S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Palantir $PLTR+1.9%   byl velkým vítězem AI ale pak začal srpen. Nyní je její akcie ve volném pádu a mohla by zamířit níž.

PLTR

Palantir

PLTR
$22.55 $0.43 +1.94%

Akcie Palantir ve středu klesly o 8,75 % na 15,55 USD, což je největší pokles od listopadu 2022. Díky tomuto poklesu jsou nyní akcie poprvé od května pod svým 50denním klouzavým průměrem na 16,16 USD. Cena prolomila svou vzestupnou trendovou linii, která se pohybovala kolem 17 USD, a svou první úroveň podpory poblíž 16 USD. Ještě horší je, že akcie klesaly šest dní v řadě a během své série ztrát dosáhly 22 %, což je nejhorší šestidenní úsek od května 2022.

Je to zvláštní pohyb, protože akcie Palantir dosáhly vrcholu na 19,99 USD 1. srpna, což je nárůst od začátku roku o 211 %. Palantir také v pondělí oznámil zisk a čísla, která zpočátku vypadala dobře. Společnost vykázala zisk 5 centů na akcii, v souladu s prognózami analytiků, a zároveň zvýšila své odhady tržeb. Dokonce oznámila odkup akcií za 1 miliardu dolarů.

Zdálo se, že i analytikům se čísla líbí. „Ziskovost je před plánem, FCF se drží lépe, než se očekávalo, v rozvaze jsou 3 miliardy dolarů a panuje nadšení, že společnost může být způsobilá pro zařazení do indexu S&P 500 v nadcházejícím čtvrtletí,“ napsal analytik Raymond James Brian Gesuale.

"Opakujeme naše lepší hodnocení a posouváme náš cíl na 22,00 USD." Dokonce i někteří medvědi zvýšili své cenové cíle.

Růst tržeb se však zpomalil a odhady prodeje se zvýšily pouze o 2 miliony dolarů a proto nyní akcie klesají. "S odstupem vidíme toto čtvrtletí přinejlepším jako smíšené, vzhledem ke zpomalení růstu a slabým předstihovým ukazatelům," napsal v pondělí analytik RBC Rishi Jaluria.

Další úroveň podpory je 15 USD, poté 14 USD. Poté se investoři musí podívat na jeho 200denní klouzavý průměr na 10 USD.

Snad k tomu nedojde.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Já tuto akcii v portfoliu nemám a kdyby došlo k nějaké korekci a propadu, tak bych to ocenil a nakoupil.

Tady jen pozor, že je to podle mě vážně strašnž risk a vůbec to třeba nemusí vyjít... já zde mám jen malou pozici :)

Jasný to chápu a asi bych nakupoval za malé peníze. Tato akcie není moc pro mě a nechci aby tato akcie tvořila velikou a ani střední pozici v mém portfoliu. Ovšem případného propadu bych využil.

Jednoduché vysvetlenie. Ocenenie spoločnosti sa zrazilo s realitou, čo prinútilo investorov vybrať zisky po enormnom náraste za posledné mesiace.

Tak bych chtěl být ten investor se zisky a né ten, co čeká na alespon 19$ :-D

Netvrdím že je to jednoduché, ale nie nemožné. A preto budem tvrdiť stále dokola, že vy ste ten kto rozhoduje kedy a za akú cenu kupuje/predáva (sú to vaše peniaze). Žiadny analytik ani sentiment ma nedonúti kupovať za cenu, ktorú si určím ja. A keď je raz pre mňa spoločnosť drahá, tak ju proste nekúpim, veď na trhu je toľko možností. Treba byť trpezlivý aj pri nákupe, nielen pri predaji.

Nějaká korekce asi přijít musela. Řekl bych, že podobné to bude/je u $SOFI+0.8%. Potencionálně ideální scénáře na shorty po česku? O tom odkupu se mluví všude - není to málo.

Jo, to musela... když se odprosím od své pozice, tak ten růst tam byl vážně enormní... tak snad to ale zastabilizujeme a pojedeme dál :)

Tak já bych se tolik nezlobil, pokud by k tomu došlo, klidně si tu pozici budu ředit dál :) Já osobně jsem byl s výsledky spokojený až na pár věcí, což ale můj pohled na společnost neovlivňuje a jedu dál ať je cenovka jakákoliv. :)

Jo jo četl jsem tvůj status a jsem s tím v podstatě v míru... pokud by se PLTR sesypal někam k 10$, tak bych tam asi vrazně tu pozici navýšil...

Jop, souhlas.