S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Rádi bychom upozornili veřejnost na rostoucí počet podvodných praktik zaměřených na lákání peněz od investorů prostřednictvím falešných společností, které se vydávají za zástupce #BCPP. Tento alarmující trend vyžaduje zvýšenou opatrnost a obezřetnost od potenciálních investorů.

Podvodné společnosti se snaží nalákat občany a investory na nabídku fiktivních investičních příležitostí. Podvodníci prostřednictvím sociální sítí, emailů, SMS či WhatsApp lákají investory k převodu finančních prostředků a slibují zisky a vysoké výnosy. Tyto podvodné praktiky představují vážné finanční riziko.

Tato forma podvodů je extrémně znepokojující, neboť se tito podvodníci vydávají za zástupce BCPP (resp. trhu PX Start) a zneužívají důvěryhodnosti a reputace naší společnosti.

Burza je pouze organizátorem trhu, obchody konečným klientům přímo nezprostředkovává a nikdy nikoho nekontaktuje. Obchodování na BCPP probíhá pouze prostřednictvím tzv. členů burzy, jimiž jsou zejména velké banky a obchodníci s cennými papíry. BCPP vyzývá veřejnost, aby projevovala zvýšenou opatrnost a dodržovala následující opatření:

1. Důkladně prověřujte společnosti: Ověřte si, zda jde o licencovaného obchodníka s cennými papíry. Ujistěte, že společnost disponuje potřebnými oprávněními a licencemi k provozování investičních služeb. Komunikujte pouze se subjekty, které jsou regulovány a registrovány u České národní banky. Jejich seznam naleznete na stránkách ČNB

2. Ostražitost při komunikaci: Podvodníci často využívají nevyžádaných e-mailů, telefonních hovorů nebo sociálních médií ke kontaktování potenciálních obětí.

3. Finanční rady od profesionálů: Pokud se rozhodnete investovat, vyhledejte kvalifikovaného finančního poradce, který vám poskytne odbornou a nezávislou radu.

4. Nahlášení podezřelých aktivit: Pokud narazíte na podezřelou činnost, podejte oznámení na regulátora kapitálového trhu (Česká národní banka), abyste pomohli předcházet podvodům a chránili ostatní investory.

Za případné sdílení této zprávy děkujeme.


Na druhou stranu nezlobte se na mě, ale jestli někdo opravdu skáče na podvody typu tento,

https://imgur.com/a/OLwnZ6k

tak si o ty peníze přijít zaslouží. A o svéprávnost pro jistotu taky.

😁 To už je slušný yield.

Rovnou jste mohli připsat i podvodné praktity Stanjury a spol. a přihlížení ze strany BCPP. Manipulace s ČEZem je pražský burze a ČNB evidentně ukradená.

Přitom je úplně jasné, že stát na vykoupení nemá peníze (za cenu 1200,-/kus by to bylo 195 mld. Kč.). Politická garnitura a kamarádi si tak jen přihřívají polívčičku.

Influenceři hledají další zdroje příjmů 😂