S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Investoři, kdybyste mohli mít v portfoliu jenom 5 akcií, jaké by to byly?

U mě by to byly asi akcie $AAPL-0.3%, $GOOGL+10.2%, $CVS-0.2%, $BRK-A-0.8% a $ASML+2.0%.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Super, akcie $JNJ-0.5% bych rád zařadil do portfolia, ovšem akcie je aktuálně vysoko.

Já si budu držet MNDI Mondi-utírat se papírem budeme, BAC US myslím že tahle banka bude u toho až velké banky vydají něcojakobitcoin , Svenska SCA má svoje lesy, jede udržitelně. Když máme tu unii a čistou energii Orron energy , taky potřebujeme nerosty, nějaký důl třeba Sibanye SBSW , též bydlet potřebujeme pěkný reit NNN, nebo trochu risk armour USA jen tak nepadne a snad sazba se už zvedat nebude. Aapl nVidia umělá inteligence,bude už asi trochu bublina, na to o kolik vylétla cena akcií se jejich tržba o tolik nezvedla. Ale já jsem úplný laik ve světě akcií.

Podle toho co píšete, rozhodně nevypadá, že jste laik. Ani jednu společnost neznám, ale mrknu na ně.

Taky ne všechny znám, jen teda ty na USA trhu ale jinak libí se mi že máte více zaměření mimo USA, to já postrádám.

Naco 5 ? Ako sa hovori na istom nemenovanom SVK fore pre investovanie. Sedliakovi staci kupovat index S&P 500 a je za vodou :)

Vidíme to hodně podobně 😁.

NVIDIA, Apple, META, EliLilly, MSF

Super, $LLY+1.2% se mi také hodně líbí.

Tak záleží taky na horizontu. Při takhle malém počtu akcií předpokládám, že spíš dlouhodobý (10 let+). Pak asi v podstatě stačí jedna akcie - $TSLA-1.1% 😁. Možná přihodit něco dalšího dle chuti individuálního investora.

Chápu, zajímalo mě, jaké akcie investoři preferují nejvíce. Tedy zda jsem pochopil správně, vy jste fanoušek akcií Tesly?

Řekněme že jsem začal SpaceX sledovat už více než před 10 lety. Postupně jsem začal řešit i ostatní Muskovo aktivity a docela mě to začalo zajímat. A se začátkem covidu, když jsem viděl, jak se všechny akcie propadly, tak jsem se konečně rozhoupal a koupil $TSLA-1.1% , trochu $AMD+2.4% a bitcoinu (který jsem včas prodal). Dneska mám 95% portfolia v $TSLA-1.1% a diverzifikuji mimo akcie. Nekupuji nic, o čem nejsem přesvědčen, že má veliký potenciál do budoucna. Moje investiční motto je: když jde $TSLA-1.1% nahoru, raduju se, když dolů, přikupuju😁. Zatím to funguje až překvapivě dobře. Uvidíme, jak to bude vypadat za nějakých 10+let až budu chtít jít do důchodu.

Těžko říci pět, asi spíše to povím podle sektorů, ale neumím se v tom rozhodnout jen pro jednu. 😂 Za mě, big tech, jako je Apple, MSFT, Googl. Další, zdravotnictví, tam např JNJ, či CVS. Dále reit, tam jednoznačně O, ale našli by se i další. Déle mám rád i spotřební, tím myslím např. PG,TGT,COST. No a to mám jen pět sektorů, ale dále bych řekl že super je mít i něco z těžby, pak poslední dobou koukám po zemědělství, no a jak bylo zde zmíněno WM,AWK jsou taky zajímavé. Takže když to shrnu, já bych nedokázal mít jen 5 akcií. 😂🤦‍♂️

Super, taky bych nedokázal mít jenom 5 akcií, ale zajímalo mě jaké akcie investoři preferují nejvíce. Ale jinak ten výběr mám hodně podobný jako ty.

Vidíte a já mám aktuálně 4 😁 $TSLA-1.1% (95%) a zbytek je rozdělenej v podstatě rovnoměrně mezi $AMD+2.4%, $COIN+5.7% a $CRSP+0.3%.

Tak to taky je strategie, která je na v dlouhém horizontu úspěšná. Tomu věřím velmi, jako ono asi nechci říkat cokoliv, ale třeba z toho big tech, jako je apple, msft, googl atd i třeba to amd či invidea koupit před 10 lety, tak na tom člověk vydělá ranec. Tudíž výběr $TSLA-1.1% je velmi dobrý jestli to bylo třeba v té době kolem propadu jak uvádíš kdy cena byla kolem 100$ za kus. Tvá strategie je dobrá si myslím, já taky nejsem kdo ví jaký investor, dělám to aktivně rok ale zatím mám více akcií, protože mě to baví, ale mít jak i říká Buffett, pár kousků ale skvělých je top!😊 ...i když já bych do budoucna až nastřádám dostatečný kapitál chtěl jen dividendy abych měl nějaký pravidelný příjem.

Visa ..Msft ..Googl .. Asml..O.

Super, Visa je taky super akcie.

$AAPL-0.3%, $CVX+0.4%, $VICI-0.3%, $PFE+0.6%, $MO-0.4%. Nejspíše bych bral hlavně tyto.

Super, $VICI-0.3% se mi hodně líbí a mam v plánu se na tuto společnost podívat podrobněji.

Po pravdě dobrý výběr, co dáváš ty :) Já bych asi také šel primárně po technologickýhc společnostech...