovězího a vepřového masa ( na prvním místě je JBS S.A ). Nedávno jsem na tuto společnost koukal a musím říct, že fundament společnosti je stabilní a poměrně solidní. Akcie $TSN+0.4% jsou za letošní rok dole o více jak 10% a připadá mi, že tato akcie je poměrně podhodnocená, jelikož když jsem si počítal vnitřní hodnotu akcie, tak férová cena za akcii mi vyšla 80$. Tedy přemýšlím, že bych tuto akcii zařadil do portfolia. Navíc tato společnost zítra reportuje své výsledky, které mě budou určitě zajímat.

Jak se na tuto společnost koukáte vy a máte akcie této společnosti zařazené v portfoliu?

TSN
$60.93 $0.22 +0.36%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Díky za tip

Není zač :D

Vypadá fakt zajimave

Já nakupoval pod 50$ poměrně dost a budu držet alespoň k 80$, pokud se nezmění fundament, do té doby budu pobírat slušnou dividendu. Teď hodně trpí na tenké marže, ale to by se mělo vrátit do normálu. Vyhlížím zítřejší výsledky.

Tuto společnost již mám v portfoliu od května 23, kdy se mi jí podařilo vychytat za 47,6$ a 52.9$. Rozhodně jí věřím a při propadu hodlám dokupovat. Z mého pohledu je pod 57$ velmi zajímavá.

Super, též si myslím, že na těchto cenách se dá pořád nakupovat.

Koukal jsem se na ní a je to taková kategorie "spíše ne". Ne proto, že by čísla/valuace byly nějak zásadně špatný, ale tahle firma bude mít velmi pravděpodobně složitý časy. Jen málo věcí vedle zbrojařů a těžařů je víc ESG unfriendly než to co se dá nazvat jako "factory farming" (což přesně Tyson je). Chování zvířat na maso, obzvlášť to hovězí, vygeneruje, pokud se nepletu, nejvíc emisí ze všech "průmyslů" na světě. A když k tomu přidáš např. to, že Tyson je jeden z hlavních dodavatelů do McDonalds/KFC apod. tak to skoro na každém kroku křičí "problematic". A pokud politika bank dneska je, že co není dostatečně ESG to odmítnou úvěrovat, tak tady imho trošku hrozí trable. Na druhou stranu pokud věříš, že svět sejde z woke/environmentální cesty tak to nemusí být špatná undervalued akcie.

Jasný chápu, ještě nemám podrobnou analýzu a chci si o této společnosti zjistit více. Díky za názor a za upozornění.

V tomhle máš pravdu, určité riziko tu je. Nejen kvůli těm emisím, ale i kvůli samotnému chovu/porážkám těchto zvířat. Moje investiční teze je tu celkem jednoduchá. Maso lidé budou jíst i nadále ve velkém. Tady nám napoví i nějaký graf konzumace masa v čase.