S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Tak to vypadá, že je Palantir $PLTR+1.9% z nejhoršího venku. Gratulačka všem co vydrželi a neprodali, jelikož YTD tam udělal už víc jak 180%. Čtvrtletní výsledky asi nemusím moc rozebírat, to tu máme v Bulios Flas News. Co mě ale mile překvapilo jsou zpětné odkupy akcií a myšlenka zařazení do indexu. Co na to říkáte? Bude podle vás Palantir do budoucna součástí indexu?

PLTR

Palantir

PLTR
$22.55 $0.43 +1.94%
Capital Structure
Market Cap
48.0B
Enterpr. Val.
47.4B
Valuation
P/E
250.6
P/S
21.6
Dividends
Yield
-
Payout
-

Akcie $PLTR+1.9% sice nemám, ale ty odkupy jsou super a kdyby se tato akcie dostala do indexu, tak by to bylo skvělé.

Kdyby se dostal do S&P500, byla by to pecka... mě každopádně ještě do breakeven chybí skoro 4$ :-D

Teď dostal celkem raketu no, trh se červená tak to PLTR schytává ještě víc.

Ale pořád to beru tak, že je to "trhem" a ne přímo Palantirem... takže z long term pořád dobrý :-D

Vidím,že je opravdu z nejhoršího venku....

Popravde moc nerozumiem tomuto príspevku. Z čoho najhoršieho je $PLTR+1.9% vonku? Skoro 40 miliardová spoločnosť s tržbami cca 2 miliardy, to znamená P/S okolo 20 pre spoločnosť ktorá rastie cca 15%? Stále si kladiem otázku čo čakáte od investícii do týchto spoločností? Že sa budú obchodovať ešte na vyšších násobkoch? Prečo?

Já jediné co na výsledcích moc nechápu tak je ten zpětný odkup, navíc za současné ceny, co s tím Carp v momentální situaci sleduje to mi moc nedává smysl. Jinak spokojenost.

Navíc, nebylo zmíněno, kdy ten buyback proběhne, za rok? zítra? Neví se, takže ten odkup zatím beru tak na lehkou váhu.

A doplním se ještě jednou :D Pokud je toto úmysl ukázat institucionálním investorům, že vedení si myslí, že je akcie levná tak fajn a dobrý krok, ale pořád je to takový spíše marketingový tah, ač $PLTR+1.9% mám hodně rád, je třeba na to koukat realisticky. :)

Já to vnímám hlavně jako marketingový tah...

Téda tak to bych nečekal a prohloupil jsem když jsem jim nevěřil a dali se koupit za polovic z aktuální hodnoty. Ty odkupy jsou skvělá zpráva. 👍 Ach jo, to mi fakt štve že jsem do nich nešel když byly za "babku". Teď už ta cena nevím zdali je stále dobrá pro vstup? 🤔

Pokud máš u této akcie long term horizont tak ta cena je pořád fajn za mě :)

Jj teď už bych asi měl protože ten růst který udělala poslední měsíce už asi nebude, ale i tak, jestli v dlouhém horizontu se by se jí dařilo, tak pak by ta cena mohla být pořád dobrá, musím se podívat více na to, jen o ní hodně slyším ale ani nevím pořádně co je její know-how.

Neprohloupil. Neboj akcie ještě tento rok spadnou včetně Palantyru. Já koupil za 8 dolarů 10 akcii a neprodam kdyby spadl na 5. Věřím mu dlouhodobě. A když bych prodával tak až po 3 letech kvůli testu. Věřím že má potenciál 😁😁😁

To je hezký že držíš časový test, jinak ano, také si myslím že akcie teď půjdou v tomto půl roce dolů, to snižování ratingu jak USA tak i teď těch bank to dost ovlivní a není divu protože ta zadluženost se vyšplhala na hrozná čísla. Já jen doufám, že udržím 10% zisk za rok, to je můj cíl, ale trochu se toho už bojím. 😂 Takže tak kolem 10$ jestli spadne by si přikupoval například?